Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
513
Tıklama
0
Öne Çıkarma
CPU saniyelik sıcaklık artışı
N
2 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Yeni işlemci ve cpu soğutucu aldım. Ryzen 5500 ve cm 212 hyper spectrum. Taktık hiçbir sorun yok stres testi de yaptım maks 64 derece gördüm. 1 gün boyunca oyun oynadım oyunlarda bile 55 dereceyi geçmedi. Ama bugün nedense bir baktım bilgisayardan 10 saniyede bir uğultu geliyor. Aida64 den baktım ki CPU 39 dereceden birden 63 e atıyor ama hep aynı şekilde 10 saniyede bir sadece yarım saniyeliğine ayarlanmış gibi 39 dan 63 e atıyor ve doğal olarak CPU sogutucu fanı rpm i birden hız arttırdığı için uğultu oluyor.
Core performans boostu da kapatıp denedim bir değişiklik olmadı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
2 yıl
Yüzbaşı

pc de başka bir program v.s olabilir mi virüs programı gibi bir şey? veya görev yöneticisinden bakın derim. 39 dan 63 e çıkması normal değil bu kadar sıcaklık olması bir anda.

virüs olma ihtimali v.s gibi durumlar var mı? bende aynı soğutucuyu kullanıyorum 3300x işlemci de CPB ve PBO açık ekstradan 200mhz ye de ayarlı 4450mhz çıkıyor oyunlarda 60-65 civarı alıyorum.

boşya 42-45 arası.

ayrıca testi AİDA 64 ile mi yaptınız? eğer öyle ise o üstte CPU yazan sıcaklık aslında üst yüzeyi ölçen değer. normalde CPU PACKCAGE veya aida 64 da CPU DİYOT kısmına bakın orası çekirdek sıcaklığıdır önemli olan odur.

oyunlarda msi afterburner burayı gösterir. alttan açarsanız aida 64 ü oyunda 65 görünen derece aida64 de 47 -50 falan gösteriyor yani bu noktada msi afterburner değeri önemli

bu konuda bende çok kafayı kırmıştım oh diyorum ne güzel 55 derece işlemci veriyorum o.c yi sonra bir baktım bu çekirdek sıcaklıklara 90 lara dayanmış o zaman hemen dikkat etmeye başladım.

aklınızda bulunsun bilmiyorum belki de biliyorsunuzdur ama benim başıma geldiği için ve bilmediğim için paylaşayım dedim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmonger -- 2 Eylül 2022; 13:27:36 >

N
2 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Sıcaklık konusunda problem yok hocam afterburner ile de takip ediyorum oyun içi. O 39 dan 63 e saniyelik artış ve fan rmp artışı rahatsız ediyor. Bios reset atıp sadece xmp açtım 2-3 saattir kullanıyorum bir sorun olmadı bakalım inş tekrarlamak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
2 yıl
Yüzbaşı

kendiniz fan ayarı yapın bios dan bende asus anakart var kendim ayarladım 45 derecede iken 1500 rpm de çalışıyor 65 lere gelince 1800 lere çıkıyor böyle bir eğri çizgi var oradan kendinize göre ayarlayın.

yani daha stabil olur.




Bu mesajda bahsedilenler: @n0rbit
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.