Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
809
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Nmax Yüksek Yakıt Sarfiyatı
D
2 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,
2016 model 57.xxx km de bir nmax 125 kullanıcısıyım. 2. Motor olarak kullanıyorum ve genellikle tamiratlarını kendim yapıyorum. Küçük bir atölyem var ve bu sebeple anahtar vs gibi ekipmanlar konusunda problemim yok.
Yakın zamanda yaşamaya başladığım bir problem için sizler danışmak istedim. Motorum şehir içerisinde 3.5lt/100km civarında yakıt yakmaya başladı. Hava filtremi, ön varyatör setini, varyatör kayışını ve bujiyi yeni değiştirdim. Yakıt tüketimi bunlardan önce 4lt civarında iken 3.5 e kadar düşse de buralarda sabit kaldı. Çok yüksek devirlerde gitmememe rağmen hâlâ düşmüyor.
Kontrol etmem parçalar konusunda fikir verebilecek olursa çok sevinirim.
Ek olarak yakıtımı iki motorum içinde aynı yerden alıyorum. Diğerinde böyle bir sorunum yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Yarbay

yakıt sarfiyatında şayet motorda sorun yoksa 2 faktör motorun fazla yakmasına sebeb olur;

1-Motordaki yük durumu
2-60 km hız üstünde agresif kullanma

Bu 2 ana faktörde herşey normal ise motorda hava-gaz ayarlarının kontrol edilerek senkrona sokulması gerekir.Bir motorda hava filitresi ve buji değiştiği anda hava-gaz sirkülasyonu ile silindir senkronunun yapılması şarttır aksi taktirde fazla yakıt yakma veya performansdan düşme gibi sorunlar oluşur.

Her iki silindiri %50-%50 olarak toplamda %100 çalışan bir sistem düşünelim,Bir silindir %50 üstünde yada altında çalışmaya başlarsa başta fazla yakıt yakma ve performans kayıpları yaşanır çünkü hava filitresi ve buji değiştiği zaman yerleşik olan hava-gaz sirkülasyonu bozulur ve yeni takılan parçalar ile tekrardan senkron ayarı yapılması gerekir.Senkron ayarının yapılması ise servislerde kolaydır,gerekli cihazlar ile fabrikasyon ayarlamalar kolayca halledilir.



M
2 yıl
Binbaşı

kullanılan yan sanayi varyatör parçaları buna debriyaj balatası da dahil bununla beraber lastik basıncı, subap ayarı... ön varyatör bagaları oldugundan hafif takılmışsa kalkış serilik artar bunlarla beraber yakıt da artar.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.