Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
45
Cevap
1874
Tıklama
16
Öne Çıkarma
AKP'nin Seçilmesi Halinde NATO dahil Bütün Batı İttifakindan Atılacak Olmamız
P
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Şu an Türkiye'ye katlanmalarinin en büyük nedenlerinden biri seçimin sonucunu görmek istemeleri .

Birkez daha Akp aecilirse
Türkiye bir şekilde Nato'dan atılacaktır.
Avrupa Birliği ticareti azaltacak Çin'den ayrılan sermaye aynısının laciverdi olan Türkiye'ye gelmeyecektir.

Ticaret azaldıkça hızla fakirlesecegiz.

Bizi Rusya'nın yanına firlattiklarinda doğalgaz ve petrolünün olmadigi için üretip satıp ticaret yaparak kazandığımız için bunun bedelini çok acı hissedeceğimiz inanılmaz bir fakirlik gelecek.

Demokrasi bati ilişkiler kopunca resmen son bulacak. Zaten iktidar uzun süredir hiçbirimizi adam yerine koyup yediği haltlari açıklama zahmetine girmiyordu ve bu iş tamamen bitecek.

Komşularımız özellikle Yunanistan silahlandirilacak , etrafimiz kusatilacak ve Türkiye boğulacak.

Türkiye Çin ve Rusya ile birliğe sürüklenecek buda 100 yıllık Nato ve Batı ilişkilerinin kopması bu dünya ile olan baglatin kesilmesinin yıkımı ile sonuçlanacak. Bütün yatırımlar bir anda hiç olacak.

Ülke devasa mülteci akını etkisi ile geri kalmış dinci bir ortadogu memleketine dönüşecek.

Avrupa Birliği gibi hiçbir konuda anlaşamayan bir topluluğu manipüle edemeyip karşımızda birleştirmek, İsrail'i Araplar uğruna satıp onun sonucu olarak Amerika'daki bütün etkimizi özellikle Cumhuriyetçileri kaybederek iki hakim partiyi kendimize düşman etmemiz, selefi cihadcilari destekleyip Ortadoğu'daki Arap iktidarlarını kendimize karşı birleştirmemiz ve en sonunda mezhepçi politika nedeniyle başta İran olmak üzere Şiilerin öfkesini üstümüze cekmemiz.

İşin en kötü yanı ise Dışişlerindeki liyakatli kadroyu harcayıp İngilizce dahi bilmeyen abidik gubudik adamları diplomasının disislerinin kilit konumlarına getirip bu dış ilişkiler faciası tabloyu ,hepsini birden basarmamuz sonucu Türkiye'nin geleceği Erdoğan'ın seçilmesi ile beraber yokolacagi noktaya kadar evrildi.


Önümüzde bir elimizde Türkiye'nin geleceği öbürü de ise Erdoğan'ın şahsı olacak. Seçiminiz 7 ceddinizin aç ve hiçbir hakkı olmayan Ortadoğulu mu yoksa Atatürk'ün izinden kör topalda olsa gitmeye çalışan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı mi olacaginizi belirleyecek.

Sözün özü : Choose Wisely...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Ağustos 2022; 20:58:43 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Atatürku sayan partiler belli.

CHP - İyip - Deva - MHP - Zafer - Demokrat

Diğerleri Atatürk karşıtı partiler.

Atatürk karşıtı olan partiler zaten bizi direkt ya Ortadoğu bat...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Periah - 2 yıl +20
Atatürk akıllı adamdı . İngiliz Batı'nın gücü zaten dediklerinin hepsini yoketmisti. Atatürk o yüzden bu ilkel fikirleri terkedip batılılar gibi güçlü yapma...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Periah - 2 yıl +10
ülke dünya gündeminin en haklı konusu omg

gelecek seçim sonucunda rte çıkarsa tr muhakkak natodan bile atılacak

adam kaç sene önce sana verdiği f16yı artık ver...
Yoruma Git
Yorumun Devamı hamza5806 - 2 yıl +4
K
2 yıl
Yarbay

dünya karışıyor zaten batı zengin paralı olmasa suratına bile bakmazsınız, dünya değişim sürecine giriyor 2.dünya savaşıyla kurulan düzen çatırdıyor beklemede kalın çok daha berbat kötü günlerde yakın bu kış donan avrupa var sırada.
batıda senin minnoş dostun değil biraz güçsüz düşüp zayıflasan parça pincik edicekler suriye ırak gibi keyiften papaz olmuyoz.
Atatürk ingiltreyle,yunanla savaştı arabistan yada rusyayla değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Ağustos 2022; 21:11:13 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
2 yıl
Binbaşı

Atattürk'ün izinden giden partinin de ismini verseydin keşke. direkt sandığa gidin bu partiye oy verin demediğin kalmış.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Atatürk akıllı adamdı . İngiliz Batı'nın gücü zaten dediklerinin hepsini yoketmisti. Atatürk o yüzden bu ilkel fikirleri terkedip batılılar gibi güçlü yapmaya çalıştı Türkiye'yi.

Eğer Ortadogulari oykunmeye devam ederseniz bizide gelişmiş toplumlar havadan avlamaya başlayacak , mülteci olarak sağa sola gideceğiz.

Geri kalmos ilkel toplumlar fail state olmaya mahkum.

Çok sevdiğiniz Rusya petrol ve doğalgaz ile ayakta duruyor. Fakat bizim petrolumuz dogalgazimiz yoktu. Biz o yüzden ticaret yapmak üretmek zorundayız. Bizim ürünlerimiz petrol gibi yerden çıkmıyor herkesin yaptığı yapabildiği ürünler. Alternatifi olan ürünler.

O yüzden ticaret ve üretime önem veriyorsan. Ticaret merkezlerine yakın olmalıyız. Herşeyden önemlisi ticaret ve üretim barış ve huzur ister . İyi diplomasi ister yetenek ister. Savaş tamtamlari Rusya'nın aksine bizim ekonomimize büyük zarar verir biz petrol satmafigimiz için.

Sanayimiz çökerse ticaretimiz çökerse , pazarları izi kaybedersek mahvoluruz . Bunları iki saniye düşünün.

Çin'den çıkan trilyon dolarlik yatırım ancak onumuzdeki 20 senede o yatırımı almak senin Güney Kore , Japonya ,Tayvan gibi zenginlesip zenginlesemeyecegini belirleyecek.

Altın bir fırsat var önümüzde . Batılılar Çini terkederse bizi rekabet nedeniyle mahveden Çin'in etkisi azalırsa parlama şansımız olacak bu şansı heba etme lüksümüz yok.

Daha önce dediğim gibi hiçbir haltta anlaşamayan Avrupa Birliği gibi 10 benzemez bir topluluğu karşında birlestirebiliyorsan bu senin beceriksizliğindor. Diplomadiseku yetersizliğindir.

ABD'de birbirinden nefret eden iki partiyi sana karşı birlestiriyorsan bu senin yetersizliğindir .

Hem Arapları hemde onların düşmanı İranlilari karşı da birlestiriyorsan yetmiyor birde İsrail'i Yunanlıları karşında birlestiriyorsan bu senin yetersizliğindir .

Sahada satrancı iyi oynayamadigini gösterir.

Hiç kimse beni sevmiyor diye aglayacagimiza bu oyunu oynamayı bilen adamlar getieliyiz .

Batı sizin sandığınız gibi yekpare bir bütün falan değil sadece bizi yo etenler 2 adım ötesini göremeyecek kadar yetersiz olduğu için attığımız yanlış adımların bedelini ödüyoruz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Ağustos 2022; 21:31:50 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
P
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Atatürku sayan partiler belli.

CHP - İyip - Deva - MHP - Zafer - Demokrat

Diğerleri Atatürk karşıtı partiler.

Atatürk karşıtı olan partiler zaten bizi direkt ya Ortadoğu batakligina yada komünizme falan sürüklemeye çalışıyorlar . Yada iç savaşa...

Akp - Saadet - HDP - Gelecek

Bu partilerde Atatürk ile sorunu olanlar.

Not: Şunu unutmayın Atatürk Türk milleti kavramını devlet politikası haline getiren ve bugün ayakta duran üniter ve güçlü Türkiye'yi kuran liderdir . Türkiye'nin yüzünü batıya çevirmiş ayrıca ümmet olmaktan çıkartıp bizi toparlayarak Türk ulusu haline getirmistir..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Ağustos 2022; 21:33:55 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 6 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @haykoatmaca
A
2 yıl
Binbaşı

Deva mı?

Şu badem bıyığını kesen fakat ağzındaki maklube kokusuna engel olamayan deva mı??



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
B
2 yıl
Yarbay

Ticaret azalmayacak doğrudan BİTİRİLECEK. Kör olan bile bunun olacağını bilir, ucuz işgücü felan hikaye. Bir gecede TR milli geliri 5 kat düşer, işsizlik %60'a çıkar, enflasyon %1000'leri aşar. Sadece tek gecede.


Ben hep söylüyorum. Doğu bize birşey veremezde vermezde. Onların bizden birşeyler almaya ihtiyacı var. Üs olur, ticaret açığı olur, mülk olur, teknoloji olur..olurda olur.

Daha bir kaç gün oldu, Ruslar santrale çöktü. Akıl var mantık var.


Bizim bugün batı ile tümüyle ilişiğimizi bitir, aynı gün Rus-Çin askerleri Türkiye'de cirit atmaya, sağlı sollu işgale başlar. Batıyla ilişiği olan zengin bir TR onlar için kıymetli, iflas etmiş bir otokrasi ülkesine zerre kadar değer vermezler.

Türkiye'nin yeri ya Batı'dır ya Bağımsız'dır. Diğer tüm seçenekler geri dönülemez bir yokoluştur.

Türkiye dünyanın ortasındadır. Dikta hayallerini yıkacağız. Hemde öyle böyle değil, tüm dünyaya göstere göstere.



Rusyada, Çinde şunu iyi biliyor. Batıdan tümüyle kopmuş bir Türkiye onlara zerre kadar fayda veremez. Ne enerji alabiliriz Rusyadan, ne elektronik alabiliriz Çinden. İhracatta, ithalatta tek gecede 10 kat düşer. O halde bile cari açık veririz buna eminim. Öylede azıcık bir üretim var ülkede. Seçime kadar Erdoğan'ı oyalayacaklar destek vereceğiz felan filan diye, ama seçim gecesi akıl galip gelecek. Ortada destek felan olmayacak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 7 Ağustos 2022; 21:57:4 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 yıl
Yarbay

Atatürk öleli çok oldu öbür traftanda ülkeyi yönetmiyor mecliste Atatürkü az seven olur çok seven olur orası ayrı mesele.

Klasik abd nin karıştırdığı uğraştığı latin ülkeleri gibiyiz şu an meclis bağımsızlık antiemperyal anti abd ci avrasyacılar ile abd destekli muhalifler olarak bölündü.

olay o Atatürkün izi batıya poşet olmak değil, babacan ve kk l la olsan olsan sadık bir uydu olursun ha ekonomi refah iyiye gider haklısın ödülünü,iyi kalite hizmet bedelini verirler orası kesin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Ağustos 2022; 23:25:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
P
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Şu anda gittiğin yol ilede ancak parya olursun . Türkiye dağılır dagilmasa bile halkın sefalet içinde sürünür.

Dediğim gibi ince işlerde yetenekli değiliz.

Daha acısını söyleyeyim. Bugün yaşananlar bizim ülke yonetemedigimiz gerçeğini suratiniza vuruyor. Çünkü burayı bir ülke yapan tüm kurumlar hızla tahrip edilirken onun yerine geçen bir tane adamın dudaklarından çıkan laflar oluyor .

İşin acı tarafı ise bütün bu işleyen kurumları kuranların IMF olması. Ülkeyi kalkındırma politikayı gelistirenlerin IMF olması. Ve ne zaman Akp IMF programını terkedip kendi yönetmeye başladı ülke 10 yılda tükenme noktasına geldi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
İ
2 yıl
Yarbay

En büyük hayalim selahittin demirtaşı serbest bırakmak diyen kişi 15 yıldan beri yönetilen partiyi Atatürkçü yapmaktan ne zaman vaz geçeceksiniz merak ediyorum.

Atatürk mezarından kalksa CHP yi kapatır tekrar geri yatar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
2 yıl
Yüzbaşı

Atatürk'ü sayan parti bi CHP demek isterdim ama artık onu da diyemiyorum gönül rahatlığıyla. Atatürk tüm partiler için içi boş bir figürden ibaret. Bugün tüm partiler "ben Türk devletinin temellerine bağlıyım" demek için Atatürk'e saygılıyım diyor zaten. Fakat CHP parti programına Atatürkçülüğü koymuş bir parti. CHP Kemalizmi savunması gerekirken bugün içinde Kemalistler dışındaki tüm opdakları barındıran bir parti haline büründü. Atatürkçülük ise bir slogandan öteye gidemiyen görüş haline getirildi. Diğer partilerin ise Atatürk ve pnun idealleri ile uzaktan yakından alakası yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 8 Ağustos 2022; 1:1:11 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
T
2 yıl
Yarbay

Mümkün değil Nato da güneyde en güçlü orduya sahip ülkeyiz bizi atıp ne yapacaklar dandik Yunanistan mı yapacak Güneyin bekçiliğini..

Gülerim..



S
2 yıl
Yarbay

Atatürk yaşasa ve erk sahibi olsaydı, Sur da hendek operasyonları yapılmazdı, 100 tane mk84 tip bomba ile sur ilçesinde 100 tane 30 metrelik krater açtırırdı, hiç uğraşmazdı.

Şu an kendilerini Atatürk ün halefiyiz diye nitelendirenler ise bu bölücülüğe çanak tutanların peşinden koşuyor.

Nereden nereye.



S
2 yıl
Er

Bazı seçimlerde ülkenin yarısının oyunu almış partiye Atatürk karşıtı dedin ya valla helal olsun sana. yazık ya güzelce de yazmaya çalışmışsın ama bu tip genellemeler, yazdıklarının içinin boş olduğu intibası uyandırıyor.

Yani 85 milyon ülkedeki 42.5 milyon kişi (çocukları da dahil) ve hatta HDP yi de eklersek 50 milyon kişi Atatürk karşıtı yani. Bunun aklın alabiliyor mu?


Ayrıca...
Atatürk karşıtı falan kesinlikle değilim. Hatta pek çok Atatürkçü görünenden daha Atatürkçüyüm, ancak bizi ümmet olmaktan çıkartıp türk ulusu yapmasının çok da iyi bir durum olduğunu şahsım adına düşünmüyorum.

ümmet olmaktan çıkartmayıp da türk ulusu yapabilseydi daha iyi olmaz mıydı? diye soruyorum kendime. Yüzümüzü batıya çevirsek dahi, yine de tüm Müslümanların lider ülkesi olabilseydik daha iyi olmaz mıydı? bunlar ayrı ve tartışılabilir konular.




Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
V
2 yıl
Yarbay

Realist olmak gerekirse Türkiye'nin önünde iki seçenek var, ABD'ye bağımlı kalıp batı dünyasıyla birlikte refah içinde yaşamak, veya bağımsız ve onurlu fakat fakir şekilde yaşamak.
Hem batıdan kopuk olalım hem zengin olalım çok zor. Dünya gerçekleri bu, bizim Rusya gibi neredeyse sınırsız enerji kaynağımız yok malesef.
Seçimimizi yapmak, sonuçlarına katlanmak zorundayız.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
2 yıl
Yarbay

Bir tarafın dindarlığı ne kadar samimiyse, diğer tarafın Atatürkçülüğü de anca o kadar samimidir.
Bu kadar saf olmayın. Filmdeki iyi adam da kötü adam da aynı ekipten.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
T
2 yıl
Yarbay

NATO bugüne kadar kimseye saldırmadi ama ABD sıkıntı. Ama arkamıza Rusya alınca sıkıntı olmuyor kıçını Putin'e dayayan horoz kesiliyor terör yandasligi yapılıyor putinle heryeri bombalıyor adam kafasına göre çünkü.
Natodan ayrıldık gibi bişey zaten d400 alınca ABD Yunanistan'a usler kurdu adalarin tamamı bizi çevreleri asker çıktı hepsine. Yani natodan ciksakta biz onlara bişey yapmadığınız sürece bize saldirmazlar zaten biz onların kolesiyiz subanda dolar 18 TL olmuş.
Ekonomik olarakta zaten bundan kötüsü olamaz yani halkın alım gücü belli çin ürünleri gelirse ucuz mallar alabilirz iyi olur araba böcek fln yersek hatta daha iyi olur et alamıyoruz bari protein olarak bunlara yönelmekte fayda var. Akşam yemek programlarında böcek nasıl kurutulur vs vs bilgiler olsa daha iyi yaşam standartlarını yakalayabiliriz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 yıl
Yarbay

Natodan atildigimiz gün halay çekecek bu ülkede yaklaşık bi 60 -70 şehir ismi sayabilirim.

Yapacak bişey yok.
Arkadaşlar dünyaya bir kez geliyorsunuz. Seçimi kazansaniz bile yine o zihniyetteki insanlarla beraber yaşayacaksınız. Bu bile aslında hiç bir şey kazanadiginizin bir kanitidir.
Herşey para pul refah değil. Hapishane de olayım ama kültürlü insanlarin yanında dışarda cahillerle olacağıma.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
2 yıl
Binbaşı

Natonun yerinde olsam atarım. Yunanistandaki üsler yeter. Zaten bulgaristan, romanya ve polonya nato üyesi.
Türkiyenin askerine belli sayıda uçağına mı muhtaç abd? Değil tabi. Zaten rusyaya karşı nato ülkeleri yeterli.
Abd zaten suriyede üsler kurdu, ırakta olması lazım. Türkiye ne işe yarayacak ki? Karadeniz desen bulgaristan, romanya nato üyesi.