Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
422
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Internet servis sağlayıcıları bilgilerimizi satıyorlar!
T
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Selam,

Öncelikle bu konuyu, konu dışında açmamın sebebi burasının sitenin en aktif alanı olması ve yazacaklarım ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar faydalı olacağını düşündüm.
Ayın başında Millenicom'dan Turknete internetimi taşıdım, taşıdıktan sonra 0216 yada 0850'li numaralardan şu şekilde telefonlar almaya başladım.
"Merhaba, ben Turknet'ten sizi arıyorum ismim **** şuan 99TL lik paket kullanıyorsunuz bunun 55TL si internet 44TL si tv paketi, paketinizi aktif etmek için arkadaşlarımız
gelecekler" vs. diyip sizden onay almaya çalışıyorlar. Eğer o an kabul etmezsemde pakedimin 118TL ye çıkacağını, kabul edersem de 3 yıl için fiyat artışlarından etkilenmeyeceğimi
söylüyorlar. Bu arada tv paketide D-Smart. Bir başka aramalarında da internet hızımın düşük olduğunu ve bunun için sinyal yükseltici tanımlayacaklarını ve akşam 21:00 den sonra modeme reset atmamı ve hızımın %80 civarında artacağını söylediler. (Burada bir parantez açmak istiyorum sinyal yükselticinin tanımlanmayacağını biliyorum burada bir donanımdan mı bahsettiklerini vs herşeyi sordum zaten saçmaladı biraz orada ama gerçek internet sağlayıcı danışmanları da doğru düzgün bilgili olmadıkları için aradaki farkı anlayamıyorsun bende tamam diyip geçtim sonuçta hız sorunu yaşıyordum ve bunu Turknet'e daha bir iki gün önce iletmiştim). Bu çok ilginçti çünkü bir kaç gün öncesinde hız sorunu ile ilgili Turknet'ten şikayet oluşturmuştum, bundan dolayı gerçekten Turknetin aradığını düşünmüştüm fakat sonrasında bana "Paket içeriğinizi size tekrardan okumak istiyorum 55TL yalın internet ve 44TL tv paketi" diyince ben sizin Turknet'ten aramadığını ve geçen gün de aramıştınız siz derken, telefonu yüzüme kapattı. Şimdi burada 3 firmadan birisinin bizim verilerimizi sattıklarını düşünüyorum.
  • Turknet'e geçer geçmez bunlar başladığı için Millenicom kendinden çıkan müşterilerin numaralarını sızdırıyor böylece başka operatöre geçen kişilerin sorun yaşayıp belkide geri dönmeleri amaçları
  • Turknet satıyor ama neden yapsın? Belki içeriden bir çalışan yapıyor olabilir özellikle bu internet hızıma yönelik yaptıkları hareket beni çok şüphelendirdi!
  • Turktelekom benim dışımda olan bütün operatörlerin kullanıcıları sorun yaşasınlar diye olabilir.

Ben bununla ilgili Turknet ile iletişime geçtim ve şikayetçi olacağımı belirttim, onlar böyle bir durumdan haberleri olduğunu ve avukatların ilgilendiğini ve benimle iletişime geçen numarayı istediler bende paylaştım. Ayrıca D-Smart paketi satmaya çalışıyor adamlar yani işin içinde D-Smart'ın da olduğu çok açıkve bununla ilgili insanlar şikayetvarda da konular açmışlar. Ben kvkk ya da şikayette bulunacağım ama ne yazık ki ülke de hak hukuk, kanun olmadığı için bunların düzeleceğini hiç sanmıyorum ama benim amacım önce kendi hakkımı aramak sonrasında da başkalarının başına geleceğini bildiğim için de olabildiğince insana ulaşıp onları uyarmak. Lütfen çok dikkatli olun, gerçekten en ufak bir dikkatsizlikte canınız sıkılabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T|G -- 15 Kasım 2021; 20:17:56 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.