Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
393
Tıklama
0
Öne Çıkarma
LCR-T4 (arduino tabanlı LCR metre) kondansatör ölçüm sorunu
İ
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba.
LCR-T4 isimli arduiono tabanlı ölçü aletinden aldım.
1nF'ded 100nF civarına kadarki kondansatörlerde aletin ekranı 1 saniye gibi bir sürede yanıp yanıp sönüyor. kondansatörü çıkarıp tekrar butona basana kadar ekran böyle yanıp sönüyor. 220nf, pF ve uF seviyesindeki kondansatörlerde bu hata yok. Bunu neden yapar?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 24 Mart 2022; 9:56:4 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
geçen yıl
Çavuş

Yanıtım geç oldu ama sorunu halen çözemediyseniz yardımcı olabilirim. İlk başta cihazı çinko karbon pil ile bekliyorsanız alkaline pil ile beslemeyi deneyin. Zira bir ihtimal yeterli akımı çekemediği için ölçemiyor olabilir. Sorun yine devam ediyorsa cihazın üzerinde bulunan 1, 2 ve 3 numaralı çıkışların hepsini kısa devre yaptırıp düğmesine basın. Cihaz bu esnada kalibrasyon yapacaktır. Kalibrasyon tamamlandıktan sonra sorun hala devam ediyorsa donanımsal veya yazılımsal bir sorunu olabilir. Bu durumda eğer ürünü yeni aldıysanız aldığınız yere geri verebilirsiniz sonuçta bozuk ürün satmış kabul etmesi lazım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazelle555 -- 26 Ocak 2023; 12:2:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.