Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
1719
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Oyun oynamak içler acısı bir eylemdir
R
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bir erkeğin her gün saatlerce oyun oynaması onun hakkında çok şey anlatır. Bu aynı şekilde her gün saatlerce dizi veya film izleyenler için de geçerlidir. Bu kişiler asosyaldir, düşünce ve fiziksel olarak tembeldir. İçindeki çocukla baş etmeyi öğrenememiş ve henüz yetişkin olamamışlardır.

Duygularıyla temas halinde değillerdir ve yüzleşemedikleri şeylerden beynini uyuşturarak kaçma eğilimi gösterirler. Dolayısıyla korkaktırlar. Bunlardan büyük atılımlar beklemeyin. Hatta uzun vadede size gerçekten ayak bağı olurlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakanoth -- 12 Ocak 2022; 1:40:16 >

Hiçte bile...Asıl içler acısı olan samimiyetsiz iki yüzlü aileler, akrabalar, eşler ve dostlar...Ben halimden gayet memnunum.İşime gücüme bakıyorum.Oyunumu oynuyorum.Film...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Xaerk - 2 yıl +7
Yok ya her şey bitti bir oyuna geldi dimi sıra? Türkiye şartlarında ne yapar genç veya orta yaş bir erkek? hadi diyelim ki bu erkek bekar olsun;

Sabah kalk 7 git işe başla 8:30 çık i...
Yoruma Git
Yorumun Devamı fbilker1907 - 2 yıl +4
L
2 yıl
Binbaşı

Hocam biraz yanılıyor da olabilirsiniz,
mesela ben oyun-dizi-film sevmiyorum, çocuk ruhluyum, tembel değilim, asosyalim, korkak değilim
ben şimdi neyim ?



X
2 yıl
Yarbay

Hiçte bile...Asıl içler acısı olan samimiyetsiz iki yüzlü aileler, akrabalar, eşler ve dostlar...Ben halimden gayet memnunum.İşime gücüme bakıyorum.Oyunumu oynuyorum.Filmimi izliyorum.Kitabımı okuyorum.Hatta ve hatta çizgi romanları bile okuyorum.Çünkü bunları yaparken bana mutluluk veriyor.Bana dertle, müzdariple ve şikayetle gelenleri başımın tersiyle dinliyorum.

Biri evlenir borç ister.Diğeri borcunu vermez.Öbürü arkandan konuşur, yüzüne gelince öyle bir şey söylemediğine dair yeminler eder.Ben bunları niye çekeyim arkadaş?İş yerine gidiyorum.Bir bakıyorum kimin eli kimin cebinde belli değil.



F
2 yıl
Binbaşı

Yok ya her şey bitti bir oyuna geldi dimi sıra? Türkiye şartlarında ne yapar genç veya orta yaş bir erkek? hadi diyelim ki bu erkek bekar olsun;

Sabah kalk 7 git işe başla 8:30 çık işten 18:30 gel eve 19:30 20:00 ihtiyaçlarını gider saat 21:00. Epi topu uykumu alayım sabah sorun olmadan kalkayım dese özgürce geçireceği zaman 3 ila 4 saat. Haftada 1 gün izin.

Bu arkadaşın arabası olsa gezeyim dese bir depo benzin doluyor 900 TL ye
Her taraf covid kaynıyor hadi bu arkadaş sosyalleşmek, düşünce ve fiziksel tembeli olmamak uğruna göze aldı gebermeyi diyelim,
Bu arkadaş orta halli bir mekana gideyim yemek yiyeyim dese kasadan 200 TL ye çıkar.
Bu arkadaş eğlence mekanına gideyim biraz müzik dinleyip bir iki bir şey içeyim dese çıkar o mekandan 300-400 Tl ye
Kültürel bir aktivite yapayım dese tiyatro olmuş 200 tl sinema 50 TL
Oturup iyi bir kafede 2 çay aperatif bir şey söylese 70-100 tl ye çıkar
Bu yazılanlar tek kişilik bekar bir adamın hayatına dair olan şeyler, sgklı çalışansın hadi 1 yaptın 2 yaptın ayda kaç kez yapabileceksin?
Sosyalleşmek maddi güç ile doğru orantılı bir durumdur.

Bunun haricinde hayatında ne kadar çok insan varsa o kadar çok bela, dert, sorun, sıkıntı var demektir. Ne tür ilişkin olursa olsun ülkede herkes sıkıntıda, herkes derbeder olmuş herkes hayatından usanmış bir dokun bin işit durumda, tabi çevren kodamanlar kolay para kazananlar babadan dededen miras yiyenler ile dolu değil ise.



G
2 yıl
Onbaşı

Ünlü sosyolog rakanoth'u tebrik ediyoruz



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu hayattan hiçbir beklentiniz yok ve günlerinizi boşa harcıyorsunuz.

Herhangi bir sosyal ortama girmek sizin için korkutucudur.

Her şeyde başarısızlık korkusu yaşarsınız.

Özgüveniniz yoktur.

İleriye dönük bir şey yapmazsınız.

İntihara meyilli kişiler olarak büyüyorsunuz

Günü birlik yaşıyorsunuz.

Her iş size zor geliyor.

Oyunlar yüzünden aşırı tembel olduğunuzu fark edemiyorsunuz.

Oyunlar yüzünden iyi ve uzun süre konsantre olamıyorsunuz.

Bunların hepsi oyunlar yüzünden. Allah sizi doğru yola çıkarır umarım. Bağımlılık zor iş





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakanoth -- 12 Nisan 2022; 3:21:30 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Guest-F655C4790
R
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Başlık konunun özetidir. Başlığa katılıyorsan konuda yazılanlara da katılıyorsundur.




Bu mesajda bahsedilenler: @m f i
I
2 yıl
Teğmen

hocam yanlış düşünüyorsun.

youtube da bir video var. linki şimdi bulamam anlatayım.
adam ingilterede evinin bahçesinde kepçeyle kazı yapıyor.
kepçe günlerce kazıyor yaklaşık 5metre derinlikte 20 metreye 10 metre alanı.
sonra sac malzemeler taşınıyor.
kaynak işleri başlıyor. o derinliğe metalden oda yapıyorlar. evin altındaki bodrumdan yeni metal odaya geçiş yapıyor.
iş bitimi metal odanın tekrar üstü örtülüyor.

metal odanın aydınlatma havalandırma tesisatları yapılıp, oda dolduruluyor.

içine ses sistemi ve elektro gitar kuruluyor.
deri koltuklar, kameralar, sensörler, oyun konsolu gibi şeyler dolduruluyor.
eleman geliyor orada arada elektrogitar çalıyor eğleniyor stres atıp gidiyor.

insan değerlidir kardeşim ve seni ne mutlu ediyorsa onu yapmalısın.
ona buna kendini sömürttürmektense kendi keyiflerinin uğruna yaşayabilirsin. tabi bencilliğin ayarını kaçırmadan. kendi sorumluluklarını yerine getirerek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 26 Nisan 2022; 16:6:1 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

@Insanno8693
40 yaşında bile oynayanlar var. Faydalar faydasız bu dostlarımız için. Gelmişsin 40 yaşına, çoluk çocuk artık büyüdü de liseye falan gönderiyorsun. Senin bilgisayar oyunuyla ne işin var be adam? Ben gerçeği asla sanal ile değişmem. Üstelik bilgisayar mühendisliği okuduğum halde. Ayrıca, zaten, hayatımı kolaylaştıran ihtiyaçlar dışında sanalı tümüyle terk ettim. Olgunlaşmayı reddetmek, çocuk kalmanın sorumsuzluluğuna tutulmaktır oyun oynamak.




Bu mesajda bahsedilenler: @Insanno8693
G
2 yıl
Binbaşı

Tüm bu yazdıklarınızdan çıkardığım şey; 'reflection' dediğimiz olay. Kendi problemlerinizi başkalarına yansıtıp, derinlere gömerseniz, ileride çok acı sonuçları olur ruhsal sağlığınız açısından.




Bu mesajda bahsedilenler: @Rakanoth
C
2 yıl
Er

https://www.youtube.com/watch?v=ZQy89tZ-mRU&feature=youtu.be



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Insanno8693
R
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Günümüzün en yaygın görülen bağımlılıklarından biridir oyun bağımlılığı. Kolaycılık ve hayatsızlıktır.

Gerçek hayatta bir şey beceremeyenler hayali, kurmaca bir oyundaki leveli ile övünüyor, acınası bir durum. Hiçbir maddi kazancı olmadığı halde bir oyuna binlerce saatini gömen birçok insan biliyorum. Tedavi edilmesi gereken yoksa kişiden çok şey götürecek bir bağımlılık türü, her bağımlılık gibi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakanoth -- 6 Ekim 2022; 16:16:3 >

W
2 yıl
Yarbay

Gerçekler bazılarının zoruna gitmiş. Bende bir oyun bağımlısıyım fakat bunun kötü bir şey olduğunun bilincindeyim. İnkar edecek kadar aklı beş karış havada değilim. Hayatta her türlü bağımlılık kötüdür, bunun istisnası yoktur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Helal olsun kardeşim. Gerçeği görebiliyorsun.




Bu mesajda bahsedilenler: @Why Shy
G
geçen yıl
Binbaşı

olay sadece sosyalleşme değil insan ilişkilerinin yapısı değişti onun dışında dışarı çıksan para harcayacaksın vs.... bazı şeyler eskisi gibi değil elbet ki konu sahibinin dediklerinde haklılık payı var ama değinmediği gerçeklerde var



İ
geçen yıl
Onbaşı

Oynayacak oyun bulamamak içler acısı asıl. Güzel oyun yok piyasada yav. Steama giriyorum boş boş bana bakıyor gamepasse giriyoru boş boş banak bakıyor. En son fallen order oynadım ondan çok zevk aldım ama onunda yeniden oynanabilirliği yok. Star warsı seviyorum battlefronta başlayım dedim aktif oyuncu sayısı 700 oyun yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
geçen yıl
Yarbay

günde 10 saat oyun oynayan biri olarak katılıyorum. lise yıllarında başladık bu işe. o zamanlar 12 14 saat bile oynardım. bu uçuk süreler yüzünden üstün başarı belgeleri alan, mahallede okulda geniş arkadaş çevresi olan, her sene okulun en popüler kızını tavlama yeteneğine sahip ben gitti yerine konuda tarif edilmiş ben geldi.

aynı şey kuzenlerimin ve pek çok arkadaşımın da başına geldi.

tek sebebi var. gözümü hırs bürümüştü ve hayal gücüm çok gelişmişti. başarılı olduğum günlerde bile saatlerce daha başarılı olduğumu hayal ederdim. bu hayaller çok gerçekçiydi ve zamanın nasıl geçtiğini anlamıyordum. sonra strateji oyunları savaş oyunları rol yapma oyunları derken işte hayallerimi yaşıyordum. ordulara hükmediyordum ülkeleri yıkıyordum. en güzel kadınlar parmağımın ucundaydı. zengindim ve her şey hayallerimdeki gibiydi. bu rüyadan üni sınavı sonrası uyandım. bir sene mezuna bıraktım ama bilgisayardan vazgeçemedim. sadece mutlu değil de depresif bir şekilde oynuyordum. ikinci üni sınavında da batırdım. bir bölüm yazdım gittim ve okurken şunu anladım. yetişkinliğe geçmiştim ve burada statünüzle yargılanıyordunuz. okuduğunuz bölüm, üni, giysiniz, hangi kafede oturduğunuz, saçınızı hangi ünlüye benzettiğiniz, hangi oyuncunun beden dilini taklit ettiğiniz ve sayamayacağım bir sürü zırva. benim gibi kibirli bir insana 4 sene boyunca hakir görülmek çok ağır geldi. ve şuanda da mesleğim sebebiyle ve benzer sebeplerden hakir görülmeye devam ediyorum. artık tiksinerek oyun oynuyorum ama hayatım için bir şeyler yapmaya başladım.

çocuğu olanlara/olacaklara tavsiyem dijital hiçbir şeyi çocuklara yaklaştırmayın. sanal gerçeklik teknolojisiyle birlikte hayatlar daha da boka saracak.

şunu da belirteyim bazı karakter tipleri bağımlılığa meyillidir. bu konuda pek çok kitap okudum. siz de okuyun ve o karakter tipini çocuğunuzda görürseniz daha dikkatli olun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >