Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1490
Tıklama
2
Öne Çıkarma
MSI GTX 1080 GAMING X TERMAL MACUN YENİLEME
F
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

4.5 yıllık ekran kartımın terman macununu yenilemeye karar verdim. Termal macun olarak Arctic MX4 4gr aldım. Hem genel bir kasa temizliği hem de termal macunları yenilemek için fırsat oldu. Kasa içini kompresör ile güzelce temizledim. İşlemci termal macununu yeniledim. Sıra ekran kartına geldi.

Ekran kartını açınca şaşırdım. Fabrikasyon termal macun ekran kartı işlemcisi dışında her yerde vardı. Şöyle resim olarak da ekleyeyim. Ekran kartının 82 dereceyi görmesine şaşmamalı. Macun yok hükmünde resmen.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Değişim sonrası sıcaklık değerlerine henüz bakmadım ama bu haliyle yük altında 82 dereceyi görüyordu kart. Büyük bir değişim olacağını düşünüyorum.

Bu arada soğutucuyu çıkartmak için yaylı 4 vidayı sökmek yeterli. Arka plakayı sökmeden direkt olarak soğutucu tarafı söktüm.

Youtube üzerinde detaylı videolar mevcut. Yapmayı düşünenler çekinmeden yapabilirler.



F
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sonuç gayet tatmin edici.

Daha önce 82 dereceye çıkan ekran kartı şimdi 69 dereceyi geçmiyor ve fanı eskisi gibi kafa ütülemiyor.

İşlemci sıcaklığı o kadar etkilenmedi ama yine biraz düştü. Eskiden 60-62 dereceleri görüyordu. Şimdi 57 dereceyi geçmedi. İşlemcinin termal macunu ekran kartı gibi facia değildi çünkü.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Binbaşı

bir de undervolt yapsanız daha da düşer 60 civarına.




Bu mesajda bahsedilenler: @fractal design
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.