Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
41
Cevap
7973
Tıklama
61
Öne Çıkarma
750 euro Audi vs 750 Lira Paspas Arabası
E
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Evet, ülkemizin kıskandıran, düşman çatlatan aktroll hoplatan efsane ekonomik koşullarına enteresan bir örnek daha. Almanya'daki 750 euro'ya 2003 model bir Audi alırken, kendi paramızla ise 2022 model paspas arabası alabiliyoruz ve üstüne az daha verirsek paspas ve deterjanını da alabiliyoruz.

Bu muhteşem doğa aksiyonuna karşı ne kadar şükredip, galaksi liderimize dua etsek az kalır. Kafir arkadaşlar imana gelerek Reis'e biat etmeyecek misiniz hala? Ya kahhar.

Reis'le güçlü Türkiye hedefimiz, artık çok daha yakın

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bu insanlar gerçekleri görecekteeee, bütün gerçekler ortaya çıkacaakktaaa, masum olan az bir kesim ( çünkü daha çoğu menfaate kavuştu bir şekilde 20 y...
Yoruma Git
Yorumun Devamı blueice32 - 2 yıl +32
He yav he! Gelişmiş ülkelerdeki asgari ücretlilerin hepsi muazzam katkı sağlıyor zaten ülkeye değil mi? 7/24 ayyaş gezen amcam bile Avusturya'da yediği önünde yemediği arkasında bir hayat yaşadı. "Kendini geliştir yeğenim" hikayeniz bitti şimdi de "Suçlu başımızdakiler değil, biziz" hikayeniz mi başladı? Sıradan vatandaşın ülkenin gidişatına ne etkisi olabilir be arkadaş? Saçmalamanın bir sınırı var ama senin gibilerin hiçbir sınırı yok
Yoruma Git
Yorumun Devamı brktmr - 2 yıl +27
sizin en büyük yeteneğiniz sanırım bu. "gerçekleri çarpıtmak."

ergen gerisi isen laf olsun diye söylemiş olabilirsin ama senin nezdinde tüm böyle dü...
Yoruma Git
Yorumun Devamı blueice32 - 2 yıl +17
D
2 yıl
Yarbay

Araba sizin neyinize Dolmuş var otobüs var



B
2 yıl
Yüzbaşı

bu insanlar gerçekleri görecekteeee, bütün gerçekler ortaya çıkacaakktaaa, masum olan az bir kesim ( çünkü daha çoğu menfaate kavuştu bir şekilde 20 yılda) çok azı ahh ulan ellerim kırılsaydı da vermeseydim diyecektee, yargı bütün haksız kazançları tespit edecekte, suçlu olanlar yargılanacaktaa, vs vs ölme eşeğim yaz gelince yonca yersin..

araba bizde hiçbir zaman 750 TL olmayacak ama 80-100 bine iyi arabalara binebilecek bir ülke olabilecek iken işte o dış güçler bir şekilde önümüzü kesti yıllar yıllar önce.. neyse dert çok da söylemek zor işte.. :)



E
2 yıl
Yüzbaşı

750 lira Passat diye okudum.



P
2 yıl
Yüzbaşı

Bunu görüp de ''Baki Almanya'da bir domates 5 Euro. Elma taneyle alınıyor. Ondan da bahset!'' diyecek kişiler olacaktır ve bunu diyenin hiç düşünmeden ensesine okkalı bir tokadı yapıştır. Cezası ne ise ben çekerim.



K
2 yıl
Yarbay

Onda da tekerlek var, ötekinde de tekerlek var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 22 Nisan 2022; 0:43:42 >

E
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

boş yapan 1 arkadaş gelmiş. hiç sektirmez bunlar. görmek ve bakmak arasında fark gibi. sen sadece bakmışsın. asıl mesele araç değil, onu alabilmek değil. paranın pul olması. 2010 yılında 1150 lira maaş alırken 300 lira kalıyordu ve ay sonuna kadar fazlasıyla yetiyordu. şimdi 300 lira ile haftayı çıkaramıyoruz. ortak kaderi yaşıyoruz ama herifler hala glokk yapıyor iktidara. umarım beter olursunuz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Çavuş

Şunu anlayın artık; kadim anadolu halkı diye bir şey yoktur, katır anadolu halkı vardır



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

J
2 yıl
Yarbay




< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 yıl
Binbaşı

He yav he! Gelişmiş ülkelerdeki asgari ücretlilerin hepsi muazzam katkı sağlıyor zaten ülkeye değil mi? 7/24 ayyaş gezen amcam bile Avusturya'da yediği önünde yemediği arkasında bir hayat yaşadı. "Kendini geliştir yeğenim" hikayeniz bitti şimdi de "Suçlu başımızdakiler değil, biziz" hikayeniz mi başladı? Sıradan vatandaşın ülkenin gidişatına ne etkisi olabilir be arkadaş? Saçmalamanın bir sınırı var ama senin gibilerin hiçbir sınırı yok Şu konunun altında bile ekonomideki sıkıntıların yanlış politikalardan kaynaklandığını söylemek yerine akparti güzellemesi yapan adama ne anlatıyorsam...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Zatı Muhterem
E
2 yıl
Yarbay

Millet olarak acayip çalışkan ve kafası zehir gibi olan adamlar mevcut piyasada. Herkesi kendin gibi sanma kardeş. Bu birincisi.

İkincisi ise Avrupa da kafası çalışan adamı makam mevki sahibi yaparlar. Bir işin anlayanı kimse ona o görev verilir. Yetmez bizim ülkedeki kafası çalışan adamları da kendi ülkelerine toplar. Kafasının çalıştığı işe verir.

Bu ülkede vatandaş kendini yırtsa bile biryerlere gelemeyecegini bilir. Gelenlerde yandaş, tanıdıklardır zaten.

Suçlu olan senin ve senin zihniyetinde yandaşları destekleyip, işini yapan adama köstek olanlardır.

Yoksa cidden ülkenin başına ekonomiden anlayan ekonomi bakanı, tarımdan anlayan bir tarım bakanı, spordan anlayan bir sporcuyu yetkili, sağlıktan anlayan bir sağlık bakanı, çevreden anlayan bir çevre bakanı, dışişlerinden anlayan bir dışişleri vs. vs. Uzar gider. Bunların hepsi yerinde olsun, bak bakalım bu ülkeyi tutabilen var mı ? Hiçbir ülkeye muhtaç kalmaz, ülkeden bir ülke potansiyeli gücü daha oluşturursun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Zatı Muhterem
M
2 yıl
Yüzbaşı

ben saldım artık



U
2 yıl
Binbaşı

asgari ucretle kac paspas arabasi aliniyor sen onun soyle napcan passati



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
2 yıl
Yüzbaşı

Araba lüks kardeşim tabanvay ve yanan ibb otobüslerimiz varken cayır cayır janjanlı, siz hayırdır ne ayak? Biraz şükredin yahu. Yanıbaşında Afganistan'da maaşları arpa ile ödüyorlar, uyanın. XD



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl
Binbaşı

hacı abi kime neyi anlatıyoruz?

önceki gün öz dayım diyor almanyada mazot fiyatı 15 liradan 35 liraya çıktı diye. yüzde ikiyüzün üzerinde diyor.

diyorum dayı geçen yıl 2 avroydu bu yıl da 2 avro. yüzde ikiyüz artan bizim kur, niye tl ye çeviriyon.

yok diyor senin dediğin gibi değil. sıradan biri de değil ha iş adamı benim gelirimin onlarca kat fazlasını kazanan biri

artık dil dökmeye gerek yok. ben de twitter kapattım ekonomi gündemi takip etmiyorum. ahaber izlemeye başladım. tavsiye ederim. beyazlayan sakallarım normalleşti, stresim azaldı. gelecek kaygılarım yerini güçlü türkiye gururuna dönüştü. siz de bu sürüye katılın kendinize yazık etmeyin.



M
2 yıl
Yüzbaşı

Almanya ile kendinizi kıyaslamayı bırakın artık. Alman halkı Türk halkından her bakımdan 3-4 gömlek üstün bir halktır.



G
2 yıl
Teğmen

Bu ülke hiçbir zaman bi Almanya kadar zengin olamayacak



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

V
2 yıl
Yarbay

Almanya da da bir araba aldığın zaman hemen ciddi değer kaybediyor onu da hesaba katmak lazım. Türkiye de milyonluk olan arabalar Almanya da neredeyse bedava ama mesela 20bin euroya bir araba aldığın zaman Almanya da çok hızlı değer kaybetmeye başlıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.