Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
1166
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Azıcık dahi birikiminiz varsa asla işe gitmeyin çalışmayın.
Y
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Örnek olarak bir vatandaş düşünün 250 bin tl birikimi olsun.
Bu birikimini pazartesi gününün dolar kuru(11,42) ile dolara çevirelim 250,000/11,42 = 21 bin 891 dolar para ediyor.
Bir sonraki günün dolar kuru ile(12,73) bu kişi parasının tümünü dolardan Türk lirasına çevirmeye karar verirse 21,891*12,73 = 278 bin 677 türk lirası parası oluyor.
Şimdi önce elindeki türk lirası ile bir gün sonrakini kıyaslayalım. 278,677-250,000= 28 Bin 677 türk lirası. DİKKAT EDİN SADECE BİR GÜN İÇERİSİNDE ELDE ETTİĞİ GELİR 28 bin türk lirası.
Bu kadar parayı hiç bir şey yapmadan sadece bir gün içerisinde kazanmış oldu. Enflasyon vs meselesine hiç girmiyorum kafanız falan karışmasın.
İyi düşünün, siz bırakın 1 günü 30 gün çalışıyorsunuz ve asgari ücret olan 222 dolar kazanıyorsunuz. bir başkası sadece birikmiş birazcık parası olduğu için sizin Bir ay boyunca kazandığınız paranın 10 katını sadece bir günde elde etti
BİR GÜN. Rakalamla 1 sadece bir gün içerisinde 28 bin tl kâr elde etti.
Evet içinde bulunduğumuz durum bu. Üzgünüm ama azıcık dahi birikiminiz yoksa ayvayı sağlam yediniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuruyenMntk -- 23 Kasım 2021; 18:30:49 >

Yarın gel merkez bankası başkanı olarak işe başla
Yoruma Git
Sadece Ölüler Görür - 2 yıl +26
iğneden ipliğe her şey zam yediği için aslında senin minik dolar birikiminin değerlenmesi bir işe yaramıyor. kısa dönemde zengin hissetsen de sen çay kaşığıyla kazanırken arkandan kep&#...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-E19076E5A - 2 yıl +11
Emeğin birim zamanda günden güne değersizleştiğini vurgulamak açısından anlamlı bir yazı olmuş ama birikim sahibi olsanız bile dolar/TL kuru aynı zamanda satın alma gücünü...
Yoruma Git
Yorumun Devamı programmer_onur - 2 yıl +9
G
2 yıl
Yarbay

iğneden ipliğe her şey zam yediği için aslında senin minik dolar birikiminin değerlenmesi bir işe yaramıyor. kısa dönemde zengin hissetsen de sen çay kaşığıyla kazanırken arkandan kepçeyle götürüyorlar. işin özü en çok minik dolar hesapları var diye doların artmasına sevinenlere gülüyorum.



L
2 yıl
Binbaşı

Arkadaslarin sana Einstein diyor mu? Demiyorsa ayip ediyorlar...



S
2 yıl
Teğmen

Yarın gel merkez bankası başkanı olarak işe başla



S
2 yıl
Yüzbaşı

yani neyi kanıtladın şuan



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

P
2 yıl
Yarbay

Emeğin birim zamanda günden güne değersizleştiğini vurgulamak açısından anlamlı bir yazı olmuş ama birikim sahibi olsanız bile dolar/TL kuru aynı zamanda satın alma gücünü de yerle bir ettiğinden (enflasyon) ne yazık ki bir kârlılık söz konusu değil.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 yıl
Yüzbaşı

bu hesabı coin piyasasındaki enstrümanlarla yapmaya kalkarsanız kendinizi elon musk a rakip görebilirsiniz.birikimlerinizi sakın böyle yollarda kullanmayın, ters pozisyonda kalırsanız edeceğiniz zarar sizi hasta eder.



T
2 yıl
Yüzbaşı

Üye adı konu uyumu.



B
2 yıl
Yüzbaşı

IMF’nin başına geçiçek adamsın tebrikler



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Y
2 yıl
Yarbay

Konu en baştan hatalı. Dolara yatıran para kazanmıyor, değerini koruyor, artan masraflardan etkilenmiyorsun ve her ay para harcamaya devam ediyorsun.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
2 yıl
Yarbay

Örnek, ortalama bir bilgisayar alacaksın.
Dolar 5 TL olsa da 1000 dolar ödeyeceksin.
Dolar 15 TL olsa da 1000 dolar ödeyeceksin.
Eee nerede burada kazanç?

Başka bir örnek;
Diyelim arap prensi'sin.
Doları getirdin 13.50'den bozdun.
1 gün sonra doları 11.50'den geri aldın.
Paranı dolar cinsinden %17 artırmış oldun.



A
2 yıl
Binbaşı

Parti kur oy verelim.



K
2 yıl
Yarbay

Kurla birlikte zamlar da peşinden geliyor. Kurlar öyle çok yükselince döviz alım-satım arasındaki makas da çok açılıyor. Bu da senin kârını götürüyor. Online bankcacılıkta hesabından bunu yapsan kambiyo zart zurt kesintisi yapıyorlar. Bir ara %1'e kadar mı ne arttırmışlardı ufak tefek kâr yapayım derken oradan da bir makas yiyordun devlet tarafından. Tabi daha sonradan düşürüldü ama sonuçta burada hesap ettiğin gibi olmuyor o iş. Ayrıca sen mikro olarak bir kâr elde ettin gibi olsa da makro seviyede ülkenin ekonomisi zarar görüyor. Kimi sektörlerde iş duruyor, kimisi iflas ediyor, kimisi işçi çıkarıyor veya yerine daha ucuz köle varsa onu alıyor vs. Bir şekilde dönüyor dolaşıyor ve vatandaşı vuruyor yine. O dediğin yüksek kârı anca kripto paralarda filan yaparsan yaparsın. Onda da müneccim gibi bir şey olman lazım 1 koyup 1 milyon toplaman lazım vs. O da riskli ve zor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
2 yıl
Binbaşı

sabah aynı şeyi düşündüm ama dolar kurundan dolayı yaşanan artış çalışmamak için bir sebep olamaz

normal şartlarda bu enflasyona ve zamlara yansır

AKP bunu bitirdi sağolsun ama birgün AKP'de bitecek


önemli olan dolar kuru artmıyorken yada dolar kurundan arındırılmış bir şekilde ; birikimlerimizle maaştan çok daha fazlasını kazanabiliyor olmak.



V
2 yıl
Yarbay

Dolarla düşünürsen aslında kimsenin para kazanmadığını anlarsın.(Kur al-sat'çıları hariç) Adamın örneğin 100.000 doları vardı, hala 100.000 doları var.
Satın aldığın hemen herşey dolara endeksli. Elindeki TL değer kaybettiği için TL bazında sayısı yükseldi sadece, alım gücü yine aynı.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.