Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
440
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fiat dualogic vites yükseltmeme problemi
S
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar bilirler geçen aktuatör tamiri ile ilgili bir konu açmıştım. Nasıl yapıldığını falan anlatmıştım.

Bu tamir işleminden sonra benim araç vites yükseltmemeye başladı. Araç giderken vites yükseltmeniz gerekirse uyarı veriyor ve yükseltmiyor.

Yani kısaca tamirden sonra araçta 1 ci vites boş ve geri vites vardı.

Aracı bugun examiner diye bir cihaza bağladık. Tam olarak ustaya ne yaptığını sormasamda cihaza bağlayarak sorun giderildi.

Şu an bütünviteslere geçiyor.

Başına böyle bir olay gelen arkadaşlara tavsiyem eğer araç sadece 1. ve geri vitese geçiyorsa. Yokuş aşağı giderken aracı boşa alarak uygun hıza çıktıklarında araç tekrar o hıza uygun vitese kendi atıyor.

Aracıda zaten bu şekilde bostancı sanayine götürdüm. Kısaca kendi vites atmıyordu boşa alınca tekrar vites konumuna alınca 6 cı vitese kadar çıktım.

Gene sağolsun BOSTANCI RESE OTOda işimi hallettim. 100 tl yazılım için verdim.

Biraz reklam gibi oldu ama hem ucuza işimi halledip hemde yardımcı olmaları beni çok mutlu etti.

Başka otomatik şanzıman tamircileri getir bakarız yok şanzımanı sökmemiz lazım gibi saçma sapan cevaplar verdiler.

Dualogic şanzımanı kesinlikle herhangi bir otomatik vites tamircisine elletmeyin. Hem paranız gider hemde aracınız zarar görür...



M
2 yıl
Binbaşı

hocam genelde bu şanzıman yağı azaldığında saçmalamaya başlıyor arızası çok kötü direkt yolda bırakıyor vitesi kitliyor özellikle viteste kalmışsa aracı yürütemiyorsun hiçbir şekilde benim başıma üstüne direksiyon da kitlendi araba tamamen kendini kitledi ah neler çektim neler neyse 2019da yolladık kurtulduk. şanzıman yağınıza bakmanızı öneririm



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

hocam sorunu çözdüğüm bir yazı bu şanzıman yağı ile alakası olan bir durum değil. Sizin söylemek istediğiniz şey de robot yağı sanırım şanzıman değil...

Maalesef bu araçlardaki otomatik şanzıman sorunları bilinçsiz araç sahibi ve bilgisiz ustalar yüzünden oluyor. Aracın talimatnamesindeki otomatik şanzıman bakımları aksatılınca böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor. Ben aracı sorunlu bir şekilde aldım şu an sorunsuz kullanıyorum . Başına böyle bir sorun gelen olursa diye buraya yazdım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 3 Ağustos 2022; 13:58:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mosasaurus
M
2 yıl
Binbaşı

mesajı geç gördüm hocam, evet robot yağı. eksilince şanzıman kendini kitliyor



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sissil
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.