Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
653
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bir insan mükemmellik çıkmazından nasıl çıkabilir?
G
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Bunu bi şeyle uğraşırken en iyi şekilde yapmakla bağdaştırabilirim. Elinden gelenin en iyisi değil yalnız; salt bir şekilde en iyiyi yapmak. Sanırım OKB ile de bi bağlantısı var da ben psikolojik durumlardan konuşmaktan ziyade çözüm odaklı bir şey arıyorum.

Acaba insan çocukluğunda yaptığı şeylerden bir ödül kapamadığı, hatta ve hatta ebeveynlerinden birine "yaranamadığı" için böyle bir zorlantıya giriyor.



G
2 yıl
Yüzbaşı

Mükemmelliğin sınırı yoktur ve göreceli bir kavramdır bana göre.



S
2 yıl
Yarbay

bende mükemmelliyetçilik depresyonla tembelliğe dönüştü. çözüm bulursanız haber verin.



B
2 yıl
Yarbay

Mükemmeliyetçiliği yine mükemmeliyetçilik ile engelleyebilirsiniz. Her hangi bir ürün veya hizmette gereğinden fazla mükemmeliyetçilik verimsizlik ile mükemmeliyetçiliğe ters düşer.

Burnumuza silinip atılacak bir peçeteye verilecek fazla önem, emek uzun süre giyilecek bir kıyafete verilebilir.

Aynı derde sahip biri olarak derdimizin mükemmeliyetçilik mi hayalperestlik mi olduğu konusunda gerçekçi olmalıyız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 17 Aralık 2021; 15:5:48 >

_
2 yıl
Yarbay

Hatalar yaparak belki cikilabir ama bu seferde verecegi rahatsizlik hissinin yukune dayanabilirlermi? Aslinda meslek alaninda biraz yarari oluyor bu durumun. Birseyi her yonuyle dusunuyor insan diger yandan yokunda gitmeyen en ufak seyde rahatsizlik duyuyor insan, biran once duzeltmeye calisiyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

T
2 yıl
Yüzbaşı

Mükemmel, bir işin hatasız, nihai ideal versiyonudur, ancak düşünce ile tasarlanabilir. Idea-l ' dir. Zihinde yaşar. Gerçekte, basit düzeyde düşünürsek, bir insan tarafından yapılan bir işin mülemmel sayılabilmesi için göz önüne alınması gereken çok fazla değişken bulunur. Mükemmellik kişisel tanımınıza bağlı da olsa, ulaşılması imkansızdır. Mükemmel olan, "2+2=4" terimi teknik olarak insan tarafından ortaya atılsa da, zaten mevcut olanı bir şeyi göstermek, işaret etmek gibidir.

Psikolojik açıdan bakarsak kendinize siz ve çevreniz tarafından size gereğinden fazlaca yüklenen gerçekçi olmayan beklentiler kişinin mükemmelin ardında koşmasının nedeni olabilir. Çocuğun sadece başarı kazandığında takdir görmesi, iyi olmadan, başkalarıyla kıyaslanmadan çocuğun kişisel değerinin göz ardı edilmesi hatta çocuğun varlığının bu şartlar sağlanmadan kabul dahi edilmemesi yetişkinlikte buna yol açabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Neighbourhood -- 24 Aralık 2021; 22:38:57 >

O
2 yıl
Çavuş

mükemmellik demeyelim ama mükemmelliyetçilik erteleme ile çok bağlantılı. madem mükemmel yapamayacağım, o zaman mükemmel yapabilmek için zaman kazanayım veyahut mükemmel yapamama ihtimlalinin doğurması muhtemel stresten kaçayım gibi. bastırılmış özgüven eksikliği ile de alakalıdır. sevilmem/kabul görmem, mükemmel olmama bağlı gibi patolojik inançlar.



N
2 yıl
Moderatör

Mükemmelliği arzulamayarak ve belirli derecede özsaygı sahibi olarak. İnsan hem özsaygısı daha düşük olunca hem de büyük hedefler koyunca kafasında bellediği bir mükemmelliği arıyor. Kişi kapasitesini aşarak koyduğu büyük hedefleri gerçekleştiremedikçe özsaygısını daha da düşürüyor; haliyle kısır bir rahatsızlık döngüsü halinde daha da çok mükemmelleşme ya da telafi arıyor.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

G
2 yıl
Teğmen

Bu durum biraz bende de var.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.