Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
906
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Format Sonrası İşlemci Yanıyor
T
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bilgisayarımda çok gereksiz dosya olması üzerine format attım ve w10 kullanıyordum yine w10 kullanıyorum. Her şey problemsizken format sonrası işlemcim herhangi bir oyunda 85-90-100’leri görmeye ve bilgisayar da kendini kapatmaya başladı. Macun yenilememe rağmen sorun devam ediyor. Farklı yaptığım tek şey format atmam. Her şey aynı ve 60 dereceyi zor gören işlemcim şuan 90’a zor düşüyor. Sıvı soğutucumdan da takır tukur sesler geliyor belki önceden de geliyordu ama dikkat etmemiştim.

işlemci: ryzen9 5900x
yardımcı olursanız sevinirim oyuna girmeye korkar oldum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bu arada format sonrası bu problemle karşılaştığım için bir format daha attım ve durum aynı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 yıl
Yarbay

Kendini kapatmaya basladiysa kullanma o sekil, sivi sogutucuyu birine kontrol ettir yahut kendin test yap. Bios ayarlarina bir bak, voltaj kacta... hava sogutucun varsa baska bir windows iso dosyasini kullanarak, ssd yi komple silip, yeniden bölümlendirip formatla... Format usb sinde de virus olabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 28 Şubat 2022; 3:35:12 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
2 yıl
Yarbay

Sadece format atıldığı için bios update olmadığından dolayı bios da pek ayarlar kendi kendine değişmez , pil falan da çıkarılmadıysa ( öyle bir durum yok anladım kadarıyla ) , ama işlemci voltaj ayarlarına bir daha bakmakta yarar var. Amd işlemcili anakartlar da bazen nadiren de olsa bazı işlemlerde sonra işlemci voltajı eski haline yükseğe dönebiliyor, kontrol edin. Macun değişme işlemi olmamış , o bölüm açılmadığından macun değişim için orda bir sıkıntı olmayabilir. Farklı bir usb ye tekrar iso kurun ve yüklenecek diski silerek sıfır hale getirin. Bu şekilde bir deneyin. Böyle yine olmadıysa işlemcinin macununu baştan iyi bir macunla yenileyin , soğutucuyu kontrol edin . Biosu update edin. Ondan sonra işletim sistemi kurun dedim gibi farklı bir usb ile . Muhtemelen bunlar sırayla doğru bir şekilde yapılırsa düzelecektir.



İ
2 yıl
Yarbay

Sıvı soğutucunun borularını bilgisayar çalışırken sallamaya başla. Sıcaklık anlık olarak 20-30 derece düşerse sıvı soğutma patlamıştır garantisi yoksa bir bardak soğuk su iç ve noctua nh-d15 al sonsuza dek ardına bile bakma :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 yıl
Yarbay

Aynen, sivi dan sonra benimde yönüm bu oldu, bozulmadi lakin performansi düstü. Suan zalman cnps20x (50eu) aldim ve Ardima bakmiyorum. Render sistemlerine sivi sogutma önerenlere tek cagrim var, yapmayin!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @italyanaygiri
T
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Malesef sorunum çözülmedi. Artık oyunu açmasam bile bilgisayar 60 dereceyle açılıyor ve çok kısa sürede 100 dereceye çıkıyor. Hiçbir şey açık değilken bile. Kafayı yiyeceğim hiçbir şeyi yoktu ve kendi kendine erimeye başlıyor bilgisayar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sorunun nasıl çözülebileceğini bilen var mı ? İstanbul avrupa yakasında bu adam bu sorunu çözer dediğiniz bir bilgisayarcı bulunuyor mu peki dostlar kitlendim kaldım böyle.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 yıl
Yarbay

Öncelikle bilgisayari suan icin acma, tabi eger kalici zarar vermek istemiyorsan. Istersen de acip oynayabilirsin lakin anakartin kapatip bir daha hic acmaz ise, bana neden söylemediniz demeyesin. Ikinci husus, sendeki sivi sogutmanin bir sekilde bozulmus olma olasiligi üzerinde duruyoruz. Istanbul cevresinde isinin ehli herhangi biri sorunu bulup cözebilir, cözüm yeni bir sogutucu almak olabilir. Kisileri dükkanlari tanimam bilmem, yapilacak is baska yeterli bir sogutucu (hava/sivi) ile denenmesi gerekir. Bu kadar... Sonra eger ikinci sogutucu ile sorunsuz calisiyorsa, sendeki sivi sogutmayi garantiye gönderirsin. Bu süre zarfinda pc gerekli ise uygun fiyatli bir hava sogutma alip kullanabilirsin yahut garantiden dönmesini bekleyebilirsin. Bende de sivi sogutma vardi, 3. yilinda radyatörde oksitlenme olustu ve degisim yapildi, yeni gelende 2 yil sonra perfomansini kaybetti... Bir arkadasin cooler master ml240 sogutucusu 1 yil sonra senin ki gibi yapti, o acti inatlasti ve kullandi, sicakliklara bile bakmamis... Suan anakarti garantiye gönderdi, hic acilmiyor. Bu sebeplerden dolayi ben cift kule hava sogutmaya gectim. Kafam rahat, 2 yilda bir belki macun degistiririm.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 1 Mart 2022; 1:9:4 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @th3mpo
E
2 yıl
Yarbay

Sorun önerdiklerimize rağmen çözülmediyse ortalama üstü bir hava soğutma ile deneyin. (İşlemci 5900x olduğu için ortalama üstü dedim ) Sıvı soğutmadan takır tukur sesler geldiğine göre demek onda bir sıkntı var. Montaj işlerinden anlıyorsanız siz yapın.

Yoksa bir bilene yaptırın. Fakat şu ilginç sıvı soğutma niye format sonrasını bekledi , daha öncede ısılar yüksekti de siz mi fark etmediniz acaba. Neyse bunlar artık çok önemli değil. Siz iyi bir macunla
orjinal mx 4 veya noctua gibi iyi macunlarla , iyi bir soğutucu ile deneyin . İşlemci de bir sıkıntı yoktur diye düşünüyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 5 Mart 2022; 14:16:8 >

H
2 yıl
Yarbay

Takır tukur sesler geliyorsa bir Fuma2,Arctic50 gibi Hava Sogutma alın.Sıvı Sogutmayı da garantiye gonderin.



M
2 yıl
Yarbay

gerçi etkisi olmayabilir ama cihipsetini kurdun mu anakartın?



W
2 yıl
Yarbay

radyatörün rpmini okuyamıyor olabilir aklıma ilk o geldi



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.