Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
375
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Galata Köprüsünün İğrenç Değerlendirilmesi
Y
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Selam herkese,

Galata köprüsünü her gördüğümde hayretler içerisinde kalıyorum, bu kadar güzel bir yapı, nasıl bu kadar kötğ değerlendirilebilir diye...

Altında full balıkcılar var, kapısının önünden geçeni zorla içeri almaya çalışıp oturur oturmaz daha menü gelmeden suları bardağa koyup baskı altına almaya çalışan cinslerden, klasik kurnaz itelemeci olan tayfa. Ortam da çok kıro. Ve bütün köprü tamamen aynı tipte balıkcı ile dolu.

En azından yarısı başka şekilde olan dükkanlarla doldurulamaz mı? Kafe olsa ne olur? Mesela Bebek sbucks dünyanın en iyi manzaraya sahip kafelerinden olarak gösteriliyor, aynısı köprüde de olabilir. Köprünün kirası çok yüksek olacağı için butik tarz kafe olmayabilir, mecburen kalabalığa odaklı veya zincir kafeler olacak ama balıkçıdan iyidir.

En azından bir avmnin yemek-kafe katında olsn zincir mekanlar bile olsa, ve köprünün en azından ysrısı bu şekilde olsa full çeker. Balıkçılar köprünün mafyası gibi olmuş. Çoğu da genelde boş, günde 10 turist müşteri gelse kiraları çıkıyor olabilir o yüzden keyifleri yerindedir.

Köprünün yarı kısmını 2 kafe 2 steak burgerci 2 de genel restoran tarzı (big mammas gibi) olduğunu düşünün. Bu mekanları çok sevdiğim için demiyorum, örnek veriyorum. Alternatifli bir köprü olurdu, güzelim manzara, sadece balıkçıya gidersen oturabiliyorsun, çok saçma.

Köprünün üst kısmı için ise, bir tarafının, mesela eyüp tarafının açılıp kapanmayan kısmına, venedikteki dükkanları olan büyük köprü gibi yapılabilir, adını hatırlayamıyorum. Hafif inşa malzemesiyle yapılacak çok da yğksek olmayan dükkanlar, bunlar incik boncuk ta satabilir, waffle kumpir mısır vb de olabilir. Taşıma kapasitesi ne kadardır bilemiyorum, prefabrik malzemeden bile yapılabilir dışı iyi giydiriltikten sonra.
Boş kalan tarafta da vatandaşlar yine balık tutabilir.

Şuanki hali ile aşırı boş alternatifsiz kıro bir mekan. Bomboş olsa bu halinden daha iyidir?
Neden böyle?
Ülkenin hali ortada yönetenler şöyle zaten herkes mafya olmus cart curt cevaplar benim de zaten aklımda, sormak istediğim, özel bir sebebi var mı bu kadar boş kullanılmasının? Yani mesela balıkcılar orayı 50 yıllık kiralamıstır gibi gibi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Binbaşı

O köprüden geçen, o taraflara giden genel kitlenin gideceği mekanlar değil pek. Saydığın tarzdaki mekanlar için gelecek kitlenin sınırı Karaköy'de kesiliyor.



Y
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Tam olarak öyle, ama karaköy köprü aynı yer sayılır, mekan olsa kitle de kayar, köprünün eminönü tarafı balıkcı, karaköy tarafı dediğim tarz da olabilir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 yıl
Teğmen

ben köprü istemiyorum geçmek için bir sürü para istiyorlar saçma sapan bir şey köprüye sadece bakmak ne işime yarar benim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Alakaya maydonoz çorbası, ana yemek olarak maydanoz kebabı, üstüne de maydonozlu puding. Acaba ironi mi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @meola147of
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.