Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1276
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Intel, Core i9-12900KS ile 3D V-cache teknolojisine rakip oluyor
L
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Intel, Core i9-12900KS ile 3D V-cache teknolojisine rakip oluyor



Intel Core i9-12900KS adlı işlemcinin şu anda yönetim kurulu ortakları tarafından test edildiğine dair iddialar gün geçtikçe artıyor. Pre-binned adı verilen bu seride işlemciler önceden test edilerek tüm çekirdeklerin en üst düzeyde sorunsuz bir biçimde performans göstermeleri bekleniyor. Testi geçmeyi başaran çiplerin tüm çekirdeklerine ait boost frekanslarının 5.2 Ghz olması hedefleniyor.. Bu da 12900K'dan 200Mhz daha hızlı olduğu anlamına geliyor.



Ayrıca Bkz.AMD ve Intel, CES 2022'de birden fazla ürünü duyuracak



Intel, Core i9-9900KS'den bu yana bir KS varyantı yayınlamadı. Intel'in Core i9-10900KS modelini piyasaya sürebileceğine dair sızıntılar vardı ancak, bu iddialar hızla çürütüldü. 11. Nesil Core serisinin de bir KS varyantına sahip olmadığı belirtmekte fayda var.



Yeni nesilde rekabet kaldığı yerden devam ediyor



Intel, Core i9-12900KS ile 3D V-cache teknolojisine rakip oluyor



AMD'nin, Zen3 mikro mimarisine dayalı 3D V-Cache ile Ryzen işlemcileri, çarpan kilidi olmayan ve önceden test edilmiş Alder Lake-S serisine rakip olmaya hazırlanıyor. AMD'nin, daha büyük L3 önbelleği sayesinde %15 daha yüksek oyun performansı vaat ettiğini hatırlatalım. AMD'ye 2 farklı mimariden sonra yetişebilen Intel için Zen4'te göz önüne alındığında, durumların pek te iç açıcı olmadığını söylemek sanırım yanlış olmaz. Rekabetin, teknolojiyi ileriye taşıdığı gibi kullanıcılara da fiyat olarak olumlu yönde etkilemesini umuyoruz.




Kaynak:https://www.techradar.com/news/intel-could-have-a-supercharged-core-i9-12900ks-cpu-to-combat-amds-ryzen-refresh

 Haberi Portalda Gör

Sineğin yağını çıkarmak bu olsa gerek😂 inteli böye görecekmiydik
Yoruma Git
CoreXXX - 2 yıl +4
C
2 yıl
Yarbay

Sineğin yağını çıkarmak bu olsa gerek😂 inteli böye görecekmiydik



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
2 yıl
Yüzbaşı

Ben rekabet göremiyorum yine saat hızına abanıp fark kapatmaya çalışmışlar. Bu durum da artan güç tüketimi ve ısı olarak kullanıcıya döner...




U
2 yıl
Yarbay

Aynı nm de intelin çok başarılı olacağını düşünüyorum.
Ne de olsa herkes alıyor diye maliyeti düşük işlemci üreterek fiyattan baya kar elde eden intel için durum bence hic kötüye gitmiyor. Isı mı yaratıyor yoksa fazla güç mü çekiyor umurlarında değil. Satış rakamlarıyla kar oranına bakıyor ve devam diyor. Isıtmak bizim işimiz diye bir de slogan atınca iş bitmiştir.

Üretemez mi 7nm, üretebilir. Bence neden üretmediğinin yanıtı yukarıda.

Amd ise fırsattan istifade bütün kozlarını oynayarak saldırıyor ve pastadan pay almaya bakıyor. Güzel de yapıyor. Kötü mal üreterek iyiye doğru gitti ve 5. nesil ile bence süper iş çıkarttı... Çağa ayak uydurdu ve iyi ürün iyi fiyat dedi fiyatlarını yükseltti. E az da biz kar elde edelim kırbaç bizde dedi. Doların ülkemizdeki durumu da ortada. Herşeyin pahalı olduğunu unutmamak gerek. 500 birim paraya 5950x alınabilse ülkede 5600x alan kalmaz :)




D
2 yıl
Yarbay

sıvı soğutmayla 100 derecede çalışan işlemci komedi eski prescotları birleştirip mi sürdünüz piyasaya max oc lu zaten kımıldatamıyorlar bile.

bu zserisi çipsetler ve cpu ları kullanıcı kekleme amd dede aynı seri, asıl cpu serisi amd de trx intelde x serisi çipset vu cpuları as oyuncular bunlar.

şimdi dolar coşmuş gitmiş gerisi boş core2q selam sistem yenileyemiyoruz vs selam bu gidişle de evinde pc si interneti teknolojik ürünleri olmayan teknoloji cahili bir nesil gelecek mağara adamları çağı yakındır bu gidişle.

Atatürk ne derse tersini yapın 2023 e dolar 100tl benzin 90tl ekmek 60tl olacak.




T
2 yıl
Yüzbaşı

Core i serisini ghz abanarak kovalamaya çalışan amd nin fx günleri geliyor aklıma hep bu haberlerde. İşlerin böyle tersine dönmesi amd açısından büyük başarı çünki samsung a mı ibm emi satılacak diye bekleniyordu. Keşke o günlerde evi arabayı satıp amd hissesi alacak cesaretimiz olsaydı kur bizim için yükseliyo olurdu 😀😀




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.