Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
40
Cevap
3337
Tıklama
13
Öne Çıkarma
Araç Satanların Vizyonsuzluğu
G
2 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Letgo'da, Facebook sayfalarında ve bilimum forumlarda dolaşırken son zamanlarda bir husus dikkatimi çekti: Normalde araçla bütünleşik olması gereken ürünlerin satılması.

-Adam arabayı satarken halı paspasları alıp kauçukları koyuyor onu da 80-100'e okutmanın derdinde.
-Stepne satan gördüm arkadaşlar stepne. Adam belki ilk arabasını almış, bu işlerden anlamıyor satıcı malukat stepneyi alıkoymuş. Alıcı yolda kalsa günahı da onun boynuna haberi yok.
-Başka bir ilanda stepnenin içindeki kriko satanı gördüm. Durup dururken kimde kendine orijinal yedek kriko seti satın almaz. Bariz bir şekilde stepneyi vermiş bu sefer de alıcının saflığından istifade edip krikoya el kloymuş.
-Başka başka mesela bir sürü orijinal küllük ilanı var yazmış oraya 40 Lira diye sattığı araba 350K
-Bagaj pandizotu satıyor adam alıcıdan çalmış bildiğin araç ile bütünleşik bileşeni
-Başka bir şahsiyet aküyü değiştiriyor sonra aracı satmaya karar veriyor bu sefer en ucuz aküyü alıp takıyor yeni aküyü kendine ayırıp satıyor
-Ve bu tiplerin en alçağı, en ucuzu ve en düşüğü de arabayı satıcam diye sürekli 30-40 liralık yakıt alan kitle. Bir de devirden sonra evine kadar bıraktırır



Damlar şimdi Forumun Gedikli al - satçilari,"ne var kardeşim ticaret yapıyorlar diye....."
Çakal tayfasi, ne beklersiniz...al- satçilar kadar ayar olduğum tayfa yok şu foru...
Yoruma Git
Yorumun Devamı ghostiki - 2 yıl +17
böylesi çok hocam, işyerinde bir arkadaş yapmıştı bunu. birisi aracına talip olmuştu, telefonla ulaşıp 30 dk ya geliyorum dedi. arkadaş ta benden yardım istedi, acil benimle sanayiye gel fil...
Yoruma Git
Yorumun Devamı anyhill - 2 yıl +15
eski arabadaki paspasın yeni arabaya uyacağını düşünen küçük hesapların adamı neredeydin ya biz de seni bekliyorduk :d cam suyu var ya cam suyu onu da hüplet bidona aktar...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-C3572BDA9 - 2 yıl +8
G
2 yıl
Yarbay

Yakıt konusunda ben de full depo verilmese bile en azından en azından bir çeyrek depo beklerim. Bugüne kadar 3 tane araba aldım, biri tanıdıktandı o çeyrek depo ile verdi gerisi hep ışık yanarken.
Bilmediğin muhitte, bilmediğin arabada her an yolda kalma tedirginliği ile petrol aramak gerçekten sıkıcı.

Araçtan bir şeyler alma olayına da kılım. Alırken her şeyi tam olan araba aldım, satarken bir tek stepneyi veremedim onda da mini stepne vardı tam boy stepne memlekette kalmıştı, durumu açıklayarak verdim. Sonra stepne bende kalmış oldu. Onun dışında kullanım kitapçığından orijinal ilk yardım çantasına kadar her şeyi ile verdim.



C
2 yıl
Binbaşı

Güneş gözlüğümü hediye etmiştim...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl
Yarbay

Bayiden 1 yaşında araba almıştım, doluya yakındı epey şaşırmıştım.



G
2 yıl
Yarbay

Damlar şimdi Forumun Gedikli al - satçilari,"ne var kardeşim ticaret yapıyorlar diye....."
Çakal tayfasi, ne beklersiniz...al- satçilar kadar ayar olduğum tayfa yok şu forumda



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 yıl
Yüzbaşı

valla bana da öylesi denk geldi. Dikiz aynasındaki gözlüğe göz dikti. " abi buda benim olsun mu dedi alısı. tamam dedim mattah bir markada değildi.




Bu mesajda bahsedilenler: @Cem_Alim
C
2 yıl
Yüzbaşı

vallahi aklıma bile gelmemişti ben o parçaları pert arabalardan piyasaya düşen parçalar olarak düşünmüştüm ama böyle diyince çok haklısınız. Bu millet cidden niye böyle?

300bin liralık araba satıyorsun 300-500 lira mı seni kurtaracak, yazık.



C
2 yıl
Yarbay

Geçenlerde bir imamdan araba aldık, adam borcum var ev aldım onun parasını ödeyeceğim başka düşemem fiyatı falan dedi. Araçta 50km gidecek benzin bile yoktu.

Neyse 1 hafta sonra adam daha iyi bir araba almış ve WhatsAppdan hikâye atmış.

Bundan sonra hiçbir satıcının sözüne inanmam



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Ç
2 yıl
Çavuş

Adam 2. El ölü lastik takıp satıyor arabayı. Sonra ayrıca o lastikleri satıyor. Bu kadar paraya tamah edilmez.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 yıl
Moderatör

bazısı da araçtaki her şeye göz koyuyor. memleketimin takımının logosu asılıydı bir aracımda, illa onu da alacam dedi. üstelik başka memlekettendi eleman. abicim bu hatıra filan dediysem de eleman taktı, her şeyi alıcam vs dedi. iyi tamam deyip verdik ama şimdiki aklım olsa satmaktan vazgeçtim aracı, güle güle size derdim :)



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

A
2 yıl
Moderatör

böylesi çok hocam, işyerinde bir arkadaş yapmıştı bunu. birisi aracına talip olmuştu, telefonla ulaşıp 30 dk ya geliyorum dedi. arkadaş ta benden yardım istedi, acil benimle sanayiye gel filan. iyi tamam dedik. bir gittik ki, evden kabak lastikleri getirdi araca taktı, üstündeki iyi lastikleri eve geri götürdü. sonra alıcı dedi ki abi bu lastik nedir, çok eski, ayrıca kış lastiği de yok vs. biraz canı sıkıldı. bizim arkadaş da yalan yeminlerle valla ben de böyle kullandım, kış lastiğine de gerek yok vs. dedi. adamı ikna etti ve aracı sattı. adam aracı aldıktan sonra eve gidip lastiği aldı , ayrıca baktım ki 4 tane kış lastiği de varmış, onları da alıp lastikçiye sattı. Her şey bitip işyerine dönüp oturduğumuzda oh be kar ettim dedi pişkin pişkin. Ben de dayanamadım ve yaptığın ticaret rezildi, yalan sözlerle kazandığın para sana helal mi acaba vs deyince baya bi suratı düşmüştü. Ne rezil insanlar var hakikaten.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >


Bu mesajda bahsedilenler: @Çayla Simit İyi Gider
D
2 yıl
Yarbay

Hepsine son noktasına katılıyorum ama yakıt konusunda katılmıyorum. Sıfır araç satılırken bile içinde 1-2 litre oluyorken ikinci el satan adam fulleyip mi verecekti ? En yakın yakıt istasyonuna götürecek kadar olsun yeter. Ayrıca aracı üstüme aldıktan sonra kimseyi evine falan bırakmam. Bu birazda aradaki muhabbete bağlı tabi.istisnai durumlar olabilir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Binbaşı

Benim araç aldığım adam, yedek paspaslar, yedek kış lastikleri, bir de teypte unuttuğu micro usb belleği hediye etmişti.

Allah çingene hesabı yapanlarla karşılaştırmasın. Zaten karşılaşsam da alışverişim olmaz ya neyse.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
2 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

hocam bu biraz da karakter meselesi esasında. arabayı aldığım adama kaporayı attım. ertesi gün benzine ve lpg'ye hayvani zam geldi adamı aradım abi depoyu fullesen zam gelecek dedim "kardeşim hesap numaranı yolla kaporanı atayım" dedi kredi de çekmişim bütün parayı denkleştirmişim lanet olsun dedim tamam alma. sonra devri yaptık ertesi gün hanımla almanyaya gidicez pcr yaptırmamız lazım bizi bi havaalanına götürüp getirsen olur mu dedi tamam dedim götürdüm teee havaalanına geri evlerine kadar bıraktım. bir de alanda bekledim tabi. giderken bi 100 lira yakıt parası atmasını bekledim ki en az o kadarlık yakmıştım teşeşkkürler falan bir şeyler saydı helalleştik ayrıldık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dfk24
E
2 yıl
Yarbay

Araç kiralayıp eski lastikle değiştirenler varmış hocam. Birgün araç kiralarken lastik dişi ölçtüler o zaman öğrendim bende, ahlaksızlık dizboyu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
2 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

bunu hep ben de düşünürdüm adam nasıl güveniyor diye meğerse yapan adiler varmış. jetta kiraladım adam orijinal avadanlıkl, stepne falan hep gösterip vermişti. teslim ederken de aracı sanayide bir yere bırakmıştım ordan almıştı.
düşünsene katalizör var wv'de kesip satsan 1000-2000-3000 böyle fiyatlara. arabayı adam teslim alırken altına bakmıyor ya. onu geçtim komple şanzımanı değiştirse değiştirir yani. velasılı kiralamacıya Allah kolaylık versin stresli iş




Bu mesajda bahsedilenler: @escanor_
D
2 yıl
Yarbay

Götürme hocam işim var ben boş adam değilim deseydin keşke. Hadi eve bırakma neyse kabul edilebilir de havalimanına bırakmak abartı olmuş. Ha 100-200 birşeyler sıkıştırır cebime , kardeşim böyle böyle bir durum var der. O zaman belki kabul ederim ama sen bide bedavaya gittiysen :) tabi olmuşla ölmüşe çare yok. Sağlık olsun...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tu to
G
2 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

bedavaya götürdüm hocam. sırf adamın helalliğini almak için götürdüm açıkcası. yoksa adam zaten almancı ertesi gün almanyaya gidiyor bir daha nerede görecem senede 1 defa geliyor türkiyeye. işte belki kahırlanır belki ahı kalır diye helallik almak için götürdüm açıkcası. yoksa dışardan bakınca sahiden enayilik :)




Bu mesajda bahsedilenler: @dfk24
M
2 yıl
Yarbay

adam 500 binlik aracın içindeki krikoyu yangın tüpünü vs çıkarmış öyle sattı bana. lazım olana kadar da fark etmedim eksiği.