Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
539
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Varyantin çok bulaşıcı olması bir taraftan iyi değil mi
L
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bazı ülkelerde omicron varyantı birkaç günde vaka sayılarını 4 e 5 e katlamış. Birde bir o kadar tespit edilemeyen vakalar var. Bu bir taraftan salgının seyri için iyi değil mi? Çünkü toplumu doğal olarak aşılıyor. Bulaşıcılığı ise yüzlerce kat olduğu için 1-2 senede tüm topluma bulaşır. Böylelikle pandemi bitimini kolaylaştırmaz mı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl
Yarbay

Pandemi 2025 'e dek bitmeyecek. Dünya Bankasının Covid-19 projesi dokumanında, proje bitişi Mart 2025 yazılı. Omicron Lamda Delta Hindistan İngiliz gibi adlar 2025'e dek sürecek. Bu arada " tespit edilemeyen vakalar" nasıl oluyor. Test yapılmamış bir kişinin vak-a* olduğunu nerden biliyorlar ki :)

vaka, Arapça vak'a sözcüğünden Türkçemize girmiştir. Aynı biçimde tespit, bazı, taraf sözcükleri de Arapça kökenlidir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
2 yıl
Yarbay

Pandemi gelecek seneden itibaren bitmesede onemini yitirecek gibi gozukuyor. Hastaligin seyri hafifledikce siradan bir hastalik haline gelecek.

Tespit edilen hastalik durumuna Almancadada Fall deniyor turkcesi Olay veya baska deyisle Vaka demek.
Sanirim vaka denilme sebebi yabanci dillerdeki adlandirilmadan ileri geliyor. Yalniz Avrupada asi olmayanlara test sarti var. Araliksiz her 3 gunde 1 PCR testi oluyoruz. Test gargara yontemiyle yapiliyor. Icinde tuzlu su bulunan tupteki tuzlu suyu gargara edip tüpe tukuruluyor. O tup sonra birtakim benzin istasyonu Mc Donalds veya Supermarketlerdeki kituya atilip ordan Laboratuara gonderiliyor. Sonuc 24 saat icinde geliyor. Test yaptirmayan ise gelemiyor. Eger PCR Test sonucu gelmemisse hizli antijen testi yapiliyor.

Varyant ne kadar bulasici iki hafta icinde belli olur. Yalniz toplumun buyuk cogunlugi gecirdigi icin hasta sayilari beklenenin altindada kalabilir.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @vonderplanitz
F
2 yıl
Yarbay

_
2 yıl
Yarbay

Bu adam hangi yetki ile konusuyor? Kendisi Bilimkurulu üyesi degil, yaptigi aciklamalarla hep kendini yalanladi. Simdide cikmis 2 Asi olmanin önemi kalmadi (bu demektirki 2 doz asililar asisizdir) Omikrona karsi 3 doz gerekli. Iyide Asilar Omikrona karsi korumuyor, bu yagan siddetli yagmura karsi ustunde kocaman bir delik olan semsiye tutmak gibi birsey. 2 Haftaya ne olacagi belli olur. Omikron cok bulasici zaten bundan daha bulasici varyanta sebep olur diyor. Bundan ötesi cicekhastaliginin bulasiciligi olmali cunku bulasiciligi katlayacaklari sayi kalmadi. Atmis elini koynuna konusuyor, suna söz hakki verilmesin artik, kimsenin taktigi yok bu yuksek egoyu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fero01
F
2 yıl
Yarbay

Konu donup dolasip onumuzdeki 2 hafta cok onemliye geliyor ya bayiliyorum...



T
2 yıl
Yarbay

Çok bulaşıcı varyanttan daha bulaşıcı "hiperenfekte" bi varyant cıkacakmış, adı henüz belirlenmemiş. ben unicorn-22 adı verilmesini öneriyorum. unicorn cok büyük cok ulu demek, 22 'de damga vuracağı yıl 2022. covid-19 dan sonraki km taşı olacak aşı satışlarını patlatacak, insanların kolları sıvıya borsa da pfizere yatırım yapan paraya gömülecek :)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @_turbo_
_
2 yıl
Yarbay

Amerikan Ordusu tüm varyantlara karsi yeni bir Corona asisi gelistirmis. Asi kendini organize eden protein nanopartikülleriyle gelistirilmis ve kisa adi SpFN-Asisi imis.

mRNA enjeksiyonu ile vücutta bagisiklik tepkisi verdiren diger mRNA Asilarindan farkli olarak bu metodla 24 yüzü olan bir futbol topu benzetmesi yapilan bir protein enjekte edilmekteymis. Topun farkli yönlerinde bilimadamlari farkli ve bircok Corona türlerinden olusan spikelar üretip vücudu ayni anda bircok varyanta karsi koruma saglayabiliyormus. Asinin henuz ilk klinik testleri basariyla tamamlanmis.
https://www.science.org/doi/10.1126/scitranslmed.abi5735?cookieSet=1



F
2 yıl
Yarbay

T
2 yıl
Yarbay

covid'in yürek ile beyne sıçradığına ilişkin bilimsel çalışma linki var mı ? öyle yığınsal medyada doktor x açıkladı demekle olmaz, yadsınamaz belge ile olur.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @fero01
R
2 yıl
Yüzbaşı

İyi tabii ki ama tam kapanmacı tembel tayfa kapanma isteyecek ki oturdukları yerden para kazansınlar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.