Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1114
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ülkemizde Yaşayan Küçük Kuş Türleri
D
2 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Türkiye’deki küçük kuşlar arasında yer alan çitkuşu, yuvarlak gövdesi ve kısa kalkık kuyruğu ile dikkat çeker. Koyu kestane rengi tüylerinde enine doğru koyu renk çizgiler vardır. Alt kısımları ise daha açık renkte ve gri çizgilidir. Yaklaşık 9,5 santim boyunda ve 9,1 gram ağırlığındadır. Ayrıca ormanlar, parklar ve bahçeler olmak üzere pek çok yerde yaşar. Diğer yandan ülkemizde ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu hariç her bölgede görülebilir.

Sürmeli çalıkuşları yaklaşık olarak 9-10 santim boyundadır ve 5,6 gram ağırlığındadır. Vücutlarının üst kısımları yeşil, alt kısımları beyaz, kanatları ise koyu renktedir. Ayrıca kanatlarının üzerinde iki adet beyaz bant vardır. Diğer yandan sürmeli çalıkuşlarını, çalıkuşlarından ayıran en önemli özellik gözlerinin üzerindeki beyaz çizgidir. Sürmeli çalıkuşları günde yaklaşık olarak kendi ağırlıkları kadar beslenmelidir. Ayrıca büyük soğuklarda ve göç sırasında bunun iki katı kadar beslenmeleri gerekir. Sürmeli çalıkuşları Avrupa ve Kuzey Afrika’da yaşarlar. Ülkemizde ise Trakya, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde yaşamını sürdürürler.


Yazının Orjinali Kar Amacı Gütmeyen Sitemizi Desteklemek İçin TIKLAYINZ..


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONU BAŞLIKLARI :
Kurdeşene ne iyi gelir
Kırkkilit otu faydaları
Sapyoseksüel ne demek
Ruşur taşı nedir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doğala Doğru -- 3 Ocak 2022; 18:46:26 >


Bu mesajda bahsedilenler: @burak jr
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.