Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
670
Tıklama
1
Öne Çıkarma
TL milyoneri olmanın artık bir şey ifade etmemesi
P
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Ortalama bir apartman dairesi şuanda 750.000 TL, en ucuz araba 300 bin TL, TL milyoneri olan biri en fazla başını sokabilecek bir daire ve araba alabiliyor. Tabi yine daire fiyatları Almanya'dan çok daha ucuz, 61m2 yere 529.000 euro istiyorlar.



H
2 yıl
Yüzbaşı

neye göre belirtiyon fiyatları istanbulda şehir içine gir bakayım doğru düzgün daire 750 bin tl mi? yurt dışında da fiyatlar ona göre belirleniyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
2 yıl
Yüzbaşı

Ortalama daire küçük yerlerde 750.000 lira olabilir. Büyük şehirlerde aile için 2 milyona bile orta sınıf demiyorum insana yaraşır bir daire bulmak kolay değil. İlanlara bakmayın. Koyulan daireler gidip gördüğünüzde ilandakinden farklı çıkıyor. Bunula birlikte 1 milyon ortalama bir vatandaş için çok büyük para olmayabilir ama memur,öğretmen,asgari ücretli ve işsizler için 1 milyon bile çok uzun zamanda kazanılıp biriktirilebilen bir para.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 11 Eylül 2022; 19:56:38 >

B
2 yıl
Yüzbaşı

Bu dünya geçici



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
2 yıl
Yarbay

Gayet ediyor

Suan 1 milyonum olsa 1 vito alır mis gibi isletirdim



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

H
2 yıl
Yarbay

Ah be guzel adam seni özlüyoruz



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @HayatınıYaşayamayanAdam
S
geçen yıl
Binbaşı

Herşeyi sözde dövize bağlıyorlar :) Şöyle diyim 1.5 kg yoğurdu ben bakkaldan 43 tl ye alıyorum aynı yoğurt büyük marketlerde 55-60 tl arasında büyük marketler piyasayı dengeleyeceğine baltalıyor.. Şuan insanları zorlayan tek şey kira ve giderler büyük şehirlerde orta halli iyi bir sempte kiralar 7-12 bin tl arasında iyi bir sempte kiralar 18-30 bin tl arasında hele yeni evlenenicek asgari ücretli bir çifti düşünemiyorum.. Beyaz eşyalar elektronikler aldı başını gitti.. Yani bu durumda emekli tek geçinen ailesi olmayanlara allah yardım etsin emeklilerin işi zor hala asgari ücretin altında emekli maaşı alanlar var.. Yani olması gereken aslında 18 bin tl ama olucak olan rakam 8-9 arası 

Şöyle söylim ben dükkana residansta 2018 de 2 bin kira veriyordum 2x asgari ücret çalışana veriyordum. Fazla kazanınca extra daha veriyordum.. Güzelcene mutlu geçinip gidiyorduk.. Şu yabancıların türkiyeye gelmesinden sonra 2022 aradan 4 sene geçmiş şuan 2 bin lira kira verdiğim yerin kirası 60 bin tl tabi o kadar vermedik kapattık dükkanı bir kaç sağlık sorunu atlattık hastanelere dünya para öderken de elde kaldı 0 



Y
geçen yıl
Binbaşı

1 milyon TL ile artık Anadolu'daki küçük şehirlerden bile ev zor alınıyor. 1+1, 2+1 anca veya eski binalar bir ihtimal.

Yalnız 1 milyon TL ile 5 milyon-10 milyon TL arasında fark var. 1 Milyon ile ev alınamıyorken şehrine göre 5 milyon ile ev + araba alınıp rahatça yaşanabilir.

Milyonerlik güzeldir kısacası.



B
geçen yıl
Er

size lazım olan tam da şu
< Resime gitmek için tıklayın >



B
geçen yıl
Binbaşı

Şuan sıradan bir evi olan herkes milyoner zaten.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
geçen yıl
Yüzbaşı

Geçen sene 750 bine ortalama ev mi varmış bedava vay be.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
geçen yıl
Binbaşı

Cebinde 1m para varsa ev alamıyorsun. 2.5m varsa İst güzel yerlerinden Bakırköy Şirinevler Taraflarından cok güzel ev alabiliyorsun.
Örnek 135k araba yok ama cebinde 175Bin varsa güzel araba var.
135k lık arabalar 1 sene önce 20 30k arasında olanlardı.



G
geçen yıl
Er

U
geçen yıl
Binbaşı

Paranın miktarı görecelidir. O para ile ne yapacağını bilen adamın elinde 1 milyon gayet de güzel ve bir şey ifade eden bir paradır.

Çöplükte gezerken inci tanesi bulan horoz hikayesini okuyun bu mevzu ile ilgili dediğimi anlayacaksınız.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.