Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
1235
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Trump'tan Rusya şakası!
D
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >


ABD Başkanı Biden'ın Rusya'ya yönelik tavrını eleştiren Donald Trump'tan ilginç bir öneri geldi. Trump, "Rusya'yı bombalayıp suçu Çin'e atalım" dedi.

Trump, NATO’yu “kağıttan kaplan” şeklinde nitelendirerek, “Hangi noktada, insanlığa karşı bu kitlesel suçlara katlanamayacağımız söylenecek? Bunun olmasına, devam etmesine izin veremeyiz.” ifadesini kullandı.

ABD’nin, F-22 savaş uçaklarına "Çin bayrağı" asarak Rusya’yı bombalamasını, ardından da "suçu Çin’e atmasını" öneren Trump, “Artık birbirleriyle kavgaya başlarlar, biz de arkamıza yaslanarak oturup izleriz.” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyetçi senatörler, Trump’ın şakasını kahkahalarla alkışladı. Trump, daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sadece kendi döneminde başka bir ülkeyi işgal etmediğini savunmuştu.

Kaymak: NTV



Trump şaka addettikleri çoğu şeyi gayet ciddi söylüyor. İnsanlar eğer Trump'ın dediklerini ciddi şekilde değerlendirseydi ve sevimli bir şaka sanmasıydı bu adam ABD Başkanı olamazdı...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Nat Alianovna - 2 yıl +9
N
2 yıl
Moderatör

Trump şaka addettikleri çoğu şeyi gayet ciddi söylüyor. İnsanlar eğer Trump'ın dediklerini ciddi şekilde değerlendirseydi ve sevimli bir şaka sanmasıydı bu adam ABD Başkanı olamazdı. Bence Trump davranış bozuklukları da olan sığ ve cahil birisi ama o denli yüzeysel ve çapsız ki bu trajikomik vaziyeti pek çok dikkatsiz gözden kendisini gizledi. Trump'ın gülünç durumu iyi bir politikacı için elzem olan anlayış ve derinliğin ibaresi olarak görüldü halbuki tam tersi geçerli; anlama yoksuluğundan ötürü gülünç konuşuyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 7 Mart 2022; 0:28:0 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
2 yıl
Yüzbaşı

Sığ ve Cahil sensin. Trump şuan şu durumda başkan olsaydı Rusya bu kadar cesaret edemezdi. Etseydide Trump içinden geçerdi.

Buldular bunağı sağa sola oynatıyorlar. Biden ABD tarihinin yüz karası olarak anılacak.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
E
2 yıl
Yarbay

Diger secimde tekrar baskan secilicek



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl
Yüzbaşı

Hahahasjk Trump olsaymış putın içinden geçecekmiş gece gece iyi güldüm trump zamanını iyi bilseydin bunu söylemezdin hatta putin haklı derdi hiç umursamazdı bile bizim sorunumuz değil der çıkardı işin içinden hiç mi geçmiş haberleri takip etmiyonuz


Bıden 1978den daha öte hayatını abd için harcamış adam bakma liderlik vasfı olmadığına





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trubetzkoy -- 7 Mart 2022; 1:9:16 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nexus can
N
2 yıl
Yüzbaşı

Rusya 1979dan kalma tankları ve araçlarıyla ukraynaya girdi ABD silahları karşısında çatır çatır eriyen bir rus lojistiği var. Rusya denen yer resmen çöplük onları sadece nükleer başlık koruyor.

Trump zamanını çok iyi biliyorum Huaweinin içinden geçti gitti artık adı bile anılmıyor. Biraz daha iktidarda kalsaydı Huawei kurucularınıda hapise tıkıyacaktı.




Bu mesajda bahsedilenler: @militaristsevdalısı
N
2 yıl
Moderatör

İzolasyoncu bir politika izlemiş ve bu sebeple hep Rusya'ya koz vermekle suçlanmış, NATO'yu hiçbir zaman ciddiye almamış Trump Kremlin'i Ukrayna'yı işgalden nasıl caydıracaktı? Bir kere Kremlin'in böyle bir işgale kalkışmasında Biden yönetiminin yüklü miktarda Amerikan kuvvetini NATO çerçevesinde Doğu Avrupa'ya konuşlandırmasının büyük payı var Trump'ın izolasyonculuk ve geri çekilme politikasının aksine. Putin bu kuvvetlerin Ukrayna'ya da konuşlanabileceği ihtimalinden yola çıkarak bunu önlemek için Ukrayna'yı işgal etti. Trump olsa belki ortada Rusları kışkırtacak kadar bir kuvvet olmayacaktı ama yine de Ruslar Ukrayna'nın NATO'ya girmemesi için bir işgale yelteneceklerdi. Bu durumda NATO'ya sahip çıkmayan, yurt dışında kuvvetler bulundurmak istemeyen Trump ise meydanı tamamen Ruslara bırakmakla suçlanacaktı. Trump 2018 sonunda ayrılıkçı Kürt teröristlerin tepkisini çekerek Suriye'den çekilmişti. Bu bir nevi sahayı Ruslara bırakmak anlamına geliyordu ve Trump bunu yaptı. Trump Ukrayna konusunda Kremlin'i nasıl caydıracaktı? ABD'yi eski ayarlarına döndüren Biden bile caydıramadığına hatta tam aksine jeopolitik hesaplarla bilinçli olarak kışkırttığına göre?Trump bunların hiçbirisini akıl bile edemezdi ve zaten edemiyor. Trump'ın "izolasyonculuğu" da üstünde iyi şekilde durulmuş bir ideolojiden ziyade Amerikan halkının bünyesinde asırlardır varolan refleksif bir tepkinin ham popülist söylemine yansıması. Trump ince düşüncesi olmayan kaba saba bir soytarı. Başka bir şey değil. Kahvehanelerdeki dayıların Amerikan versiyonu. Pohpohlamayı, ortamdaki maskot ve alfa serseri olmayı iyi beceriyor. Böylece gittiler onu başkan yaptılar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 7 Mart 2022; 13:23:31 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nexus can
N
2 yıl
Yüzbaşı

Nasıl yapacaktı biliyormusun Ukraynaya Amerikan birliklerini koyacaktı gel vur diyecekti. Rusya boşluğu fırsat bilip girdi atamın sözü vardır it iti ısırmaz diye. Ukraynayı resmen Biden Ateşe attı.


Millette şöyle algı oluşmuş Amerika Tir tir titriyor Rusya karşısında böyle birşey yok. ABD dediğin ülke bir tuşa bastı halk mındar oldu kimse doğru düzgün alışveriş yapamıyor atmden para çekemiyor oligarklar resmen putine ateş püskürtüyorlar şuan bizdeki benzer durumun rusyada fazlası oluştu çok sürmez bu savaş. Putin bilerek Rusyayı ateşe verdi. Rusya bu saatten sonra Bitcoine sahip olsun dünya onu kullanmadımı kendisimi yiyecek onu? Dünya sana uymaz sen dünyaya uyman lazım ve...

Siz Trump'ı daha tanımamışsınız. Yada ırkçılık yapıyorsunuz. Adam senatoda kendi istediği karar çıkmadı diye senatoyu fesih edip kendi adamlarına her gün burger yedirdi. Böyle bir adam tabi Rusyanın içinden geçer.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
K
2 yıl
Yarbay

ADB Rusya'nın içinden geçebilecek olsaydı şimdiye dek on defa geçerdi. Daha Carter zamanında. Ama Karadeniz'den ABD, Kanada, İngiltere ve Fransa tek sıra festival korteji gibi çıktılar.

Sadece Rusya ile ilgili verileriniz eksikli değil, ABD'yi de tanımıyorsunuz.




Bu mesajda bahsedilenler: @nexus can
N
2 yıl
Moderatör

O zaman sizin dediğiniz göre zaten Trump'a gerek yok ki, ABD (dolayısıyla Biden Yönetimi) Kremlin'i ekonomik savaş yoluyla Ukrayna'da yeniyor diyorsunuz. Üstüne Biden'ı yetersiz veya sorumsuz bulup eleştiriyorsunuz ama Trump yönetimindeki bir ABD'nin Rusya ile açık savaşa tutuşmasından çekinmiyorsunuz. Dahası kafanızdan uydurduğunuz farazi olayın aksine bırakın Trump'ı ABD tarihinde hiçbir başkan senatoyu fesih edecek bir güce sahip olmadı. Bana durduk yerde ırkçı dediğinize göre terimleri de doğru kullanmadığınızı (ve yukarıda bahsettiğim gibi tutarsız konuştuğunuzu da) söyleyebilirim. Bir yandan Trump kendi döneminde asker çekiyordu. Tekrardan başkan seçilebildiği alternatif bir senaryoda (ki alternatif tarih senaryoları tartışmak nasıl gelişeceklerini bilemeyeceğimiz için çok gereksiz) Ukrayna'ya niçin asker konuşlandırsın? Hele Rus işgalinin olduğu bir sırada konuşlandıramazdı da. Pentagon Rusya Federasyonu ile Birleşik Devletlerin bir savaşa girmemesi için buna itiraz ederdi. Zira ABD veya Rusya gibi yüzbinlerce askere, binlerce tanka, yüzlerce uçağa, ve en önemlisi de bir o kadar da nükleer savaş başlığına sahip ülkeler doğrudan savaşmaya yeltenmezler. Dedikleriniz hep havada uçuyor. Kafanızda nasıl böyle mantıksız dünyalar tahayyül edebiliyorsunuz anlayamıyorum. İyi ki herhangi bir devleti yönetmiyorsunuz. Putin ve Biden gibi mevcut "rasyonel aktörler" bencil çıkarları doğrultusunda ülkeleri mahvederken ve dünyayı destabilize ederken siz herhalde tüm dünyayı kana bulardınız bu mantıksızlığınızla.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 7 Mart 2022; 13:16:40 >


Bu mesajda bahsedilenler: @nexus can
R
2 yıl
Binbaşı

hahaha buna oy verip seçmişlerdi bir de. neyseki sonradan tekmeyi çaktılar, tepetaklak yuvarlandı



B
2 yıl
Yarbay

Para için her anlamda zekaya gerek yok. Fakat bu kadar rasyonellikten olan bir adam bu kadar para ve politik başarıya ulaşamaz. İnsanları etkilemek için, tavlamak Nasrettin hoca misali ya tutarsa diyip maya atıyor işte. Abd, Globalizm sayesinde çok gelişti ve ilerledi. Nüfusu da aynı şekilde 100 yılda inanılmaz artmış durumda. Trump ağada sıkıyor garibanların gönlünü hoş etmek için. ( Sadece ekonomik değil, felsefi anlamda garibanlarda dahil )

Fakat bu bir çok parametre de her şeyi kendinden gören tek vasfı Abd'de doğmak, ölmeden yaşamış olan bu insanlar Abd'nin bu başarısında kendilerini ciddi anlamda pay sahibi olarak görüyorlar. Trump'da hepsi sizin sayenizde ulan gerçekten deyip tatmin ediyor işte. Dünyanın onca yerinden taşınıp, gelip para, tecrübe yatırıp yeni bir hayat kuran insanlardan ziyade bilmem ne eyaletinin bilmem ne kasabasındaki insanlar Federal Devleti'nin alameti harikasının kendilerinden kaynaklandığını düşünüyorlar. Bu insanların aptallığı ve sayısı daha da artarsa Abd'yi en kısa sürede çökertmeye potansiyeline sahipler. Çünkü bu ülke tepki, agresiflikten daha fazla kazanımı ortaklık, uzlaşı ve alışveriş ile elde eden bir toplum.

Abd dünya vatandaşlığı kavramından uzaklaştıkça güç kaybeder. Farklı milletler, kültürler ve zenginlikler bir arada olmazsa Abd'yi Abd yapan şey olmaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 7 Mart 2022; 14:52:46 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
A
2 yıl
Teğmen

Sen çok bilim kurgu filmi izlemişsin doların 20 lira olması için Türkiye nin içinden geçmeleri lazım



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nexus can
N
2 yıl
Yüzbaşı

Sen acaba yaşıyormusun birader?




Bu mesajda bahsedilenler: @Azazel Geri Dönüyor
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.