Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
972
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Çıldırtan sağ arka kampana fren!!!Muayeneden geçemedim.
A
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhabalar.Öncelikle aracım 97 model polo classic.Aracım muayeneden sağ arka tarafta fren tutmadı denilerek geçemedi.Tamirciye götürdüğümde sağ arka tarafa fren hidroliğinin gelmediğini abs beyninin değişmesi gerektiği söylendi ve değiştirdim.Şimdi liftteyken sağ arka tekere fren hidroliği geliyor.Usta boruyu çekince aktığını gördük.Bugün muayene öncesi teste soktum ama maalesef yine tutmuyor dendi.Sorun ne olabilir?Sağ arka fren merkezide değişti.Balatalar iyi durumda dedi usta.Birde geçen sene sağ arka teker bilyasını değiştirmiştim unutmadan diyeyim.Sizlere 2020-2022 muayene evrağı fren oranlarını koyuyorum.Düzgün çıkan 2020 ye ait.Yüzde 90 sapmayla çıkan 2022.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akcam46 -- 21 Temmuz 2022; 22:59:46 >

R
2 yıl
Binbaşı

Fren limitörünü kontrol ettiniz mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Yarbay

frenciye gösterdin mi arabayı. tamirciler cidden anlamıyor fren işinden . saçma saçma şeyler yapıyorlar. benzeri başımıza geldiğinde fren tesisatını değiştirdik,boruları falan filan düzelmişti. muayeneye gitmeden önce fren testine sok öyle git.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam fren merkezi değişti.Kampanayı tornacıya gönderdik üstüne balata aldık ama yok.Çıldıracağım.Sağ arkaya yağ geliyor tamirci tekeri eliyle döndürdüğü zaman frene basınca teker duruyor ve hareket ettiremiyorsun ama testte zayıf deniyor.Anlamadım gitti nasıl bir şeydir.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @crow in cornfield
A
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam kontrol edilen parçaları yazdım yukarıda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @RoyWalsh
C
2 yıl
Yarbay

dediğim gibi frenciye git. bizde de fren tutuyordu ama boruları tesisatı değiştirdik . aynı arızadan 2 defa mı kalınca neydi muayene parası yatırıyorsun tekrardan.




Bu mesajda bahsedilenler: @Akcam46
R
2 yıl
Binbaşı

Yukarıda yapılan işlemlerde fren limitörünün kontrol edilip edilmediğinden bahsetmemişsiniz. O yüzden yazdım. Ben de daha önce böyle bir sorun yaşadım. Fren limitörünü değiştirdik, problem ortadan kalkmıştı. Hatta yeterli basınç gelmediğini düşünerek öncesinde westinghouse'u dahi değiştirmiştim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Akcam46
A
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sağ ve sol arka kampananın yerlerini değiştirdik.Sağı sola,solu sağa taktık ve fren sapması yüzde 20 ye düştü.



T
2 yıl
Yarbay

su ana kadar ne kadar para harcadınız



H
2 yıl
Yarbay

Zaten muayene evrağında fren hiç yok demiyor ki, çok zayıf demiş. çok çok zayıf olsa bile o lastik elle dönmez, böyle kriter olmaz yani. elle dönmüyor o zaman tutuyor diye bir mantık yok. saatte 150 km hızla giden bir aracın lastiklerini kilitleyecek güçte olan fren sistemi çok zayıf tutsa bile lastiğin elle dönmesine izin vermez.




Bu mesajda bahsedilenler: @Akcam46
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.