Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
147
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Belediyelerin halka yaptığı yardımları tartışalım
G
2 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Son zamanlarda başta Ankara Belediye'si olmak üzere CHP'li belediyeler maddi imkanı olmayan insanlara doğrudan veya dolaylı yollardan yardımlarda bulunuyorlar. Bunlar;
Doğrudan nakti destek, kömür, gıda, beyaz eşya, et, hediye kartı, askıda fatura gibi yardımların yanı sıra dolaylı olarak ucuz halk ekmek, otobüs bileti ve diğer, belediyeden destekli indirimler olarak karşımıza çıkıyor.

Bu açıdan baktığımız zaman güzel çünkü belediyelerimiz halkımızın zor gününde yanında. Öte yandan belediyenin asli görevi fakirliği bitirmek mi yoksa sokak hayvanları, kentleşme, trafik, ve diğer alt& üst yapı sorunlarıyla mı ilgilenmek?

Net bir ifadeyle belediye benden aldığı vergiyle benim yolumu açması gerekirken gidiyor fakirlere yardım ediyor. Fakirlere yardım edilmesin demiyorum lakin bu görev belediyelere değil devlete ait. Gördüğüm kadarıyla oy toplamaya veya sempati kazanmaya yönelik bir maksat seziyorum.

Olayın öteki boyutunda ise bu yardım ettiğiniz insanlar siz yardım ettiniz diye sorgulamaya başlamayacak, tam tersi fakiriz ama bir şekilde geliyor "ampüle bas devam" modunda ilerleyecekler. Adam halk ekmek kuyruğunda ekmek bekliyor ya kardeşim ben niye buradayım diye sorgulamıyor da bu ekmek niye çıkmıyor diye yine belediyeye veryansın ediyor. Ha bir de ekmeğin maliyeti 3 Lira adamın alışı 1.25, tane tane anlatsan bana ne kardeşim belediyenin görevi der. Bunlara sen niye iyilik yapıyorsun bırak sürünsünler kardeşim maliyeti neyse ondan sat sonra görsünler fakirlik devletten mi belediyeden mi diye.

özet: belediyenin asli görevi fakirliği bitirmek değil kentsel hizmetlerde bulunmak

not: tartışmayı kavga etmek olarak algılayan içgüdüsel davarlar yazmasın kardeşim hiç küfür hakaret kaldıracak durumum yok, yukarıda da küfür hakaret yok. fikirlerini küfürsüz ve hakaret etmeden paylaşamıyorsan git 2-3 kitap oku kendini eğit falan ya da dağa çık ataların gibi ağaçta falan yaşa



S
2 yıl
Yarbay

İYİ HOŞ DİYORSUN DA DEVLETİN HİÇ YARDIM EDESİ YOK. HABİRE ZAMLARI KAKALAMAKLA MEŞGUL. FAKİR İNSAN YOLLARI MI YİYECEK? YA DA HIRSIZLIK MI YAPACAK?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.