Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
2524
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kloroform Ne Kadar Sağlıklı ? Sararmış Farlar için Çözümünüz Nedir?
H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhabalar,

10 yaşında bir aracım var. Farlarım güneş altında kaldığı için çok fazla sarardı. İnternette düzinelerce kloroform videosu var. Bu videolara bakınca ortaya güzel iş çıkıyor ama bazı yorumlarda bu işlemin aslında aracın farı için çok zararlı olduğu söyleniyor.

Bir diğer işlem ise pasta+cila yöntemi. Fakat kloroform kadar etkili olamıyor. Sizin fikriniz nedir, kloroform yapanlar aylar sonra sorun yaşadılar mı çok merak ediyorum. Cevaplarınız çok değerli.



A
2 yıl
Yarbay

bazı farlar plastik , bazıları camdır.

kloroform dediğiniz şey, asit türünden birşey ise plastiği eritip yakabilir. şimdi çok bilmişler gelir yazar, ayrıntısını kloroformun. hatta formülünü bile yazarlar sana.


pasta cila mıdır bilmiyorum ama kendi farımda zımpara + cila yapıyorum. işe yarıyor.

zımpara yapınca ister istemez, cam plastiği inceliyor ama yapacak birşey yok.



P
2 yıl
Yarbay

zımpara + plastx ile kurtarmıştım ben tamam farlar ilk günkü gibi olmadı ama etkili oldu





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 9 Ekim 2021; 12:51:8 >

Z
2 yıl
Binbaşı

Profesyonel bu işi yaptırmak istiyorsanız far-par' ı tavsiye ederim. Olay zımparalmanın ardından şeffaf akrilik özel bir venik atabilmekte. Klorofomum orta vadede fat yüzeyini bozacağını düşünüyorum. Uzun ömrülü de değil.



K
2 yıl
Yarbay

Kloroform sarartmaz. Akrilik, polikarbonat grubu plastiklerin yapıştırılmasında kullanılır. Akriliklerin üretimlerinde de kullanılan "doğal" eriticisidir. 94'te yaptığım taklit buzlar hala sararmadı mesela, yapışma yüzeyini ayırt etmek mümkün değll.

Plastikler alkollerle uzun bir sürede reaksiyona girer, okside olurlar ama çabuk buharlaşan alkoller veya kloroformla değil.

İlerde tekrar sararmaları on sene sürmeyebilir ama bunun kloroformla ilgisi yok. UV ile olan reaksiyondur, basitçe eskidiği için sararcak.

Kloroformun yaptığı şey plastiği eritip çiziklerin birbirne geçip yüzeyin düzelmesini sağlamak. Sararamış plastiklerdeki UV reaksiyonunu da tersine çevirmenin yolu var ama o farklı bir şey.



K
2 yıl
Yarbay

en garantilisi yenilemek eğer mercekli , ledli değişik pahalı bir far değilse :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Yarbay

Sanırım farın camını değiştiren yerler de var ama her farınki oluyor mu bilmiyorum, belki pahalı farları yapıyorlardır sadece.




Bu mesajda bahsedilenler: @khytr89
G
2 yıl
Yüzbaşı

zımpara + kloroform ile temizlendikten sonra PPF film kaplama yaparsanız çok üzün süre hiç bir sıkıntı olmadan kullanabilirsiniz. Leon aracımda 1 sene önce yaptırdım ilk günkü gibi duruyor.
Kloroform yaptıktan sonra film veya vernik atmak gerekiyor.



H
2 yıl
Yarbay

Ben de kloroform yaptirdim. Farlar cizik icinde ve vernigi kalkmis haldeydi. İslemden sonra cam gibi oldu ve aydinlatma bariz sekilde iyilesti.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
2 yıl
Yarbay

cila (plastx vs) ile kloroformun elde ettiği parlaklığa/şeffaflığa ulaşmak mümkün olmuyor. kloroform yüzeyi eritip (mikron düzeyinde tabiki) düzleştirdiği için mükemmel sonuç veriyor.
vernik vs uygulanacaksa klorofom sonrasında uygulanmalı bence.



S
2 yıl
Yüzbaşı

bende zımpara + pasta kloroform yaptırdım 3 4 ay kadar oldu. halen sorunsuz kullanıyorum bir değişiklik yok. seneler sonra ne olur bilemiyorum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.