Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
740
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Araba bulamama/karar verememe (bütçe max 130)
T
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

merhaba ahali, evin 2. aracı olarak 85 model lada vaz kullanıyorum ancak 2 hafta önce ben bu vaz ı şimdi güncellemezsem bir daha güncelleyemem gibi bir fikir geldi ve 100k kredi çekip lada yı da takribi 30k ya satarım diye düşünerekten araba bakmaya başladım ancak gel gelelim karar veremiyorum.

ilk önce arabam geniş olsun dedim mpvlere baktım ama bu fiyatlarda pek aklıma yatan araba bulamadım. (geniş olma isteği 2 çocukla tatile/memlekete gidip gelirken rahat etmekti)

tabi bunu yapamayınca "arabamı azıcık güncelleyeyim yeter" diyip. yıllar önce heves ettiğim twingoya yöneldim. bi tane arabayada baktım 50k istiyor (krediyi az çekecem arabamıda 13 yaş kadar gençleştirecem) ama araba bakımsız çıktı boya çatlakları, motorun pek hoş olamaması derken eli yüzü düzgün twi ler de 80-100 arası.

ee dedim 100 e kadar çıktıysam niye twingo alacam ki.

döndüm 3 kapılılara. clio baktım, hoşaf olmuş arabaya 110 diyorlar. 5 kapı cliolarda çok hırpalanmış bu fiyatlarda olanlar.

bu arada dizelden daha önce ağzım yandığı için ve 2. araç olarak ev-iş arası kullanacağım için benzin+lpg bakıyorum.

aklıma corsa ve fiestalar geldi. ama onlarda hem dizel hem kamyonet ruhsatlı. dedim ki madem kamyonet ve dizel bakıyorum. kamyonetliğin hakkını versin (+ilk seçenek: geniş olsun) hem de arabamı 25 yaş gençleştiririm diye fiorino ve kardeşlerine bakmaya başladım ama orda da ya km ler uçuk yada ağır hasarlı, sonra birden combolara bakmaya başladım aklıma yattı içime de sindi ama (evet yine bir ama daha) kmler, ayrıca ilk kamyonetim sigorta yüksek, her yıl vize, mtvnin yüksek olması


gelgelelim soruma sizce ben ne yapmalıyım?
şu karmaşık ekonomide hiç borçlanmadan ladama binmeye devam mı edeyim?
ucuza azıcık güncelle hevesinde varmış twingoya (ragtoplu olmalı :) mı yönel dersiniz?
clionun ölüsü bile arabalık yapar sana fantazi arama mı ?
yoksa kamyonet alıp geniş geniş bin km yi ve ek masrafları kafama takmasam mı ?
son olarak da corsa 3 kapılıların bazıları otomobil ruhsatlı bunlara mı yöneleyim ?

bayağı uzun yazmışım okuyanın gözüne, cevaplayanın eline sağlık.



C
2 yıl
Yarbay

kamyonet işine bulaşma %99 ticari amaçlarla çalışmıştır. suyu çıkmıştır. sanayi ile akraba olursun.
o paraya düşük km modern bir motorlu (4 nokta enjeksiyon, throttle by wire sistemli) klimalı 1.2 16v fire motorlu palio alınır. hiç bir kronik arızası yoktur. çok az yakar. parçası çok ucuzdur ve bol bulunur. piyasası çok iyidir. 1 haftada satılmayan araçlara sarı sitede bakma bile bir marazı vardır. temiz olanı 1-2 günde satılır.



G
2 yıl
Yarbay

2 çocuk ve model yükseltme için ya modeli- temizliği iyi olsun denilip albea-symbol alınır ya da modeli az düşürüp 1999-2001 corolla.

Güncel piyasasını net bilmiyorum fakat mpv olarak ilk kasa scenic bulunur ancak. 20-25 yaşında scenic yerine 10 yaşında fiorino alırım, aradaki yaş farkı hatrına yılda 1 muayene ve eds de ağır gitmeyi tercih ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl
Binbaşı

Nispeten yeni ,az yakan ,ekonomik araç=Albea hem kocaman da bagajı var .Bence fiyatına göre çok iyi araba senin bütçeyle de diri durumdaki bulunur ...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

albea hiç aklıma gelmemişti bi bakayım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 yıl
Moderatör

10 arabam oldu , en sevdiğim ve satınca pişman olduğum tek aracım 2021 Fiorino idi. tahminim şu an piyasası 140-150 dir. 2009 ları da 125 b civarına bulunabilir diye düşünüyorum. Avantajları ne derseniz: Kesinlikle motoru dayanıklı, ustası bol, parçası ucuz ve yaygın. Kısacası araç uzun uzun yıllar yürütülebilir kalacak. Piyasası da var ve bir şekilde kolayca satılacaktır. İç tavanının yüksek oluşu araca bir ferahlık veriyor, ben 3 çocuk ile bu ferahlığı yaşamıştım. Eksileri de var çokça. Arka süspansiyonlar iğrenç, önler de çok sert, engelden vs geçmek istemiyor insan. Yüksek hızlarda güven vermiyor, frenler de baya zayıf. Çok dikkatli ve yavaş sürmek gerekiyor. Şehir içinde park etmesi gerçekten kolay, hafif yüksekte oluşu nedeniyle trafikte ferahlık hissi veriyor. TAvsiye ederim.



K
2 yıl
Yarbay

^Fiorino'ların fiyatı doğruysa bence iyi bir tavsiye. İstanbul'dan İzmir'e gitmiştim. O kadar da kötü değil, direksiyon ve klima zaten fark atar, frenleri de ne kadar kötü olsa en azından ABS+EBD var. MPV'ler de çok daha harika değil, Fiat 500L mesela... onlar da yatmasın diye sert süspansiyonlu. MPV'nin asıl artısı arka koltukları iyi.

15 yaşından büyük olarak en iyi kullanılmış araba kendi kullanılmış arabanızdır. Twingo falan, gürültülü ama zevkli kült bir araba, Ege'yi gezmiştim onula da, al-sat yapmaya, evrak işine değmez. Eskidi onlar, zaten yol şartları, ustalar, kullanıcılar kötü, ömürleri doldu. Dijital göstergeli olanları on sene önce sönmeye başlamışlardı.



T
2 yıl
Yarbay

Bu civarda ki bir bütçe için, benim ilk tercihim Hyundai ERA veya ADMİRE olurdu. Bulup bulacağınız en sorunsuz, en sağlam araçlardır, şiddetle tavsiye ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @tt.us
H
2 yıl
Yarbay

2005 accent 110 civarı kaput tavan bagaj boyasızları düşüyor sarı siteye



T
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Fiorinoda biraz sert kemikli geldi bana da combo sanki birazdah konforlu gibi geliyor (combo hiç kullanamdım) ama bi galeriye gidip bi fiorino birde combo deneyeceğim.

hyundai ler ya taksi çıkması yada pert denk geldi şöyle eli yüzü düzgün bişey bulamadım.

sanırım vaz geçip ladaya binmeye devam edecek gibiyim.



A
2 yıl
Yüzbaşı

Ford mondeo düşünebilirsiniz. Yürütme maliyeti bir tık yüksek olabilir tabi ama bu paraya bol konfor var.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.