Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
1114
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Steam dolandırıcısı Lynex
P
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >


Dolandırıcının Steam'de kullandığı adı: 𝐋𝑦?𝐞✗꧂
Dolandırıcının steam profili:  Dolandırıcı steam profili:  https://steamcommunity.com/profiles/76561198998330574

Bu dolandırıcının CS:GO rütbesi global, kartal ya da tek yıldız arasında gidip geliyor. Türkçesi de son derece düzgün, inandırıcı bir ses tonu var. Profilinde de 30-35 sayfa hep +rep, övgü, kral adamsın, adamın dibisin gibi şeyler yazılı. Kendisini Muhammet olarak tanıtıyor.

10 Aralık 2021 Cuma akşamı bana Discord'dan ekran görüntüsü açarak dedi ki: "Ben bilgisayar sistemimi ve profilimdeki bıçak ile eldiveni CS:GO'da Stockholm turnuva bileti, jetonları ve hatıra paketlerinden keşfettiğim bir yöntem ile aldım. 2-2.5 saatte 3.000 liralık bir bıçak alacak kadar para kasıyorum. O yöntem de şöyle: Bir Stockholm turnuva bileti alıp, sonra 10 jeton alıp o jetonlarla da hatıra paketi alıyorum. Belirli maçlar var (Yani bu maçları ben biliyorum, bunun için birlikte oynamamız gerek demeye getirdi), o maçları izleyince sana değerli kasalar düşüyor ve her kasa harcadığın jetonlardan 7-8 lira daha değerli. Kısa sürede çok kar etmek için de jetonları 10'lu 10'lu almak gerekiyor. Bu yöntemin bitmesine 2 gün kaldı, sen de kâr et. Yalnız bende oynayacak para kalmadı. Senin skinler ise para eder, istersen onları satalım kat kat fazlasını çıkaralım ve istediğin envanteri dizersin.". Ben de uzun süredir almak isteyip alamadığım bıçak, awp ve eldiven eksiğim olduğu için olur dedim. Sonra benim silah skinlerinin 4'te 3'ünü buna 1-2 liralık dandik itemler karşılığında takas yaptım. O bu skinleri satacak, bakiye oluşturacak o bakiyeyi büyütecek, değerli silah skinleri alıp bana takas yollayacaktı sonra ben onları satıp kredi yapacak ve değerli silah skinleri alıp ona yollayacaktım ve bu döngü 2 gün boyunca devam edecekti. 2 günün sonunda bir de benden hediye olarak "Dying Light 2 oyununu da artık bana satın alırsın" dedi. Ben Lynx'e tüm envanterimin 3'te 2'sini takas yaptıktan sonra o discord bağlantısını kesti ve arkadaş listesinden de sildi beni. Yani açık şekilde dolandırıldım. Ben bu işlerden pek anlamam, bir de o gün yaklaşık 30 saat uykusuz olduğum için dolandırıldım. 3-4 yıl önce bu kaybettiğim envanteri dizmek için 1 aylık maaşımın tamamını harcamıştım.

Bana anlatıldığı kadarıyla bu dolandırıcının bir başka yöntemi ise şöyleymiş: Rekabetçi ya da Yoldaş maçı arayanlardan gözüne kestirdiği envanteri sağlam bir ya da birkaç kişiyi lobiye davet ediyormuş. Sonra lobiye gelenlerden birine "Sen hilesin, bende hileleri gören program var, defol git, senin yüzünden rütbe düştüm" diyerek hile diye itham ettiği kişiyi lobiden atıp, o gözüne kestirdiği kişi ya da kişilerin gözünde dürüst, sözüne güvenilir izlenimi yaratıp o kişiye bu programı göndermeyi teklif edip Steam hesabını çalmaya çalışıyormuş.


Bu dolandırıcıyı şikayet edip. Şikayet bölümüne "insanları dolandırıyor, dolandırmaya çalışıyor, hesap çalmaya çalışıyor" şeklinde yazarsanız sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >



Haketmişsiniz hocam.
Yoruma Git
İbrahim Kaypakkaya - 2 yıl +4
İ
2 yıl
Yarbay

P
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İbrahim Kaypakkaya, dolandıranlar mı suçludur yoksa temiz, aklına kötülük gelmeyen insanlar mı? İçin öyle küf tutmuş ki haksızlığa uğrayan birine "Haketmişsin" diye iğrenç bir laf edebiliyorsun. Demek ki sen de potansiyel bir dolandırıcısın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @İbrahim Kaypakkaya
İ
2 yıl
Yarbay

Yediğiniz kazığın etkisiyle söylüyorsunuz bunları. Üstüne bir bardak su için ve unutun olayı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @PoTemKiN_02
P
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ilk olarak benim Steam'a tek kuruş vermişliğim yok, aldığım Msı markalı ürünlerin hediyesiyle alıyorum steam oyunlarını ve cs:go envanterlerini. Yani hiçbir maddi kaybım yok ama istedim ki Steam'e onca para aktaranlar dolandırılmasın, üzülmesin. Bu amaçla bilgilendirici bir paylaşım yaptım. İkinci olarak da senin gibiler yüzünden bu ülkede tecavüze uğrayan kızlar kendilerine or*spu damgası vurulmasın diye şikayetçi olamıyor, senin gibiler yüzünden dolandırılan insanlar aptal damgası yememek için susuyor. Önce bir kendi zihniyetini ve içinin küflenmiş olduğu özeleştirisini yönelt kendine. Senin gibi işi gücü reel ve sosyal medya değnekçiliği olanlar yüzünden bu ülkede insanlar hakkını aramaya dahi çekiniyor. İşte kaliten budur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @İbrahim Kaypakkaya
İ
2 yıl
Yarbay

Yediğiniz kazığın etkisiyle konuyu nerelere getirdiniz hocam saçma sapan kafanızda kurup buraya yazmanızı önermiyorum. Dolandırıcı göz göre göre dolandırıcıyım demiş siz anlamak istememişsiniz o yüzden dediğim gibi bir bardak su içip unutun.

3-4 yıl önce bu kaybettiğim envanteri dizmek için 1 aylık maaşımın tamamını harcamıştım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbrahim Kaypakkaya -- 17 Aralık 2021; 15:18:9 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @PoTemKiN_02
R
2 yıl
Binbaşı

böyle keklik olursan avlayan çok olur, dolandıran arkadaş hakikaten iyi avcıymış kekliği tam 12 den vurmuş kekliğinde kekliğini bulmuş bu saflık değil salaklık boyutunda bir durum iyi niyetle bir alakası yok. bana biri sen hilesin dese nolur demese nolur valla böylesini kim bulsa ayınısı yapar.

siz 2 maaş daha harcar 1 envanter daha dizersiniz nasıl olsa.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResistibiLiTy -- 17 Aralık 2021; 22:35:2 >

D
2 yıl
Binbaşı

Knight Online zamanlarında da milleti senin itemden 2 tane yapalım diye kandırırlardı. Sonra coinciler çıktı para katlama diye. Yine klasik aç gözlülük kurbanı var, 150 yıl geçse bile sonuç yine aynı.



T
2 yıl
Yüzbaşı

ya bu dolandırıcılar hep 2 katı 3 katı kazanç ile kandırıyolar insanları, ve hala malisef bunu yiyen insanlar var, geçmiş olsun diyelim ne diyelim olan olmuş artık, bu devirde kimse kimseye 5 kuruşunu vermez artık akıllanın ya :) kazanç sağlamak istiyorsanız steam'de değerlenecek itemlere yönelebilirsiniz mesela turnuvada indirime giren stickerler falan filan, ama tabi 2-3 yıl beklemeniz lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İbrahim Kaypakkaya, demek istediğim "3-4 yıl önce 1 maaşımım ediyordu" idi. Karşılaştırma açısından yazdım. Benim Steam'a tek kuruş ödeme yapmışlığım yok, aldığım ürünlerden birçok Steam nakit hediyesi geldi. Yakın tarihli bir sayfa atayım. Bunun gibi birçok sayfa var ama uğraşmak istemiyorum. Kırmızı işaretliler, hediye Steam kartlarının dönüştürme sonrasında yüklenen TL karşılığıdır.
< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @İbrahim Kaypakkaya
P
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sosyal medya linçcileri yine iş başında anlaşılan... Daha önce de yazdığım gibi bu kişi tanımadığım biri değildi, arkadaş listemde olan birlikte oyun oynadığım kişi idi, ayrıca yine yazdığım gibi o gün 30 saatlik uykusuzluk durumundaydım. Hiç tanımadığım biri olsa tabi ki dolandıramazdı. Ayrıca bir insan arkadaşı olan bir insana hiçbir zaman güvenemeyecek mi, insan insana güvenemeyecek mi ne ara böyle adi insanlar olundu ya da türetildi? Ben Steam'e hiç para vermedim, tamamen aldığım bilgisayar donanımlarıyla binlerce liralık envanter ve 150'ye yakın oyun sahibi oldum, bıçak ve eldiven sahibi de olmak istiyordum ve bunun için de Steam'e para yatırmak istemedim. Dolandırıcının anlattığı jeton-hatıra paketi-kasa olayı ise tamamen yasaldı (Ticaretten bahsediyorum). Ahlaki değerlerinizi yargılayıp bir özeleştiri yapın derim. Sizin gibiler bu toplumda dolandırılanlara "Keklik, aptal", tecavüz kurbanlarına "Or*spu" vb. daha nice olayda nice haksız ithamda bulunan ve dolandırıcıların, tecavüzcülerin, hırsızların, hortumcuların vb. ekmeğine yağ süren tiplersiniz. Ayrıca insan bu tip kişilerin yorumlarını görünce "Acaba bunlardan biri ya da birkaçı da dolandırıcı mı? Yoksa beni dolandıran kişi de bu olumsuz yorum yazanlardan biri mi?" diye ister istemez soruyor kendine. Sizler buraya farklı günlerde onca hakaret edici, iğneleyici sözcük yazdınız ama bir kez dahi yukarıda bağlantısını verdiğim kişinin bağlantısına tıklayıp "Bu kişi dolandırıcıdır." şeklinde bir yazı yazıp Steam'e şikayet yollamadınız. İşte ahlakınızın(?) derecesi budur. Victor Hugo'nun dediği gibi "Devletler ahlaksızlıktan çöker.". Sizler gibileri görünce ülkemizin içinde bulunduğu duruma hiç de şaşmamak gerek aslında. Zaten ben yurtdışına taşınmak üzere olan biriyim, verdiğim kararın doğruluğunu da bir kez daha görmüş oldum sayenizde, ben bir kere dolandırıldım sizler defalarca kez o ya da bu şekilde dolandırılacaksınız emin olun.



R
2 yıl
Binbaşı

yöntemi sana anlatıp senin kendin yapman lazımdı :(



R
2 yıl
Binbaşı

Hocam kapsüllere abandım ben dolar 18 olduğunda pazarda +4,5 olanlar vardı. Oyun içi 3,40 tl ye alınca karlı oluyordun. Sonra dolar düştü indirimler geldi fiyatlar çöp oldu.

Değerlenir mi bunlar yoksa RMR gibi çöp mü olcak?




Bu mesajda bahsedilenler: @the_raculaa
E
2 yıl
Çavuş

kaypak işte :D



M
2 yıl
Er

Ben de bu kişiyle tanıştım 1 hafta el attık cana yakın abi gibi davrandı 35 yaşlarında bi abi. çocuğum bir oyun istiyor alamıyrum şuanda indirmde maaşım gelene kadar bana birkaç itemini verir misin dedi ve şu itemleri verdim ödünç ve dolandırldım eğer savcılığa bir şikayette bulacakasanız bana ulaşın ayrıca bu adama ulaşabileceğim sosyal medyası varsa yazınız: Tehlikeli Bölge KasasıUfuk KasasıClutch KasasıMühürlü Grafiti | Suskun (SWAT Mavisi)Clutch KasasıMühürlü Grafiti | 8-Top (Prenses Pembesi)Prizma KasasıMühürlü Grafiti | Lambda (SWAT Mavisi)Spektrum 2 KasasıTehlikeli Bölge KasasıSCAR-20 | Paralı AskerPrizma KasasıTehlikeli Bölge KasasıMP9 | Kum TireliPrizma KasasıUMP-45 | Karanlık TesisPrizma KasasıMühürlü Grafiti | Tilt (SWAT Mavisi)Clutch KasasıMühürlü Grafiti | NaCl (Köpekbalığı Beyazı)Prizma KasasıUSP-S | Orman YapraklarıTehlikeli Bölge KasasıMP9 | KızakCS20 KasasıMühürlü Grafiti | Hâlâ Mutlu (Toz Kahverengi)Spektrum 2 KasasıMühürlü Grafiti | Çapraz Baltalar (Kaplan Turuncusu)Prizma KasasıMP9 | KızakSpektrum 2 KasasıCS20 KasasıMühürlü Grafiti | GGWP (Köpekbalığı Beyazı)MP9 | KızakCS20 KasasıTehlikeli Bölge KasasıG3SG1 | Polar KamuflajTehlikeli Bölge KasasıClutch KasasıClutch KasasıFAMAS | KoloniTehlikeli Bölge KasasıG3SG1 | Polar KamuflajClutch KasasıMühürlü Grafiti | Dürbünsüz (Kaplan Turuncusu)Tehlikeli Bölge KasasıClutch Kasası Mühürlü Grafiti | Çapraz Bıçaklar (Kral Kelebeği Mavisi)Mühürlü Grafiti | Tilt (SWAT Mavisi)Mühürlü Grafiti | Şerif (SWAT Mavisi)Mühürlü Grafiti | Endişe (Çöl Kızılı)Mühürlü Grafiti | GGEZ (Kan Kırmızısı)Mühürlü Grafiti | Tilt (Tuğla Kırmızısı)Mühürlü Grafiti | Dürbünsüz (Pembe Savaş Domuzu)Mühürlü Grafiti | Beni Kral İlan Et (Kablo Mavisi)Mühürlü Grafiti | Öfke Modu (Tuğla Kırmızısı)Mühürlü Grafiti | Ezik (İz Sarısı)Ufuk KasasıUfuk KasasıClutch KasasıMühürlü Grafiti | Öfke Modu (Kan Kırmızısı)Mühürlü Grafiti | Ye Onu (Köpekbalığı Beyazı)Ufuk KasasıMühürlü Grafiti | Domuzcuk (Kaplan Turuncusu)Mühürlü Grafiti | Dürbünsüz (Orman Yeşili)Mühürlü Grafiti | Ninja (Prenses Pembesi)Spektrum 2 KasasıUfuk KasasıClutch KasasıMühürlü Grafiti | Beni Kral İlan Et (Toz Kahverengi)Mühürlü Grafiti | NaCl (Köpekbalığı Beyazı)Ufuk KasasıMühürlü Grafiti | Çift (Şiddetli Menekşe)Spektrum 2 KasasıMühürlü Grafiti | Öfke Modu (Prenses Pembesi)Spektrum 2 KasasıMühürlü Grafiti | Dürbünsüz (İz Sarısı)Ufuk KasasıUfuk KasasıMühürlü Grafiti | Üstü Kalsın (Nakit Yeşili)Mühürlü Grafiti | Kalp (Kan Kırmızısı)Clutch KasasıNegev | Parlak OrduUfuk KasasıPP-Bizon | Kum TireliAUG | Paralı AskerNegev | Parlak OrduMP5-SD | Çamurluk AWP | Solucan Tanrısı "Çift Dikiş" McCoy StatTrak™ PP-Bizon | Fotik Alan| USAF TACP


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
geçen yıl
Er

Bu kullanıcı dün beni de dolandırdı 3200 tl... kendisinin Unlost, Berk rip gibi twitch yayıncılarıyla oynadığı kayıtları gösterdi ve sonra direkt csgo'dan da kayıtlı maçlardan doğruladı bana sadece bu ay içinde bynogame'den 70 bin tl üzerinde satış yaptığı kazançları gösterdi ve Unlost'un ona cs kasa açma algoritmasını gösterdiğini söyledi ve beraber kasa açmayı teklif etti ben bu şahısla geçen ay başka bir oyunda tanışıp arkadaş olmuştum ve bu yüzden hiç şüphelenmedim. kendisinin 29 yaşında nişanlı olduğunu ve twitch te unlosta moderatörlük yaptığını söyledi ve envanterini gösterdi gerçekten inanılmazdı bir sürü bıçak,eldiven ve sayısız silah... cs de globaldi ve 8000 i aşkın saat oynamıştı ,bu kasa açma algoritmasını anlattı bana bir abi gibi konuştu, bana kasadan çıkan paralarla yeni bir bıçak alacağımızı ama onu 2-3 ay satmamamı çünkü değerleneceğini falan da söyleyip güven aşıladı bütün envanterimi aptal gibi ona verdim,tabii bu olanlar 3 saat sürdü bu zaman dilimi içersinde en sonunda beni ikna etti ve daha 3 gün önce aldığım 3 bin tl olan bıçağımı ve tüm pahalı silahlarımı ona atmış bulundum maalesef steame şikayette bulundum ama nafile keşke boş anıma denk gelmeseydi, spordan yeni gelmiştim ağır bir antrenmandı ve yorgun ve dalgındım arkdaşlarımı bekliyordum cs oynamak için tam da o sırada geldi ve gerçekten çok profesyonel bir dolandırıcı acilen durdurulmalı bana verdiği bilgiler isminin ahmet olduğu 29 yaşında ve nişanlı olduğu ve kuaför sahibi olduğu ve istanbulda yaşadığı eğer bir şekilde onun kişisel bilgilerini bulursanız bu sayfaya yazın düzenli olarak kontrol edeceğim



K
geçen yıl
Er

bir şey yapabildiniz mi ?




Bu mesajda bahsedilenler: @mehmetly
R
geçen yıl
Yüzbaşı

"gizli profil", "profilinde adamın dibi +rep", "kasa açma algoritmasını çözmüş" :DD affedin çok güldüm. bu tarz dolandırılma tecrübeleri her zaman iyidir ileride ev, araba vb kaybetmezsiniz artık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
geçen yıl
Er

hocam kulağa çok saçma geldiğinin farkındayım ama adam harbi profesyonel olmuş artık herif en popüler yayıncılarla olan yayınlarını falan gösterdi sonrada cs üzerinden aim e bakıyım dedim o kayıtta gözükmüyor diye cs den açtı izletti adamla 1 ay önce tanışmıştık başka bir oyunda inan bana başına gelmeden anlamazsın dolandırıcı olduğunu, envanteri on binlerce tl idi ben de inandım bu algoritmanın gerçek olabileceğine meğer adam milleti dolandırarak dizmiş envanteri ,deli para kazanıyor 70 k çekmiş bu ay bynogame den bizzat kendi hesabından gösterdi yayın açarak , çok tehlikeli insanlar, oyunu bırakmama sebep oldu. son paramdı allah belasını versin ne diyim yani yatırım yapıyım diye bıçak almıştım son paramla çarçur oldu gitti param çok üzgünüm yani...




Bu mesajda bahsedilenler: @ry4n