Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
1331
Tıklama
1
Öne Çıkarma
UYARI ! @Donanimist nickli kişinin dolandırıcılık durumu.
Q
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhabalar, kendisinden rtx 3070 aorus master bir ekran kartı alacaktım 13.500 TL ye fakat kesinliği mevcut değildi. Kendisi ile görüşme sağladık ancak kapora atarsam ürünü bir süre tutabileceğini ve almaktan vazgeçer isem kaporayı tamamen iade edeceğini söyledi. 500 TL kapora yolladım kendisine sağlık durumları nedeni ile de akşamına alamayacağımı belirttim. Ertesi gün kendisi 400 TL hesabıma geri yolladı. 100 TL yi ise ortağından alıp döneceğini belirtti. 1 hafta geçti yazıyorum hastahanede olduğunu söylüyor fotoğraf atıyordu.

Bugün (26 kasım) kullanmış olduğu numarayı aradığımda ulaşılamadığını gördüm. Sağlık durumlarını bildiğimden sık boğaz etmek istemedim. Ardından 22.00 sularında Whatsapp üzerinden önceden konuştuğumuz numaradan bir arama geldi. Telefonu bir hanımefendi açtı ve "Cenk" diye birinin size bir borcu mevcut mu ürün sattı mı size gibi sorular sordu. Ben de durumu kendisine anlattım. Hanımefendinin olayı açıklamasından sonra şok yaşadım. Kendisi hanımefendinin telenonunu, numarasını ve whatsapp ını çalmış ve gerek DonanımHaber üzerinden gerek diğer sosyal mecralardaki gruplardan bir çok kişiyi önden havale alarak, kapora alarak vb. dolandırmış. Kendisi kayıplara karışmış. Hanımefendi de bu kişileri (ben dahil) arayarak konu hakkında destek istiyor. Gerekli mecralarda uyarı paylaşmamı vb. istedi. Onlarca kişinin konuşma kaydı, dekont kayıtları vb. var ve 33.900TL , 3500TL, 7000TL gibi uzayan büyük miktarlar da mevcut.

KVKK kapsamında aleyhime bir durum olmaması açısından hanımefendinin ulaştırdığı ekran görüntülerini,dekontlarını paylaşmak istemedim fakat durum böyle. Kendisi çok zor durumda olduğundan ve ben de 100 TL (az bir miktar gibi gözükse de günümüz şartlarında 10 TL bile bir insan için önemli bir mebla) dolandırıldığımdan hanımefendiye yardımcı olmak adına bu konuyu açtım.

EDİT : @donanimist isimli arkadaşımız özel mesaj yoluyla benim ile iletişime geçti ve farklı bir gsm numarasından kendisi ile görüşme sağladık. Hanımefendinin anlattıkları ve kendi anlattıkları tamamen zıt şeyler ve 1. görüşten bir şahitlik bulunmadığından dolayı tabii ki de o haklıdır bu haklıdır diye kesin bir yorum yapamam. Fakat kendisi benimle güzel bir iletişim sağlayıp bana olan ödemesini anında gerçekleştirdi. Önceden satış yapmış olduğu telefonu elinde olmadığından DH Forum üzerinden satış yaptığı mağdur olan kişilerle iletişime geçip durumu telafi etmeye bu çıkan "söylentileri" düzeltmeye çalışıyor. Tekrar söylemek istiyorum ki tabii ki kim haklı kim haksız kim doğruyu söylüyor kesinlikle bilemem ve ortada kalmak istemem fakat kendisi bana ödememi sağladı ve benim bir sorunum kalmadı bunu belirtmek isterim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qamerfirst4 -- 27 Kasım 2021; 15:5:57 >


Bu mesajda bahsedilenler: @donanimist
F
2 yıl
Er

Bu arkadaşla daha önce alışverişim olmustu hıc sorun yaşamamıstım umarım bu yaşanılanlar dogru degıldır tekrar sızede gecmıs olsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

-
2 yıl
Er

10.02.2022 tarihinde ücret iadesi yapılmıştır. Konu kapanmıştır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 11 Şubat 2022; 18:44:15 >


Bu mesajda bahsedilenler: @donanimist
D
2 yıl
Er

Şoklar içinde okuyorum bunları telefonum ele geçirildi gardiyan arkadaşla görüştüm oda durumu anladı lütfen buraya para aldığnı iddaa eden kişi yazabilirmi



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Y
2 yıl
Er

Ayni kisi tarafindan ben de dolandirildim.2021 basinda kendisinden ekran karti aldim 2060super asus rog strix oc modelinde ben aldigimda bu mining olaylari tam baslayacakti ve piyasa artmadan almistim ondan 4800tlye.Karti aldiktan sonra yani ibandan gonderdikten sonra parayi piyasa cok fazla artti benim aldigim kart 6500tl civarinda bi piyasasi olustu.Neyse ben karti bekledim bana izmire gelecegini oyle elden verebilecegini falan soyledi ama gelmedi bana kargoyla gonderdi sonradan karti aldim bilgisayar hakkinda cok fazla bilgim var ve gpu cikarirken veya takarken kasa icinde elektrik olmamasi gerektigini falan biliyorum sistemim sorunsuzdu karti ben bozmadim bozamam.Karti sisteme taktim kart bozuktu direkt karsilasmadigim bi hata veriyordu her seyi denedim kart driver bile kabul etmiyodu en son ekran gitti.Soyledim cozmeye calisti falan grupta cok guvenilir biriydi ve guvendim ona bana asusta tanidigi oldugunu soyledi ama ayni zamanda parami geri gonderebilecegini de soyledi o zaman 4800 u alsaydim bu kartin 4 model dusugunu alabiliyordum ve kimse zarara girmek istemez garanti istedim garanti surecinde kendim yonlendirdim basta asusla cok ugrastim yaklasik 3 ay ve en sonunda kartin yapilmicani ve degisim vereceklerini soyledi kart ikinci el oldugu icin degisim fatura sahibine gidicekti.Bu olaylar yasanirken ciddi paraya ihtiyacim vardi babam vefat etti pandemiden isimizden olduk gibi gibi.Sonrasinda degisim kagidini ona gonderdim asusta tanidigi var diye bana rtx 3060ti gelecegini soyledi sonra 3060 dedi en son da 2060super tekrar gelicek dedi her seye tamamdim cunku aldigimda saticam paraya ihtiyacim vardi 8 9 ay gecti ben karti aldigimdan beri ve elimde kart ve para yoktu.1.5 2 ay once bana 2bin gonderdi 2800 u sonradan verecegini soyledi ben de gruptaki bir arkadasima yazdim bu alim satim grubundaki o da bana iyi o kadar alabilmissin dedi cunku o da ondan bir urun almis ve faturasini vermemis.Her ay bana gonderecegi para icin eve harcama yaptim tasiniyorum cunku ve sonunda insanlardan borc isteme durumuna dustum ona bel baglayip bu ayda ona dahil 2800e guvendim ve zor durumdayim genel olarak sakinligimi korudum olay buralara gelirse diye cunku sinir sorunlarim var bulurdum onu parami istedim sadece ve ibanlarda falan kadin isimleri yaziyordu aile bozmak istemedim.Gidip zorla parami alabilirdim ama herkesin kendi sorunlari var empati yaptim artik yapmiyorum yaptigi seyleri duydum ben harici umarim herkes hakkini alir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 yıl
Er

Dostum senide manipule etmişler telefonum çalındı ve insanlara farklı gidiyor .burdan özelden ulaş bana numaram yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @yasharinyo
L
2 yıl
Er

"Hastane" ve "Cenk" kelimelerini duyunca ister istemez insanın aklına geliyor:
https://forum.donanimhaber.com/cenkyyy-nickli-referansli-uyenin-dolandiriciliklari-parayi-alip-insanlari-oyalamasi--93862629

Arada bir farklı isimlerle hesap açıp dolandırıcılık yapmaya kalkışan birisiydi, forum dışı vukuatı bol.
Donanimist hesabını kullanan "Turan" ile aralarında nasıl bir ilişki var bilmiyorum.



İ
2 yıl
Er

Nasıl bir olayın içine düşmüşsünüz anlamadım hocam. Arkadaş ban yemiş fakat 2 gün önce satış yapmış üstteki arkadaş 1 senedir para bekliyor neyin nesi çözemedim.



C
2 yıl
Er

Ya Allah aşkına bu adamı hala donanıma barındırıyor musunuz:)) yazık insanlara, insanlıga



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
2 yıl
Er

Senaryo fenaymış :D Telefonlar çalınıyor, bir kadın hat benim diyor, ortada elli tane adam var kart alıp dolandırılan falan... Film gibi.

Ama kimse de çıkıp demiyor, aynı anda bu kadar satışı olabilmesi, hepsinin sorunlu olabilmesi, hatta "telefon numarasının" çalınabilmesi mümkün mü?

Adam yolunda, yanına da bir hedef saptırıcı, kafa karıştırıcı kadın ne güzel memleket.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Er

İşin daha ilginci, bu adam işlemci ilan verip ben son anda vazgeçtim diye ağlayıp buraya hakkımda ilan açtı 🤣

17 yıldır buradayım kimseye 1 tl hakkım geçmemiştir.

Profil ortada, destekçileri de çoktu bi anda parladılar.

Şimdi kimseyi göremiyorum. Hepimizin bu insanlar üzerinde hakkı var. Bu adamı süresiz banlatıp, barındırmayacaktınız.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kerros
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.