Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
779
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kediye dış parazit aşısı şart mı?
B
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

4 aylık bir kedim var 1 aylıkken falan götürmüştüm veterinere ve veteriner daha çok küçük sadece böyle yutma yoluyla bir iç parazit ilacı vereceğim az büyüsün getirin aşısını da yapalım demişti.Ama şimdi benim kedim tekir sokakta buldum daha 1 haftalıkken,yani bunlar her şeye dayanabilen hayvanlar sokak kedileri oldukları için.Gayet düzgün yatıyor oynuyor o yüzden yaptırmayayım dedirtiriyor insana çünkü yaptırınca 1-2 gün sıkıntılı geçirebiliyormuş ya ölürse?

Onun dışında bir yandan da yaptırayım diyorum çünkü bir süredir gidip yatmadığı yerlerde yatıyor,normalde 2 saat koştursa uyurdu 4-5 saat koşuyor uykusu gelmiyor ayrıca gidip gidip sürekli tuvaletinin orda miyavlayıp duruyor ona da bir anlam veremiyorum çünkü göremiyorum ben köşeyi dönmeden geldiğimi hissedip önüme çıkıyor.

Soru 1 : Sizce dış parazit aşısı gerekli mi,yapılmazsa ölümcül etkileri var mı?
Soru 2 : Sizce kedimin bu davranışları büyüdüğünden daha özgür olmak istediğinden mi kaynaklı yoksa bir sıkıntısı mı var? Yani hep yanımda yatan yada kaloriferin üstünde uyuyan hayvan gidip karanlıkta tuvaletinin önünde falan uyuyor sebebi ne bunun



C
2 yıl
Er

Yavru kedinizin ilk aşılarını ve parazit uygulamalarını ihmal etmeniz doğru olmaz. İlk aylarda dış parazit yapılmıyor diye biliyorum, zaten veterineriniz de hemen yapmamış. Anne sütünden de mahrum kalmış bir yavrucak olduğu için bağışıklığının gelişmesi lazım öncelikle.
Yine de dış parazit işlemi önemli ve eğer yaptırmazsanız sadece kedinizin değil kendi sağlığınızı da tehlikeye atmış olursunuz. Veterinerin önerdiği tarihte gidip yaptırmakta fayda var.

Diğer sorunuzun cevabını bilmiyorum, dış parazite gidince veterinere sorabilirsiniz:)



C
2 yıl
Yüzbaşı

zaten aşı dediğiniz şey ensesine dökülen damla zamanı gelince mutlaka yaptırın size de zararı var



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.