Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
191
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Ülkeden kaçmak belki hayırlı bir şey bile olabilir
C
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ülkeden kaçan zengin oluyor geri geliyor mutlaka, geliyor arsa alıyor yazlık alıyor. Almayan birisi çok azdır ve aptaldır. Eğer bu Almancılar almasaydı bu arsaları, Katarlı tipler gelip alacaklardı. Bu açıdan bakınca evet ülkeden kaçmak aslında vatana hizmet gibi. Yoksa ülkede kalıyorsun 5000 tl mühendis mağaşıyla ne gücün olacak da ne yapabileceksin? Anca ağzın kokar bin lira anca vergi verirsin, aslında kimseye de pek bir faydan olmaz. Hiçbir boka yaramayan mal mal oyunlar yazan, aptal bir yazılım firmasında vs. ömür çürütürsün.

Ama Alamancı olursan, 2 sene çalışırsın gelirsin burada yatı katı alırsın, bmw yi döşersin. Hatta milletvekili bile olursun. Almancı olursan 5 sene içinde gelip burada yönetime bile geçersin. Siyasi gücün olabilir.

Burada kalırsan bi bok yapamazsın. Yazılım firmasında belki yapamazsın, aptal bir üniversiteye geçersin, aptal bir yardımcı doçent olursun. Kimse seni sallamaz.

Bakmayın Almanya para kazanmak için güzel ama Almanlar gerizekalıdır. Akşam 7 de tavuk gibi yatarlar. Ne eğlenmeyi bilirler ne bişey. Ot gibi bir halktır. Ve şerefsiz ırkçı köpeklerdir. 1. dünya savaşını da bu heriflerin yüzünden kaybettik. Kendi çıkarlarını daha öne koydular bizi bazı konularda bilgilendirmediler. Yoksa kazansaydık iki taraf da kazanırdı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 15 Ocak 2022; 1:22:43 >

E
2 yıl
Yüzbaşı

1.dünya savaşını kazansaydık da bize birşey vermeyeceklerdi merak etmede konu olarak çok doğru orada 10 sene yeme içme gerekiyorsa eşsek gibi çalış sonra gel burada krallar gibi hayatına devam et. olay bu kadar basit. 10 sene dedim daha da kısa olurda 10 senede burada bir kaç ev alır arabanı alır üstüne bankada bir kaç milyonun olur onun faizi evlerinin kirası ile geri kalan hayatını çalışmadan devam edebilirsin...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
2 yıl
Binbaşı

"10 sene yeme içme gerekiyorsa eşsek gibi çalış sonra gel burada krallar gibi hayatına devam et."
Bu alamancilarda şu kadar akıl yok!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @EjderLefLef
E
2 yıl
Yüzbaşı

valla yapanları yapıyor hatta bırak buraya gelmeyi orada bile yapabiliyorlar. Çok tanıdığım var şuanda orada evi arabası olan ev dediğimde öyle apartman evi değil baya bildiğin dubleks çiftlik evleri.



M
2 yıl
Çavuş

2 senede yat kat ahahahha



foruma üye olabilmen başarı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.