Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
346
Tıklama
0
Öne Çıkarma
alternatif internet servis sağlayıcı arayışı
B
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba

Mevcut internet hizmetimi süresi kısa süre sonra dolması nedeniyle aradılar devam edip etmeyeceğimi sordular ben de daha uygun fiyat veren bir servise taşımayı istiyorum.

Binaya fiber kablo geliyor fakat bina içi telefon kablosu altyapı vdsl2 de olabilir ben Turknet e geçmek için web sitesinden kontrol ettim telefon numarasından uygun görünüyor 100 mb bağlantı için ama abone olamıyorum sistem kabul etmiyor

Turknet müşteri hizmetleri bkk kodunu istedi öğrendiğim kod ile internet kutusu sitesindeki kod uyumsuz.

altyapı vdsl2 olması kuvvetle muhtemel tecrübesi/bilgisi olan yardımcı olabilir belki diye konu açmak istedim.

Umarım bu 5g biran önce gelir de bu altyapının yetersizliği ve ücretleri yüksek tutan tekel konumundaki kurum kendine çeki düzen verir.

Asıl mühim olan kullanıcıların talebine kulak kabartmaları.

Teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >




< Resime gitmek için tıklayın >



R
2 yıl
Binbaşı

Boş port yok görünüyor internetinizi iptal ettirmeden taşıtmanız lazım yoksa epey beklersiniz altyapının uygun olması için. Fiber varsa Millenicom tercih edebilirsiniz. Hem sol hem de türk telekom altyapısından hizmet verebiliyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

alt yapı vdsl ise geçeceğim operatörün vdsl de boş portu olması gerekiyor değil mi?

vdsl için alternatif neresi var ?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @RElS
M
2 yıl
Yarbay

portların hepsi Türk Telekom'a aittir. İsterseniz vakvakNet firmasına geçin siz gene Türk Telekom'un portu üzerinden hizmet alırsınız. Şu an binanızda boş port yok, var olan 100 mbit internetinizi taşıyabilirsiniz. Ama yaşadığınız sorunları %80 ihtimalle o firmada da yaşarsınız, çünkü port aynı port


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BLUE MAnN
R
2 yıl
Binbaşı

Hayır. Geçiş başvurusu yaptığınızda mevcut hattı taşırlar direk port kaybetmeden. Eğer iptal ettirip yeni bağlantı başvurusu yaparsınız büyük ihtimal portunuzu kaybedersiniz. Altyapı türk telekoma ait olduğu için tüm firmalarda aynı sorunu yaşarsınız.

Fiyat/performans olarak VDSL de internet kutusu / poyraznet / gıbırnet var. Ama ping sorunlarıyla birlikte +5 / +10 ms civarı dalgalanmalar yaşanıyor internet kutusunda. Diğerleri hakkında ilgili sayfaları ziyaret edebilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 11 Eylül 2022; 0:1:59 >


Bu mesajda bahsedilenler: @BLUE MAnN
B
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

isminden dolayı tercih edeceğimi sanmam :))




Bu mesajda bahsedilenler: @miskindvd
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.