Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
25
Cevap
1025
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Erdoğan’a yanıt
S
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ankara’nın Yunanistan’a yönelik sert sözlerine Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'ten yanıt geldi.

Bu yılın ortalarına kadar ilişkilerin yolunda seyrettiği Ankara-Atina hattında tansiyon her geçen gün artıyor… Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim, ABD'ye ait zırhlı araç ve tankların Türkiye'nin çok yakınındaki adalara çıkarılmasıyla farklı bir boyut kazanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ankara'nın Yunanistan'a yönelik sert sözlerine Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’ten yanıt geldi.

Miçotakis , Ankara’ya net bir mesaj göndererek, “Uluslararası Hukukun gücü, Silahlı Kuvvetlerimizin uyanıklığı ve müttefiklerimizin desteğiyle pozisyonumuz net ve kendimize güvenimiz tam.” dedi. Yunanistan’ın kırmızı çizgilerini açıkça söylediklerini belirten Miçotakis, ‘Türkiye’nin yalnız bırakıldığını’ öne sürdü.

Miçotakis, “Ateşli sözler yerine, nihayet barışçıl eylemleri ve anlamlı diyalog yolunun seçilmesi çok önemlidir” ifadelerinde de bulundu. Miçotakis, Türkiye’ye yönelik “Karşılarında sadece Yunanistan değil, Avrupa’nın yanı sıra NATO müttefiklerimiz de var” dedi.

Son olarak Ankara'nın “bir gece ansızın gelebiliriz” açıklamalarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Yunanistan'ı çok sert bir dille eleştirmesiyle tırmanan gerilim, Yunanistan'ın bazı adaları silahlandırmasıyla patlama noktasına gelmişti.

Kaynak. Sözcü



Yazık. Yunanlılara da yazık bize de yazık. Birileri birilerinin gazına geliyor olan milletlere oluyor.
Yoruma Git
kangroo - 2 yıl +12
Milliyetçi tarihselci damardan girip seçmen mobilize etmek için karşılıklı ateşli polemiklere girişiyorlar. Ülkelerimizin menfaati açısından çok gereksiz bir sürt...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Nat Alianovna - 2 yıl +4
Türkiye 'deki kuru sıkı atan yonetim zaayifiyetinden nemalanmak istiyorlar.
7/24 dalga geçtiğimiz çiller dahi olsa bu şekilde davranamazlardı.

Tabi bir günde gelmedik 20 yıldır sistematik şekilde dış politika zafiyeti yaşatan, akıl almaz dış politika basiretsizliginin eseri bunlar.

Üstüne birde tavuk kadar korkak lidere sahip olunca hergun yaylım ateşi yapıyorlar.

Kuyruğunu kıstıran şakirt sürüsüde cehape şöyle dedi böyle dedi diye dolduruyor konuyu, gündem değiştirmeye uğraşıyorlar.

Ulan düşman kapında havlıyor çıkın iki kelam birşey edin , reislerine zeval gelecek diye aptalı oynamaya devam ediyorlar.
Basiretsiz korkak sürüsü Yunanı tepemize çıkardı çıldırıyorum arkadaş kahroluyorum ya
Yoruma Git
Yorumun Devamı Richard Parker - 2 yıl +3
K
2 yıl
Yarbay

Yazık. Yunanlılara da yazık bize de yazık. Birileri birilerinin gazına geliyor olan milletlere oluyor.



G
2 yıl
Yüzbaşı

olacağı en sonunda şu :

Adaları Türkiye olarak alacağız, ve uluslararasında adalar işgal edildi yazılacak.

Yunanistan g.tünün üstüne oturup vay vay diyecek.

Bize de bi süreliğine ambargo koyacalar ve bizler Ruslarla daha da yakınlaşacağız ve Şangay Beşlisine de üye olacağız.

AB, ve ABD, olası bir Yunanistan - Türkiye çatışmasında, Yunan tarafına tek bir asker bile göndermez. Anca silah gönderir, onu da parası ile tabiki...

Yunanista, böyle davranarak, Ege Denizi bize bırakacaklar. Aptal bu Yunan lideri!! Gerçek herif, bizimle iş birliğinden olsa, başta Akdenizdeki doğalgaz konusunda kazançlı çıkacak. Hem komşu ile kavgalı olmak zararlı bunu biz öğrendik.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl
Yarbay

Şangaya girde abd nin işgal etmesi için sebep yarat. Rusya seyreder ağzı açık bu işgali. Yunanistanın niyeti zaten bizi natodan atmak. Onların ekmeğine yağ sürelim.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

T
2 yıl
Yüzbaşı

Abd ambargo koyarsa Nato’nun ne anlamı kaldı ki şu süreçte jeopolitik nedenden ötürü abd bize fazlasıyla muhtaç bence zira yunanistanı kıstırmak için tam zamanı rusya belası varken bu fırsat bir daha gelmez



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mtanhu
N
2 yıl
Moderatör

Milliyetçi tarihselci damardan girip seçmen mobilize etmek için karşılıklı ateşli polemiklere girişiyorlar. Ülkelerimizin menfaati açısından çok gereksiz bir sürtüşme. NATO mantığına da zaten komple aykırı, hani aynı ittifakta olmasak daha bir anlaşılır olabilirdi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 yıl
Yarbay

Milliyetçi - tarihselci damardan ziyade Türkiye ve Yunanistan'ın uzun vadede çatışmasının çok büyük bir olasılık olduğunu düşünüyorum.

Bunun esas nedeni ise iki ülkenin doğal veya adil diyebileceğimiz bir sınır bölüşümü olmadı.

Açıkçası haritaya açıp baktığınızda Türkiye'ye çok ama çok yakın adaların bile Yunanlıların elinde olması ve Girit ile Kıbrıs'ın da hesaba katıldığı bir senaryoda Türkiye'nin Yunanistan tarafından adeta cevrelenmek üzere olduğunu rahatlıkla sizde farkedebilirsiniz.

Tarihe baktığımızda bir ülkenin uzun ömürlü ve güçlü olabilmesinin en temel şartının Deniz baglantisi oldugunu görürüz. Denizlere ve dolayısıyla okyanuslara erişimi olmayan hiçbir ülke kaydadeger bir güç oluşturamaz uzun vadede.

Bizim denize erisimimiz var ancak bu erişim tamamen Yunanistan devletinin gölgesi altında adalar durumu nedeniyle. Eğer Yunanistan deniz karasularini 12 mile çıkarma kararı alırsa Türkiye'nin deniz yolu tamamen kapanmış oluyor ki sağlıklı durumdaki hiçbir ülkenin kabul edebileceği bir şart değildir bu. Ayrıca Ege'deki durum Turkiye'nin Boğazlar üzerindeki hakimiyetinin sağladığı stratejik avantajlara zarar veriyor.

Nitekim bu açıdan baktigimizda Türkiye bana kalırsa Ege'de kendi deniz nefes yolunu açacak kadar adayi bir noktada ele geçirmesini sürece Yunanistan ile asla barışçıl ilişkiler kuramayacaktir. Aynı şekilde Yunanlılar da Turkiyenin ege kıyılarını ele gecirmedikleri sürece Ege adalarindaki varlıkları her zaman Yunanlılar için başağrısı olacak.

Kısacası tarihsel sürecin bizi getirdiği günümüz sınırları Türkiye ve Yunanistan'ın güvenliğini stratejik açıdan tehdit eder konumda ve sağlıklı değil. Hele Ege adalarının silahlanmasi Türkiye'nin boynunun her an sıkılmasina yol açacak bir çift elin hazırda varolması gibi birseydir ve Türkiye bu adaların kendi kıyılarına yakın olanlarını kontrol altına alıp deniz yolunu açmadığı sürece bu durum her zaman sürekli kaşınan bir yara gibi bizi rahatsız edecek.

Nitekim özellikle Sovyetlerin çöküşünün ardından Türk deniz doktirini olası bir savaş esnasında mümkün olduğu kadar çok adayı ele geçirmek üzerine kurgulanmış durumda ve Türk donanmasi tamamen bu yönde harekatlari uygulayabilecek şekilde donatılmıştır( Türkiye donanmasına bu yeteneği Kıbrıs harekatında 10 yıl önce kazandırmaya başlamıştır , oradaki olaylar nedeniyle) . Uluslararası konjoktur birgün izin verirse Türkiye'nin devlet aklı yakındaki bu adaların alınmasının ülke güvevligi için zorunluluk olduğunun bilincindedir.

Kısacası ben şu anki sınırların sağlıklı ve sürdürülebilir bir barışa uygun olmadığını düşünüyorum. Türkiye ve Yunanistan'ın barış içinde yaşaması için malesef son bir savaşa ihtiyacı var.

Bu ne zaman olur , ne şekilde olur , kim kazanır kim kaybeder bilmiyorum ancak bu rahatsızlık adil ve sürdürülebilir sınırlar ortaya çıkan kadar sürecek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 27 Eylül 2022; 15:34:2 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
O
2 yıl
Yarbay

Bu Yunan da ruh hastası çıktı bir gün Türkiye komşumuz kavgaya gerek yok diyor bir gün saldırgan tavırla konuşuyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
2 yıl
Yarbay

Kaosta oy oranlarimiz artiyor gibisinden aciklamalar oluyordu. Dur bakalim sonu ne olacak.



V
2 yıl
Yarbay

Akdeniz de gaz çıkartılmasın ben satayım derdinde Amerika. Amerika 100 milyonluk ülkede hiç bir yeri işgal edemez sebebi niye sorarsanız Türklerin kaçacak hiç bir yeri yok. Her yerimiz gerçek anlamda düşmanla çevrili Yunanistan da duvar ördü. Doğuya da kimse gitmez. Mecbur savunur herkes ülkesini. Amerika nükleer atmadığı sürece Türkiye de 1 gram toprak alamaz.



V
2 yıl
Yarbay

Yunanistanın ben gerçek anlamda Türkiye ye kafa tutmaya çalıştığını sanmıyorum bu konuşmaları Amerika yaptırtıyor zorla. Ukraynayı Rusyaya kışkırtmasının tamamen aynısı yapılıyor bu tuzağa düşmemek lazım. Resmen aynı senaryo.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 yıl
Yarbay

Turkiye de 1 gram stratejik zeka olsa ABD'yi bu kadar basit hatalarla karsımıza alacağımıza iyi bir dışişleri ekibi ile yanımızda tutabilir dik. Maalesef Türkiye'nin kredisi Araplar için tketildi, İsrail ile olan ve ABD'deki etki izin hayati bir parçası olan ilişkiler aptallıklar tanımlanamayacak basitlikte silinip atıldı.

Amerika ve Avrupa'ya düşman bellemek ancak Türkyede siyasi zeka bulunamadıgını gösterir.

Ben eğer bugun gelinen noktanın Türkiyenin çıkarları yüzünden olduguna inansam ülkemi sonuna kadar desteklerim. Ama şu tablonun medeni bana göre yüzde 70 oranında Hükümetin Türk çıkarları yerine Ümmetçi ve mezhepçi politikasının yarattığı ağır tahrbattır.

Bir an önce ama biran önce Türkiye n dışişleri kadrosu komple değişerek Trk çıkarlarını ümmetçiliğin önünde gören insanların şu tabloyu düzeltmesi gerekiyor.

Şu an Yunanlılar veya baskalarıyla girilecek bir mücadelede hiç olmadığı kadar yalnız ve zayıfız hocam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 27 Eylül 2022; 18:38:32 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Vict0ry
R
2 yıl
Yarbay

Türkiye 'deki kuru sıkı atan yonetim zaayifiyetinden nemalanmak istiyorlar.
7/24 dalga geçtiğimiz çiller dahi olsa bu şekilde davranamazlardı.

Tabi bir günde gelmedik 20 yıldır sistematik şekilde dış politika zafiyeti yaşatan, akıl almaz dış politika basiretsizliginin eseri bunlar.

Üstüne birde tavuk kadar korkak lidere sahip olunca hergun yaylım ateşi yapıyorlar.

Kuyruğunu kıstıran şakirt sürüsüde cehape şöyle dedi böyle dedi diye dolduruyor konuyu, gündem değiştirmeye uğraşıyorlar.

Ulan düşman kapında havlıyor çıkın iki kelam birşey edin , reislerine zeval gelecek diye aptalı oynamaya devam ediyorlar.
Basiretsiz korkak sürüsü Yunanı tepemize çıkardı çıldırıyorum arkadaş kahroluyorum ya





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 27 Eylül 2022; 19:1:13 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
2 yıl
Binbaşı

müttefiklerimizin desteğiyle pozisyonumuz net ve kendimize güvenimiz tam böyle demiş o müttefikler anca silah yardımı yapar.



V
2 yıl
Yarbay

Amerikayı karşımıza alma gibi durum neden olabiliyor önce bi düşünmek lazım. Suriye de bariz şekilde Terör devleti kurmak istiyorlar Türkiye buna izin vermiyor. Bu yüzden Yunanistan tarafından baskı geliyor. Bunu da Amerika yapıyor zaten kurduğu üslerde bunun göstergesi.

Ayrıca Akdeniz gazı durumu var bunlara sessiz kalmamız beklenemez. Hükümet değişse bile ben bu durumun değişeceğini sanmıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
P
2 yıl
Yarbay

Hocam emevi camii de namaz kılacağız diyerek Türkiye'nin 100 yıllık dış politikası olan Arap dünyasına bulamamak ve komşularımızın toprak bütünlüğüne saygı duymak ve böylece bölgede terörist oluşumlar ve emperyalist ülkelere alan açmama politikasını AKP terketti.
Suriyeyi tırlarca silah yollayarak iç Savası hiç olmadığı kadar büyüttük dnci iktidar gelsin diye fakat sonuç tam ters tepti.

Dünyanın büyük emperyalist güçleri bölgeye yerleşti, ypg dolayısıyla Pjkk hiç olmadığı kadar alan elde etti( Pkk yayılırken AKP hiçbirşey yapmadı çözüm süreci nedeniyle, pkklılar(PYD) devlet hastaneleri izde tedavi edildi) ve İşid ile savasıyorum ayagın meşruiyet kazandı. Turkiye ise batıda İşid ile ilişkilendrldi dünyada imajımız hiç olmadığı kadar tahrip oldu.


http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeera-ozel/kobani-yaralilarina-turkiyede-tedavi


Tepemize çıkarttıgımız ümmetçiler yüzünden Amerikaya ve Rusya ya rağmen içine girdiğimiz bu batmaktan çıkmak için çaba sarfediyoruz ancak Ortadoğu da btn dinci Arap muhaliflerin hepsini İstanbul'a getirip Merkez kurdurdu bu yuzden btün Arap dünyasının nefretini kazandık.

Yetmedi İsrail ile ilişkileri bozarak onların yıllar sonra ilk defa Guney Kıbrıs ve Yunanlılar ile ilişki kurmasına ve daha kotusu PKK'ya yanasmalarına yol açtık. Daha da fenası eskiden Türkiye n ABD senatosu da yahudi lobisi destegi sayesinde olan agırlığı Pkk - ABD ilişkilerini veya soykırım konusunu engelliyor veya Abd'nin Yunanistan ile Turkiye arasında denge politikası gutmesini saglıyordu. Bu sayede baskı kuruyordu hepsi dinci devlet bakanımızın Arap davası için Türkiye in yüksek çıkarlarını One minute diyerek yoketme si sonucu bozulması ile sonuçlandı.

Türkiye ABD ve Avrupa'ya ikisini birden bütün olarak karsısına almak gibi bir delilik yapmak üzere bu Türkyeye büyük zarar verir.

Dediğim gibi bir an önce yeteneksiz Ümmetçi dış işleri kadrosunun lağvedilmesi ve Trk çıkarlarını önemseyen aklı basında yeni bir kadro ile n azından şu fgityiğimizn yolun getirdiği felaket sonuçların diplomasi ile toparlanması amaçlanmalı.

Size en baditbden bir örnek vereyim. Geçen Çavuşoğlu ekranların karsısında Alman dışişleri bakanını azarladı. Bildiğin azarladı tüm Türk kanallarında propaganda amaçlı gösterdiler. Peki sonra ne oldu sana söyleyeyim mi? AB Trkiyeyi gayriresmi gizli vize ambargosu uygulamaya basladı. Sınır kapılarımızda TIR şöförleri kuyruk oldu ülke ekonomisi zarar gördü. Ama o tuvalet kagıdı gazeteler bu sonucu yazmadı. Daha bir sürü rezil durum var ve hiçbiri halka ulaşmıyor ağır sansür nedeniyle.

Dediğim gibi aklı basında yetenekli devlet adamları bir an önce nazı makamlara gelmeli ve bizim bu durumu toparlamamız gerekli. Türkiye bu kadar yalnız olamaz ve bu kadar cevresyşe düşmanca ilişkiler güdemez. Bizim düşmanımız Yunanistan ABD ve Avrupa değil. Bizim dışişleri izin görevi bu ülkelerin bize düşman olmasını engellemek ve onlarla aramızda güvenlik ilişkisi hiç olmazsa tarafsız kalmalarını garanti edecek politikalar yürütülmesi. Şu an Türkiye dış politika denen birşey den habersiz ve şu tablo bizm çıkarlarımız açısından felakettir. Dışişleri ve diplomasiden anlamadığımız bağıran bir tablodur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 27 Eylül 2022; 19:56:24 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Vict0ry
D
2 yıl
Yüzbaşı

Yunanistan Nato üyesi de Türkiye değil mi? Adam ağzından bir şeyler mi kaçırıyor?

Yunanistan adaları silahlandırmış, Türkiye'ye meydan okumuş... Yok öyle şeyler. Ne yazıyor devletin tarih kitabında "Yunanistan görüşmeye katılmadı, Yunanistan adına antlaşmayı İngiltere imzaladı"


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
2 yıl
Binbaşı

Miçotakis gidici olduğu için gaza getiriyor kendi taraftarlarını. NATO falan yardım etmez Yunanistan'a, aynı olay Ermenistan'da da yaşanmıştı, Paşinyan Putin'e yardım için yalvardığında Putin telefona bile bakmamıştı hatta Paşinyan "Rusya bizi terk etti" falan demişti


NATO Yunanistan'ı istemiyor zaten, Türkiye ile Yunanistan arasında seçim yapmak zorunda kaldıklarında garanti Türkiye'yi seçerler. Türkiye şu an ABD ile Rusya arasında ki savaşa engel oluyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 28 Eylül 2022; 2:36:47 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @denn.zent
K
2 yıl
Binbaşı

Son kısmı açar mısınız? Meraktan soruyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Halikarnas Şakşakçısı
H
2 yıl
Binbaşı

Türkiye'nin taraf tutması demek savaş çıkması demek. ABD ve Rusya, Türkiye'nin taraf tutma ihtimalinden dolayı Türkiye'ye yaptırım uygulayamıyor / saldırı yapamıyor. Örneğin şu an NATO'dan atılsak Türkiye Rusya tarafına geçer, ABD'ye karşı ciddi bir tehdit ortaya çıkar. Bu duruma karşı atılan adımlar Rusya ile savaşı doğurur




Bu mesajda bahsedilenler: @Kril