Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
721
Tıklama
0
Öne Çıkarma
F710 vs Gamesir T4 Pro. Oyun kollarının karşılaştırması.
M
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

F710

2017 yılında 160 liraya almıştım; şu an içinse 450 liraya satılıyor. 

Olumlu yanları:

+ Uzun kullanım ömrü: Batarya yerine pille çalışma sayesinde şarj etme, batarya ölme gibi durumlarla meşgul olmuyorsunuz. Benim haftalık ortalama 15-20 saatlik kullanımım ile bir çift pil 6-8 ay kadar dayanıyor.
+ Alışılan joystick pozisyonu: Xbox kollarındaki çapraz joystick konumlandırmasını sevmiyorum, bana ters geliyor. Bu biraz subjektif bir konu.
+ Garanti desteği: Ürünün Türkiye'de resmi olarak satılması sayesinde 2 senelik garanti desteği var.
+ Hassasiyet: Oyun kollarında ölü bölgeler kolların hassasiyetini azaltıyor ve bu da oyun deneyimini kötü etkiliyor. F710'da 4 senelik kullanımım sonunda bile ölü bölge oluşmadı. 
+ Daha iyi kavrama: Kolun arka kısmında bulunan mat kaplama elde daha iyi kavranmasını sağlıyor.

Olumsuz yanları:

- Ağır bir kol: 330 gram ağırlığı ile elde kendini hissettiren bir kol. Benim için sorun teşkil etmesede çoğu insanın bu kolu "takoz" olarak değerlendirmesine yol açıyor.
- Sert Tuşlar: Özellikle hack and slash oyunlarda parmakları ağrıtabiliyor. Bumpers denilen LB (L1) ve RB (R1) tuşları çok ses yapıyor.
- Sinyal kopmaları: Cihazın alıcısı ile arasında obje bulunması durumunda sinyal kopmaları sıklıkla yaşanıyor. O yüzden direkt önünüzde bulunması gerekiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Gamesir T4 Pro

Doların 12 lira olduğu dönemde 28 dolara (328 Lira) aldım. 2 haftalık kargonun ardından 67 lira gümrük vergisi ödededim. Ve toplam 395 liraya gelmiş oldu. Aliexpress fiyatları dolar üzerinden olduğu için fiyat dolarla beraber çıkıyor iniyor. Şu an $33 fiyat etiketi ve 13 liralık dolar kuruyla 430 liraya geliyor. Bunun üstüne bir de gümrük vergisi eklenecek.

Olumlu yanları: 

+ Fonksyonel bir oyun kolu: Bluetooth sayesinde telefonlara, wireless alıcısı sayesinde pc'ye bağlanıyor. Ancak Nintendo Switch haricindeki oyun konsollarında kullanılmıyor. 
+ Daha Yumuşak tuşlar: F710 kadar sesli ve el yorucu değil. 
+ Işıklı: RBG ışıklandırmaya sahip. Bu ışıklandırma açılıp kapatılabiliyor.
+ Titreşim: Daha güçlü bir titreşime sahip ve bu titreşim seviyesi ayarlanabiliyor.

Olumsuz yanları: 

- Hassasiyet çok kötü durumda: LT (L2) ve RT (L2) tuşlarında %5-10 oranında ölü bölge var. Özellikle benim gibi similasyon yarış oyunu oynayanları rahatsız edecek durumda. Bunun dışındaki oyun türlerinde kendini çok hissettirmez. Tuşların kendisi yumuşak olsada yumuşak basmalarda basımı algılamıyor, sert/tam basmayı gerektiriyor. 
- Joystick pozisyonu: Xbox'ın çapraz joystick konumlandırmasını dediğim gibi ben sevmiyorum ama subjektif bir konu.
- Joystickler küçük ve pürüzlü: Daha iyi kavranması için eklendiği iddia edilen bu pürüzler benim parmağımı rahatsız ediyor. 
- Kavrama zayıf: Tamamen aynı düzeyde plastiğe sahip bu kol el terlediği zaman elden kayıyor.
- Kullanım ömrü: Sahip olduğu batarya benim haftalık 15-20 saat kullanımımda 2 hafta dayanıyor ve ardından 1 saatlik şarj istiyor. Şarjı yokken kablo ile de bağlanıp kullanılabiliyor. Ancak sahip olduğu batarya er ya da geç ölecek ve kolun "kablosuz" olma özelliğini yitirecek. 10 senedir her Ps4 kolunun başına gelen şey bu kola da gelecek. 
- Garantisiz: Firma her ne kadar 6 aylık uluslarası garanti sözü versede kargo gönderim ücretini sizden istiyor. Bu da insanları caydırma özelliği taşıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



M
2 yıl
Yüzbaşı

Güzel inceleme olmuş. Gamesir T4'ün tipine bakınca bile ulan ne uyduruk çakmamsı ışıklı mışıklı diyesi geliyor insanın :)



M
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

güncel



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.