Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
435
Tıklama
6
Öne Çıkarma
ALLAH Rızası İçin Şu Konuya Bakınız
A
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Dostlar uzun süredir deprasyondayım 20 mg paxil kullanıyorum ve bu iştahımı açmak dışında pek işe yaramıyor. Evet takıntıları çözüyor ancak kaygılarım düzelmiyor hayat sevincim gelmiyor.
Yıllarca böyleyim ve sevdiğim her şeye 5 dk fazla vakit veremiyor odaklanamıyorum. Çok mutsusuzum yeminle sorunun ne olduğunu bende bilmiyorum.

Şu satırları bile yazarken kırmızı reçete tabi ilaç kullandığım için yazabiliyor kendimi ifade edebiliyorum.
Bir yandan deprasyon için deprasyon için tedavi olurken bir yandan arada dikkat eksikliği yüzünden kırmızı reçete tabi ilaç kullanıyorum ama bu gece kırmızı reçete tabi olan ilaçlarımı tuvalete dökmeyi düşünüyorum çünkü bu ilacın 10 mg sadece 20 dakika dikkat artırıyor 3 tane atarsanız 60 dakika boyunca tüm beyninizi kullanabiliyorsunuz bunun sebebi de etken maddesinde kokain olması ve öforik etkisi yapması. Bu konuyu fazla uzatmak istemiyorum bu ilaç yüzünden uyuşturucunun ne olduğunuda anladım eğer bana bir tavsiye bulunabilirseniz yani bu ilacı kesip andideprasan dozları artırmak benim hayat sevincimi kesin olarak artıracaksa sosyal fobilerimi düzeltecekse takıntılarımdan arındıracaksa kısaca sabah kalktığımda lavaboya gitmeye üşenmiyeceksem ALLAH Aşkına diyorum bir yön verin eğer iyi bir doz antideprasan ile düzelirse bunlar ve özel doktor bu işi çözebilirse cebimde ki son paramıda muaniye olmaya vereceğim.

Ben kırmızı reçete tabi ilaç kullandığım da aklım o kadar iyi çalışıyor ki demek ki biraz mutlu olsam çok girişken olur ve ailemi çevremide mutlu ederim.
Bu arada kendi adıma söyliyeyim internette ki motivasyon videoları kesinlikle kendi adıma hiç bir anlam ifade etmiyor.
Sebebi ise benim içinde bulunduğum durum zaten şu satırları bile yeminle diyorum yazmamam toparlamama kendimi ifade etmeye yetmiyor.

Ben bazen insanlara bakıyorum hiç bir ilaç kullanmadan dahi saatlerce odağını enerjisini bir işe verebiliyorlar.
Ancak ben 5 dakika dahi veremiyorum.
Birazdan kırmızı reçete tabi ilacın etkisi gidecek ve çok kötü bir ruh halina girecem. Ben bu ilacı bıraktım yine çözüm olmadı.
Lütfen bana en doğru bir yönlendirmeyi yaparsanız çok mutlu olurum.



Bak inan ki bu dünya da mutluluk ve huzur diye bir şey yok. Bu dünyanın amacı ülkeler arası barış refah huzur bolluk bereket değil. Kan olacak bebekler çocuklar öldür...
Yoruma Git
Yorumun Devamı DambıIdor - 3 yıl +6
G
3 yıl
Onbaşı

merhaba arseyus.

seni çok iyi anlıyorum ve yardım etmeye hazırım, elimden geleni yapacağım ancak bu konuda ben ve diğer insanların sana yardımcı olabilmesi için kendini sade, gerçekçi ve öz bir biçimde tanıtman gerekiyor.

kaç yaşındasın, nasıl bir aileye sahipsin, sosyal ilişkilerin nasıl, ilgi alanların ve merak duyduğun konular neler... gibi sorulara cevap vermeden olmaz. benim her şeyden ayrı olarak üzerinde ciddi bir biçimde durmanı istediğim bir sorum olacak: nasıl bir çocukluk geçirdin?

bu soruma kimliğini ifşa etmeyecek şekilde a'dan z'ye ne yaşadıysan tüm samimiyetinle cevap vermeni istiyorum. aksi takdirde sana yardımcı olamam, olmaya çalışsam bile yüzeysel tavsiyelerden başka bir şey duymazsın benden.

kafanın sakin olduğu, zihninin açık olduğu bir vakitte sorularıma cevap vermeni bekliyorum.

kendini bırakma. her şeyin üstesinden gelebiliriz, imkansız gibi dursa da..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B849B3DA4 -- 10 Ekim 2021; 23:11:11 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 yıl
Teğmen

Bak inan ki bu dünya da mutluluk ve huzur diye bir şey yok. Bu dünyanın amacı ülkeler arası barış refah huzur bolluk bereket değil. Kan olacak bebekler çocuklar öldürülecek dolandırıcılar servetlerine servet katacak haram yiyenler gökdelenlerin de 10 tane kadınla sevişecek. Emin ol birçok insan sabah akşam yüreğinde derin bir hüzün ve boşlukla yaşıyor. Senin biz den farkın bunları hastalık olarak görüp kendi suçun zannedip ilaca başlaman. İlaç endüstirisinin bir müşterisisin. Amaçları senin derdini çözmek değil para kazanmak. Hap ta toz da ilaç da fayda olsaydı herkes kullanırdı. Kaos olan cinayet zulüm olan bir dünya da hiç bir insan mutlu olamaz.çünkü tüm insanlar bir bütündür. Birbirlerine sirayet ederler. Bunların çözümü ve cevapları islam dininde fakat burada anlatarak anlışılacak şeyler değildir...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
3 yıl
Yarbay

Kirmzii recet dolan ilaç muhtemelen metilfenidat içeren ilaçlar. Kokain demen doğru olmaz sentetik amfetamin türleri daha masum ve doğru halı. Bunu kullanmak seni zayıf biri yapmaz. Millet tuş kazanacağım ders çalışacağım diye çayır çayır içiyor sen içsen nolur içmeden nolur. İhtiyacın vars atabiki içeceksin.

Antidepresan da aynı şekilde. Kaygıyı gidermiyorsa doktorumla konuş ilacı değiştirir ya da dozu artirir belki uygununu o bilir. Kaygı için doz biraz daha artıyordu sanırsam.

Bir yere kanalize olmak lazım. Keyif aldığım bir şeye. Bu din de olabilir ne bielyim gemi maketi yapmak da olabilir bisiklet de olabilir ele yüze gelen oyunlar da olabilir(LoL CS değil strateji oyunları mesela veya simülasyon oyunları gibi)

Geçecek zamanla geçecek herkes dipleri gördü görüyor. Bir anlık heyecan ve öfkeyle ilaçlarını atma. Belki ilaçlarının dozu değişecektir. Uzun etkiliyor geçilecektir bunları sor.

Bir de mesela sevdiğin bir şey(LoL oynadığını varsayıyorum) 40 dk oturarak kalkmadan yapabiliyorsun çok iyi zaten. Gündelik işler için de biraz yardımla olur düzene girer.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Onbaşı

cevaplar islam dininde demişsin hocam, bahseder misin biraz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DambıIdor
D
3 yıl
Teğmen

Hocam gerçekten burada anlatınca insanların daha da aklı karışıyor ve faydadan çok zararı oluyor. Burada anlatayım da insanlar uyansın gibi bir şey yok. Ben sabah kalk hop namaz kıl demiyorum. İslami görüş açısından bahsettim arkadaşa. Bir takım bakış açıları var onları yakalayamadığımız sürece hayatın bir anlamı zaten kalmıyor. Yani İslami görüş olmayınca zaten hepimizin intihar etmesi veya mallarımız için birbirimizi öldürmek en mantıklı seçenektir ki zaten ülkeler bunu yapıyor. Arkadaş da buna benzer durumlar yaşıyor. Bakış açısını bir şekilde değiştirmesi lazım yoksa daha kötüye. Bakış açısını değiştirmek de en zor psikolojik olaylardan biri. Kimse kimseye forumdan yazı yazarak yardım edemez. Ama şunu ekleyeyim kadınları bilmem ama bir erkeğin gönlünü en çok daraltan meslek konusudur. Sevdiğin mesleği yaptığın zaman bir ateist bile kısmen mutluluğa ulaşıyor. Zaman hızlı geçiyor sonuçta. Aksi halde erkeğin psikolojik bunalımlardan çıkması çok zor..



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nihilist karga
B
3 yıl
Teğmen

Hocam ensenize odaklanın ve titreme veya elektriklenme gibi bir his gelip gelmediğine bakın ve bunu her gün deneyin



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
3 yıl
Onbaşı

meslek konusu çok önemli ama ülkenin şartları da ortada be hocam. soruyorum şimdi sana ilgim var diye felsefe okursam 4 5 yıl sonra ne yapacağıma dair bir fikrim olacak mı? hayır. kendime bir şeyler katmak elbette yapacağım bir şey ama sırf onun üzerinden iş bulmak bana uzak geliyor.

ben mesela sırf bu yüzden hukuk okumak zorunda kalacağımı düşünüyorum. gerçi psikoloji de okuyabilirim ama bilmiyorum. felsefe veya psikoloji okuyup akademik kariyer yapmayı, yurt dışına göç etmeyi çok isterim..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DambıIdor
S
3 yıl
Yarbay

Allah kolaylık versin, kafamda senin sorunlarına benzer hallerim için birkaç eylem planım var ama daha kendimi tam doğrultamadım. Bulan bana da söylesin.



D
3 yıl
Teğmen

Evet ülkenin ekonomisi gerçekten çok kötü durumda. Eskiden arkadaşım 35 bine temiz kazasız 2. El golf araba almıştı. Araç 0 dan farksızdı. Eskiler evlerini arabalarını aldı. işlerini kurdu. Şuan ki gençlerin durumu karamsar gözüküyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nihilist karga
V
3 yıl
Onbaşı

Sen bensin




Bu mesajda bahsedilenler: @DambıIdor
@
3 yıl
Teğmen

özel mesaj attım.



A
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Kırmızı Reçete olan ilacı bir günde belki 20 tane attım ve fark ettim ki uyuşturucudan bir farkı yok.
Kalan tüm kırmızı reçeti olan ilaçların hepsini çöpe attım.
2-3 gün ilacın çekilme evreleri olsun yoksunluğu olsun çok ağır geçti şükür ki antidepresan ve telkinle şuan ağır kısmını atlattım.

Yoluma mümkün mertebe iyi bir antideperasan ile devam etmeyi düşünüyorum.
Birgün tam bir iyileşme olursa enerjim yerine gelirse insanları bilinçlendirmek için konu açacağım İnş.

Bu konuda ki en büyük tavsiyem dikkat bozukluğunuz dahi olsa sakın ama sakın kırmızı reçeteli ilaçları kullanmayın!



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.