Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1114
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2013 Sonrası AKP Neden Başaramadı? 2013 Öncesine Dönüş Olabilir mi?
F
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu konuda bir çok sebep sayılabilir. Benim aklıma gelenler;

  • Özelleştirmeden gelen paralar suyunu çekti.
  • Özelleştirecek kurum kalmadı.
  • Liyakat ortadan kalktı. İş bilmez bakan ve yöneticiler geldi.
  • Tarım geri plana atıldı, üzerine düşülmedi, hatta bitirildi.
  • Fetö ile olan bağlantı koptu. Örgütün yapılanmasından faydalanılamadı.
  • Erdoğan'ın egosu sebebiyle bütün yetkiler tek elde toplandı. Tek kişi her yere yetişemedi.
  • AKP yönetimi halktan kopup sermayenin yanında olmaya başladı.
  • Yurtdışından ülkeye para girişi azaldı.
  • Yabancı yatırımcıya güven ortamı oluşturulamadı.
  • Yanlış dış politika sebebi ile komşularla arası açıldı.
  • Merkez Bankası, TÜİK gibi kurumların bağımsızlıkları ellerinden alındı.
  • Yasama, Yürütme, Yargı üçlüsünün dengesi bozuldu.
  • Küresel ekonomik krizlere hazırlıksız yakalanıldı.
  • Pandemi sürecine hazırlıksız yakalanıldı.

Benim aklıma gelenler bunlar oldu.

Tahminimce AKP yönetimi eski haline dönmek istemiyor. Yapılanlar ve atılan adımlar bunu gösteriyor.

Yerine gelen partilerin de alacakları enkazı 2013 öncesine getirebilmelerine pek imkan vermiyorum.
Karamsarlığım için üzgünüm ancak önümüz karanlık. Hepimizin Allah yardımcısı olsun.



2013 öncesi de hiç bir zaman akape nin başarısı olmadı, IMF sayesinde ve akapeden önce tasarlanmış olan para politikaları nedeni ile bir süre iyi gitti. Bunlar ortadan kalkınca ger...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Redeemertr - 2 yıl +12
Dandik yönetti sonucuna da katlanacak.

Başlıca problemi plansız kalkınma modeli , kayıtsız ekonomi , keçiyi abdurrahman çelebi yapmaları , hard kapitalizm
Yoruma Git
TIGERSHARK - 2 yıl +6
çünkü devletin tüm liyakatli yetişmiş eğitimli kadrolarını, badem bıyıklı paçoz cahil fetöcülere teslim ettiler...

ve kaçınılmaz çöküş...
Yoruma Git
Guest-41F3DB120 - 2 yıl +6
R
2 yıl
Binbaşı

2013 öncesi de hiç bir zaman akape nin başarısı olmadı, IMF sayesinde ve akapeden önce tasarlanmış olan para politikaları nedeni ile bir süre iyi gitti. Bunlar ortadan kalkınca gerçekler ortaya çıktı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 9 Haziran 2022; 15:28:21 >

T
2 yıl
Yarbay

Dandik yönetti sonucuna da katlanacak.

Başlıca problemi plansız kalkınma modeli , kayıtsız ekonomi , keçiyi abdurrahman çelebi yapmaları , hard kapitalizm



R
2 yıl
Yarbay

https://www.youtube.com/watch?v=5FiYmRkgr90&feature=youtu.be
2006 da çiftçinin hali bu adamın dediği de 2 senedir anamız ağladı yani 2004'ten beri çiftçiye bişey yaptıkları filan yok yani nerdeyse geldiklerinden beridir,ne başarısı.



G
2 yıl
Yarbay

çünkü devletin tüm liyakatli yetişmiş eğitimli kadrolarını, badem bıyıklı paçoz cahil fetöcülere teslim ettiler...

ve kaçınılmaz çöküş...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 yıl
Yarbay

2011-2012'ye kadar gayet de güzel herkesi kullandılar, eski adı cemaat, hizmet hareketi olan ekiplere bu tarihlerden sonra kritik yerleri vermeye başladılar, direnen vatanseverler bir bir kenara çektirildi, soruşturmalar açıldı, teftişler ile yıldırıldı.

Şimdi durum ortada.

Kendi ekipleri yok ama ülkücü tayfa bu adamların yerine geldi oturdu.

Onlar da bilmiyorlar, yukarısı nereyi işaret ederse onu yapıyorlar. Muhakeme felan sıfır.




Bu mesajda bahsedilenler: @Qantas
Q
2 yıl
Yarbay

2007 ye kadar Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer idi, yanlışa göz yummuyor kanuna aykırı, ülkeye faydası olmayan ne varsa geri yolluyordu. Bir nevi dersine hakim ciddi bir hocaydı o dersi verebilmek için cidden çalışmanız gerekiyordu. Sonra sınıftakilerin bir tanıdığı hoca oldu ne isterseler ikiletmeden yapıyordu sınıftakilerin ders çalışmasına gerek yoktu cıvıtmaya başladılar goygoy gırla gidiyordu artık ne isterseler sonucu önemli değildi takır takır oluyordu. En sonunda o sınıfın sınıf başkanı hoca oldu goygoy tam gaz devam etti herkes saldı, sınıftakilerin okul harici bile her istediği oldu öyle bir hal aldı en sonunda hoca ben okul müdürü olmak istiyorum dedi onu da yaptılar. Şimdi okuldaki bütün müfredat standardın dışında yeni müdürün istediği şekilde işliyor beden dersine Ali dedem girsin diyor 88 yaşındaki Ali dede gençlere beden eğitimi dersi veriyor. Matematik dersine resim hocası girsin dedi matematik dersinde geometrik şekillerde manzara resimleri yapılıyor, Ev ekonomisi dersine sokaktan geçen biri girsin dedi alakasız birini derse verdiler sabah akşam şakalar komiklikler böyle geçiyor o derste. Bir de okula öğrencisi harici dışarıdan kim varsa elini kolunu sallayarak giriyor kantinde tost sana parayla onlara beleş, kolunu bacağını kessen revirde sıra bekleyeceksin o dışarıdan gelenin işi yapılacak önce, servislerde o dışarıdan gelenlere öncelik var onlar oturacak istedikleri yerlere gidecek sonra siz evlerinize gidebileceksiniz. Bir de ailelerinize söyleyin bu dışarıdan gelenler yüzünden okulun masrafları arttı herkes daha fazla para getirsin okula deniliyor.



N
2 yıl
Yarbay

Gezi Parkı protestolarından sonra resmen kayış koptu. Çünkü protestoculara kulak vermek yerine zıtlaşmayı tercih eden ve bu konuda fazlasıyla inatçı davranan hükümetin özellikle yurt dışındaki imajı bu nedenden dolayı yerle bir oldu.

Yurt dışından görünen olumsuz Türkiye imajına aldırış etmediği gibi bu imajı düzeltmek için hiçbir çaba sarf etmeyen hükümet, daha sonraları dış siyasette git gide yalnızlaşarak kendi elleriyle kendi sonunu hazırlamaya başladı. Bunun sonucunda Türkiye'ye yaptıkları yatırımların güvende olduğunu hissedemeyen yabancı yatırımcılar birer birer ülkeden kaçmaya başladı. Yabancı yatırımcıların azalması ekonomik istikrarın bozulmasına neden oldu.

Bu durumun üzerine liyakatsizlik sonucu eklenen yanlış ekonomi politikaları, ülkedeki enflasyonun azdıkça azmasına neden oldu. 1990'larda yaşanan ekonomik kırılganlık fiilen geri döndü.



C
2 yıl
Yarbay

Akpnin 2013 öncesine dönebilmesi için, bir partinin gelip kemal derviş gibi birini ekonominin başına getirmesi, abd nin parasal genişlemeye gitmesi, birazda şans lazım. Akpnin başarılı olduğu hiç bir alan göremiyorum.



V
2 yıl
Binbaşı

Dünya değişti ondan. İmf tarafından hazırlanan program bitti yerine yenisini yapamadılar. Kadroları beceriksiz, eğitimsiz ve biata dayalı tepeden inme olduğundan ortaya yeni birşey koyamadılar.

Amerikanın piyasaya para pompalama devri bitince kolayca buldukları sıcak para ülkeden çekildi. Yani para türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerden anavatanına döndü. Böyle kolay para bulunan devir 80-90'larda olsa o zamanki hükümetlerde ekonomide sıçrama yapardı.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.