Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
693
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Omicron vakaları artıyor: Japonya ülkeye girişleri yasakladı
G
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Omicron vakaları artıyor: Japonya ülkeye girişleri yasakladı



Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika’da yeni bir COVID varyantı keşfedilmişti. Dünya Sağlık Örgütü de bu varyanta ‘Omicron’ adını vererek varyantın ‘endişe verici’ olarak nitelendirmişti.



Ayrıca Bkz.DSÖ, yeni COVID varyantına ‘Omicron’ adını verdi: Oldukça endişe verici



Bu açıklamalardan sonra dünya çapında Omicron vakaları artmaya başladı. Güney Afrika dışında Birleşik Krallık, Danimarka, Avustralya, Avusturya, Kanada, İsrail, Hong Kong, Belçika, İtalya, Portekiz, Botsvana gibi ülkelerde Omicron varyantı görüldü. Türkiye’de ise şu ana kadar Omicron varyantına rastlanmadı. Vakaların güncel durumuna buradan ulaşabilirsiniz.



Varyant hakkında henüz detaylı bilgi bulunmasa da Türkiye’nin de dahil olduğu birçok ülke, artan vakalar sebebiyle Güney Afrika ve çevresine yerlere seyahat kısıtlaması getirdi. Japonya da yaptığı yeni bir duyuruyla varyanta karşı önlemlerini sertleştirdiğini duyurdu.



Omicron vakaları artıyor: Japonya ülkeye girişleri yasakladı



Ülkeye girişler yasaklanıyor



Ülke, geçtiğimiz hafta sonu Güney Afrika ve diğer sekiz ülkeden gelen insanlara 10 gün karantina uygulanmasını zorunlu hâle getiren kısıtlamalar getirmişti. Ancak Başbakan Fumio Kishida, bu tedbirlerin hızla artan vakalar sebebiyle yeterli olmadığını ifade etti ve önümüzdeki perşembe gününden itibaren ülkeye hiçbir yabancının giriş yapamayacağını açıkladı.



 Dünya Sağlık Örgütü de bugün yaptığı açıklamalarda çok sayıda mutasyona sahip olan Omicron varyantını küresel bir risk oluşturduğunun ve dünya çapındaki vakaların hızla artabileceğinin altını çizdi. Buna ek olarak Pfizer ve Moderna varyanta karşı aşılarının etkinliğinin araştırıldığını aktardı. Çinli aşı üreticisi Sinovac da yaptığı yeni açıklamalarda Omicron varyantına karşı aşı üretmeye hazır olduğunu duyurdu.




Kaynak:https://www.euronews.com/2021/11/29/japan-bans-entry-of-foreign-visitors-as-omicron-variant-spreads

 Haberi Portalda Gör

U
2 yıl
Yüzbaşı

100 yıl önce başlayan ispanyol gribi 2 sene de kendi kendine son buluyor ama ne hikmetse bu kadar önleme rağmen ve teknolojiye, covid-19 salgını 2 yılda bitemiyor. Sürekli yeni varyantlar ve artan risk,riskle birlikte artan aşı sayıları. Normalde virüsün daha bulaşıcı ancak daha az öldürücü olma yönünde mutasyon geçirmesi gerekirken covid-19 virüsü hem daha bulaşıcı hem de daha öldürücü oluyor...



Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
2 yıl
Yarbay

Teknik bilgiye sahip degilim ama o zamanki insan nufusuyla simdiki arasinda daglar kadar fark var. Ustune bir de ulasimin cok daha kolay oldugunu hesaba katarsak suru bagisikligi bir turlu kazanilamiyor. Bu yuzden de virus surekli mutasyona ugruyor. Bir de laboratuar ortaminda uretildigine dair iddialari da dusununce pek de kolay kolay atlatacagimizi sanmiyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @uysaloguz
A
2 yıl
Yarbay

Zenginlerin daha fazla zengin olma adına uydurdukları şeyler.




M
2 yıl
Yüzbaşı

Vallahi eğer ciddi bir varyant ise hapı yuttuk. Çünkü bize uğradığında hiç bir tedbir alınmaz ve bütün dünya bize gelir ama bizden kimse dışarı çıkamaz.




M
2 yıl
Yarbay

daha nice hastalıklar icat edilecek. fazla beklemeyeceğimize eminim.




U
2 yıl
Yüzbaşı

Haklı olduğunuz noktalar var ama belki de nüfusun fazla olması mutasyon sürecini hızlandırıp virüsün etkinliğini daha hızlı kaybetmesine sebep olmalı. Virologların söylediği şu: Virüs konak canlıyı öldürmek istemez, bu sebeple öldürücülüğü gittikçe azalır ancak bulaşıcılığı artar. Sorsak bilim adamlarına gittikçe daha ölümcül bir virüs halini alıyor covid. Ayrıca 2008 kuş gribi vakası zamanı DSÖ da görevli doktorların ilaç firmalarından rüşvet aldığını da biliyoruz.





Bu mesajda bahsedilenler: @Markus Schulz
M
2 yıl
Binbaşı

Yüzünü bile yıkamayan , kokudan yaklaşılamayan ağzında sigarayla yemek tıkıştıran sağlıklı yaşıyor , 4. aşısını yaptıran gariban mevta oluyor. Anlamadım nasıl mikrop bu?




1
2 yıl
Yarbay

Sınır kapatmak bana çok abartılı geliyor. Ne kadar kapatacaklar illa ki bir gün içeri girecek. Pcr testi ve aşı zorunluluğu getirmeleri yeterli bence.




İ
2 yıl
Yarbay

bir önceki başbakanları covid krizini iyi yönetemediği için istifa ettikten sonra Fumio Kishida'nın sert hamleler yapması bekleniyordu. halkta pozitif bir etki oluşturdu bu karar. olimpiyatların da yapılmasına tepkiliydiler




V
2 yıl
Yarbay

:D

Allah bunlara akıl fikir bana da para versin.




P
2 yıl
Yarbay

şunlara versiyon numarası verin
ne bu böyle
herry pıtır serisi gibi
insanda eksik bir bölüm varmış
sanki o bölümü izlememişiz gibi
bir şeyleri kaçırmışız hisse vermeyin
böyle ! :D




A
2 yıl
Yarbay

Come to Turkey buraya elinizi kolunuzu sallayarak girebilirsiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 yıl
Binbaşı

adamlar yıllardır grip aşısı olalım her sene diye uraşıyorlardı şimdi ellerinde bahane var.delta varyantında uçuşları kapatmadılar hindistan için kapatsalardı şu an daha az olabilirdi.




D
2 yıl
Yarbay

"Çinli aşı üreticisi Sinovac da yaptığı yeni açıklamalarda Omicron varyantına karşı aşı üretmeye hazır olduğunu duyurdu."

varyant'ta aşıda bitmez.




D
2 yıl
Yarbay

İlk önce bu mutasyonun kaynağını oluşumunu araştırsınlar. Afrikalı kişi nasıl her yere seyahat edebiliyor
Kaynağı yok edilmedikçe aşı tek başına etkili olmaz




M
2 yıl
Binbaşı

Yunan alfesindeki sıradaki harf ne bundan sonra?



Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Binbaşı

sıradan gitmiyorlar hocam


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mesutzgvn
M
2 yıl
Binbaşı

Kafaya göre gidiyorlar desene. Gözü kapatıp parmağı koyup ne denk gelirse :)




Bu mesajda bahsedilenler: @tazmannia