Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
1859
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Servise dava açmaya hazırlanıyorum
B
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

16 ekim 2021 de kaza yaptım 2014 model aracımla ve çekiciyle aracımı yetkili servise yolladım. Dosya açıldı vs vs 15 kasımda Kasko pert edelim size 240.000 verelim dedi piyasası 300 000 olan araca kabul etmedim tamir edin dedim. Kasko firması ile exper bir türlü anlaşıp tamir emrini veremediler işler 30 kasıma kadar sündü. 25 ocakta kasko iş bitti deyip imza vs istedi.

Gelelim asıl noktaya mevzuata göre otomobil grubunda kullanım/yedek parça bulundurma zorunluluğu 10yıl. Tamir süresi de 30 iş günü. Servis Cumartesi de çalıştığı için takribi 48 iş gününde işi bitirdi. Sebep olarak yedek parça yok yurtdışı sipariş dedi.

Totalde kasko ve servis ihmalinden dolayı 3.5 aydır araçsızım. Servisi dava etmek istiyorum. Yasal konuda nasıl bir başlangıç yapmalıyım



O
2 yıl
Yarbay

ikame araç istediniz mi? kaskodan değil servisten.
Bildiğim kadarıyla ikame araç verildiğinde azami tamir süresi kalkıyor. (Bunu bir yetkili bayiinin genel müdürü söylemişti.)
Birde tamir süresi arıza için geçerli, hasar durumunu kapsamaz diye biliyorum. (Şu an kaynak hatırlamıyorum, bir yerlerden okumuşumdur muhtemelen)



B
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

(4) (Değişik:RG-12/2/2020-31037)(1) Kullanım ömrü süresince, malın yetkili servis istasyonlarındaki bakım ve onarım süresi azami tamir süresini geçemez. Bu süre, garanti süresi içerisinde mala ilişkin arızanın yetkili servis istasyonuna veya satıcıya bildirimi tarihinde, garanti süresi dışında ise malın yetkili servis istasyonuna teslim tarihinden itibaren başlar. Tüketici arıza bildirimini; telefon, faks, e-posta, iadeli taahhütlü mektup ve benzeri bir yolla yapabilir.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

B
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bu arada otomobillerde kullanım ömrü 10 sene azami tamir süresi 30 iş günü. Servislerde sadece pazar tatil.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

T
2 yıl
Yarbay

Geçici olarak 30 gün değil 45 güne çıkartıldı. Eksper onay tarihi verildikten itibaren 45 iş günü bitimine kadar 10 yaşına kadar araçların tamiri bitirilmek zorunda. Bitirilemez ise ikame araç temini yapılır. Eğer eksper onay tarihinden itibaren 48 gün ise dava sonucu olarak devlet kendi kanuna uymadı diye servise ceza keser ama büyük bir miktar beklemeyin normal bir ceza olur. Burası devlet ile firma arasında.

Sizin de eğer bu 3 gün içinde bir mağduriyetiniz varsa bu giderilir. Örneğin 3 gün araç kiraladınız bu 3 günün parasını alırsınız veya aracınız 3 gün yattığı için iş yapamadınız bunun parasını alırsınız kısacası sizin bu sürenin uzamasından dolayı bir mağduriyetiniz ve bunun da beyan edilmesi gerekli. Şöyle birşey bekliyorsanız boşa dava açmayın, 3 gün aracım geç teslim edildi bence bunun bedeli 5 bin TL olmalı, bu kadar para almam gerekli gibi birşey yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Geçici madde nerede yayınlandı link atar mısınız. Hazırlıklı olayım.



T
2 yıl
Yarbay

B
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Torlak Kemal
T
2 yıl
Yarbay

T
2 yıl
Yarbay

takıp



M
2 yıl
Binbaşı

+1 Tam olarak yazmak istediklerimi yazmışsınız.


Son yazdığınızda sanırım nokta atışı olmuş :)




Bu mesajda bahsedilenler: @tenekekutu
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.