Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
206
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İntihar ve ölmek üzerine bir beyin fırtınası
D
2 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Demin yolda yürürken düşündüm. Bir şeyi istemiyor olmak mümkün değil. Bir şeyi istememek o şeyi istememeyi istemektir. Yaşamayı istemiyor olmak da aslında yaşamayı istemiyor olmayı istemektir. Aynı şekilde ölmeyi istemek de ölmeyi istiyor olmayı istemektir.

Sürekli bir "istemek" geniş kümesi içinde yaşıyoruz. Bunu her fiil için uygulayabilirsiniz. Bir şeyi yapmıyor olmak o şeyi yapmamayı yapmaktır. Bir şey olmamak, olmamayı olmaktır. Bu geniş kümenin ismine "irade" dersek eğer karışıklığın önüne geçmiş oluruz.

Ölmek istiyor olmak ölmek istemeyi irade ediyor olmaktır.


İrade kümesi, bu dünyadaki fiilleri kapsayan, ancak bu dünyadaki fiillerin dışında bir kümedir. Bu dünyaya ait olamaz. Yani bu dünyayada yaşayan her canlıdan farklı olarak bu dünyaya ait olmayan bir şey taşıyoruz.

Bu şey bu dünyaya ait değilse yok oluşu da bu dünya sınırlarında mümkün değildir.

Alt kümenin yok olması geniş kümeyi yok etmeyecektir. Fiziksel faaliyetleri sonlandırmak "irade" geniş kümesini yok etmeyecektir.

Dolayısıyla ölmek mutlak yok olmak demek değildir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

R
2 yıl
Yüzbaşı

Son zamanlarda okuduğum ve düşündüğüm güzel bir yazı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.