Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
45
Cevap
3180
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Bir kazada benden (resimli videolu)
N
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Selam arkadaşlar. İzmir gaziler caddesi 44. Bakım merkez komutanlığı önünde kaza yaptım. Daha doğrusu dönüş yaparken motorun biri arkadan çarptı. Dönüş yasak mı değil mi bilmiyorum ama baktım askeri giriş var. Herhangi bir dönülmez işaretide yoktu. Sinyalimide verdim. Normal dönüş yaparken adam arkadan çarptı ve düştü. Neyseki ciddi bir şey yok kimsede. Ama benim arabada hatrı sayılır hasar oluştu. Zabıt tutmadan ayrıldık ama adam şimdi zabıt tutalım diye düştü peşime. Hatalı ben olduğumu düşünüyor heralde.
Şimdi eğer oradan dönüş yoksa evet hatalıyım ama adamın takip mesafesini ayarlaması gerekmez mi? Gayet sakin bir şekilde sinyal verip döndüm. Sonuçta bir yayada atlayabilirdi önüme?
Dönüş yasağı yoksa zaten tartışmaya gerek yok 8de 8 motor suçlu.

Fikirlerimizi rica edeyim. Nasıl bir yol izlemek lazım? Kim suçlu kim değil diye kavga edecek değilim. Zabıt tutarsak ne olduysa onu yazarım. Hasar canımı sıktı baya.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >[
https://www.youtube.com/watch?v=8qi2Z1Ntppc&feature=youtu.be





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemesis -- 6 Nisan 2022; 0:44:21 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

% 100 suçlusunuz. Dönüş adası olmayan yerde U dönüşü yapmak yasaktır. artı döndüğünüz yerdeki sağı işaret eden ok sağ mecburi istikamet gösteri...
Yoruma Git
Yorumun Devamı x-rayted - 2 yıl +15
Videoyu izledim. Takip mesafesini korumayan salak motorcu suçlu bence. Ben de motor kullanıyorum ve trafiği okuyarak kullanmaya dikkat ediyorum. Sizin dönüş yaparken fren lambalarınız b...
Yoruma Git
Yorumun Devamı bravaman - 2 yıl +12
Aksi hiçbir işaret yok sizin ordan dönmenize dair. Takip mesafesini korumayan ve her yerde başımıza bela olan şerit harici kenar çizgiler üzerinden giden avellerden biriymiş.
Yoruma Git
Yorumun Devamı Fr.BJK - 2 yıl +5
N
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Videoyu nasıl ekleyeceğim konusunda beni aydınlatırsanız? Araç kamerası videosu var. Ekleyemedim



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
2 yıl
Yarbay

Youtube yükleyip linki atın direkt.

tutanak tutulursa muhtemelen siz suçlu çıkarsınız ya da 50-50 verirler. siz dönüşünüzü tamamlamışsınız belki oradan bir şeyler çıkar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 6 Nisan 2022; 0:39:0 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nemesis
A
2 yıl
Yarbay

Eğer sinyali, dönüş için yavaşlamadan önce verdiyseniz ki doğrusu budur ve en sağ şeritten dönüşe kalkışmadıysanız motor suçlu olur. Bu şekilde yapmadıysanız, yaptığınız hata oranına göre size de suç çıkar. Hatta 8 de 8 suçlu olabilirsiniz.

Sinyali frene bastıktan sonra vermek Türkiye sık yapılan bir büyük bir hatadır.
Ayrıca şerit değiştirerek dönüş yapmakta sık yapılan bir hatadır. Yani ne taraftan dönecekseniz o tarafa yanaşmış olmanız gerekir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 yıl
Yarbay

Videoyu izledim. Takip mesafesini korumayan salak motorcu suçlu bence. Ben de motor kullanıyorum ve trafiği okuyarak kullanmaya dikkat ediyorum. Sizin dönüş yaparken fren lambalarınız bile motorcu için bir uyarıcı olmalıydı. Böyle bodoslama motor kullananlar her yerde başa bela. Bence telefonlarına cevap bile vermeyin.



G
2 yıl
Teğmen

Geçmiş olsun, motorcu hatalı takip mesafesini ayarlamalıydı.



O
2 yıl
Yarbay

o tabela (sağ ok) oraya dönmemeniz gerektiğini söylüyor bence, ama aynı zamanda yerde kesik çizgi var bilemedim.



A
2 yıl
Binbaşı

U dönüşü yapılmaz tabelası yok.Dönmeden önce sinyalinizi de vermişsiniz. Takip mesafesini ayarlamayan ve yavaşlamayan motor suçlu bence. O sırada telefona bakıyor olabilir. Dikkat edilemeyecek bir dönüş değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Yarbay

aynen u dönüşü yapılmayacak yerde tabela oluyor.+ sinyal var, dönüş nizami, arkadan gelen suçlu.




Bu mesajda bahsedilenler: @asertyu
M
2 yıl
Yarbay

aracınızın modeli ne bu arada? bence karşı taraf suçlu.



X
2 yıl
Yarbay

% 100 suçlusunuz. Dönüş adası olmayan yerde U dönüşü yapmak yasaktır. artı döndüğünüz yerdeki sağı işaret eden ok sağ mecburi istikamet gösterir. Dolayısıyla mecburi istikamete de uymamış oluyorsunuz.



F
2 yıl
Yüzbaşı

Bu tür durumlar ile karşılaşmamak için benim yöntemim döneceğimi yere gelmeden önce epey geriden yavaslayarak gelmek, öteki türlü haklı da olsanız uğraştırir sizi bu tarz durumlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 yıl
Yarbay

quote:

Sağdan Gidiniz Levhası TT-36a, taşıt yolu üzerinde bulunan fiziki ayırıcı ve adaları bildirmek ve sürücülerin bu kesime çarpmalarını önlemek amacıyla ayırıcı ve adaların başlarında kullanılır. Bu işaret levhasının kullanılması, aksine bir işaret yoksa trafiğin sağa veya sola dönüşünü engellemez.

Sizin bir suçunuz görünmüyor, U dönüşü yapılmaz levhası da yok.
O kadar yavaşlayan arabaya çarpan motorcu araç kullanırken telefonu kurcalıyordur muhtemelen.

galiba motorundaki hasar tahmininden fazla çıktı ve size suç atıp ödetebileceğini düşünüyor ama saçmalar. sizin aracın masrafını da öder sigortası.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 6 Nisan 2022; 9:20:28 >

D
2 yıl
Yarbay

O trafik ışığı ve yolun arasının boş olması askeri kışlaya girilip çıkılabilmesi için özellikle konmuş,aksi bir tabela da yok,dolayısıyla sizin bir kabahatiniz olduğunu sanmıyorum...
Aslında orada yolu ve ışığı düzenleyen otoritenin kabahati var...Madem oraya bir trafik lambası koydun,o lamba ikili olmalı ve sola dönecekler için ayrıca yanmalı idi...Zira siz sola dönmek isteyince karşı yolda da yeşil yandığı için gelen araçlar süratli geliyor ve her an kaza olma riski var...



F
2 yıl
Yarbay

Aksi hiçbir işaret yok sizin ordan dönmenize dair. Takip mesafesini korumayan ve her yerde başımıza bela olan şerit harici kenar çizgiler üzerinden giden avellerden biriymiş.

Bana kalırsa 8/8 suçlu motorcu. Sende sıfır hata var.

Hem bizi farkedin diyip hemde trafikte ne kadar ara var ise oradan gitmeyi kendinde hak gören avellerden biri işte.



2
2 yıl
Yarbay

Motoruc suçlu da bu kadar yavaş dönülmez yahu zaten bi sağa gitmişsiniz bir de sola gidip sonra sinyal vermişsin. Benim izlerken kafam karıştı anlık. Sonra yavaş yavaş dönmüşsünüz . Garip kaza



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

S
2 yıl
Yarbay

Sorun dönüş yasağı değil, sağ şeritten sola dönüş yapmanız.
Dönüşten önce solunuzdan kırmızı bir aracın geçtiği görünüyor, yani belli ki sağ şerittesiniz.
Sola sinyal veriyorsunuz ancak muhtemelen kör noktanızı kontrol etmediniz ve şağ şeritten sola döndünüz. (U ya da sola dönüş farketmez)

Dolayısıyla videoya göre bence asli kusur sizde, tali kusur (belki) motorda.

Not: Hatta şimdi tekrar izledim, dönüşe başlarken 2 şeridi ortalamışsınız, bariz şerit ihlaliniz ve hatalı şerit değiştirmeniz kazaya sebebiyet vermiş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 6 Nisan 2022; 10:22:43 >

D
2 yıl
Yüzbaşı

Hocam kamera açısından bana öyle geliyor olabilir ama solu biraz fazla boş bırakıp geniş dönmüşsünüz gibi. Motorlu sürücü solu boş bıraktığınız için yol verdiğinizi düşünmüş olabilir. Geçmiş olsun. Allah daha büyüklerinden korusun.



U
2 yıl
Yarbay

Kaza yapmak marifet mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: Beardush


S
2 yıl
Teğmen

Verdiğiniz sinyali sol şeride geçiş amaçlı düşünmüş olabilir motorcu, ki şu da var şerit değiştirme ile dönüş arasındaki mesafeniz kısa, dolayısıyla takip mesafesini ayarlayamamış olabilir. İki taraf da kusurlu.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >