Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1250
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Radyatör su deposuna sürekli su eklemek
A
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Aracımda son zamanlarda sürekli su eksilme başladı. Hararet vs yok motorda, hortumların görünen kısımlarında kaçırma vs göremedim. Aracın altına da su vs damlamıyor. Nerede sorun varsa artık bakım zamanı ustaya götürücez ve tespit ederiz inşallah. Yalnız su eksilince araç sürekli uyarı veriyor ve 2 haftada bir sürekli üzerine su ekliyorum. Bir müddet sonra antifiriz oranı % 20 lere filan düşecek bu şekilde su ekleye ekleye 5-6 ay kullansam sorun olur mu merak ettim zira maddi durum biraz sıkışık olduğu için sanayiye gitmek istemiyorum. Gitsem usta , listesinde olan 1-2 bakımı daha yapalım diye ısrar edecek, ben de kıramayıp kredi kartını iyice şişiricez. O açıdan bu şekilde su eklemeyi düşünüyorum. Zira aşırı olumsuz sonucu vs var derseniz önlem alacağım artık.



F
3 yıl
Binbaşı

Su eklemek yerine aracınızla uyumlu hazır antifiriz alın onu ekleyin(organik, G12, kırmızı antifiriz ise shell rtu kırmızı antifiriz mesela) , sadece su ekleyip antifiriz oranını düşürmemiş olursunuz bu sayede. Oran hep sabit kalır.

Ancak sorunu çözmezseniz duruma bağlı olarak seyir esnasında bir anda tüm suyun boşaltma riski de var. Bu bakımdan dikkatli olmanız lazım sürekli harareti takip edin.

Sorunun kaynağına gelirsek, su yağa karışıyor olabilir yağ çubuğunu, motor kapağını ve su haznesşnib içini kontrol edin pekmez gibi olmuşsa eksilen su oraya gitmiştir, ya da genleşme kapağında problem vardır buharlaşarak uçuyordur. Ya da başka bir problem de olabilir ancak aklıma gelmiyor şu an..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 25 Eylül 2021; 16:38:58 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Yüzbaşı

benım aracımda su eksiltiyor sanırım ben yerini buldum motor çok sıcak olduğu için anında buharlaşır gözle ıslaklık vs göremezsin eğer oluk oluk akmıyorsa, benim araçta lpg için t boru çekmişler kalorifere giden kısımdan lpg regülatörü için işte o t borunun kelepçelerinin olduğu kısımda kırmızı kırmızı küf gibi köpüklenme kabarmalar felan var oradan anladım kaçırdığını.Antifiriz kaçak yaptığı yerde farklı bir iz bırakır benzer görselleri googledan bulabilirsiniz.Ben bu şekilde aracı kullanmanızı tavsiye etmem, şimdi ufak bir kaçak olabilir ama yolda giderken o kaçak büyüyüp bütün motor soğutma sıvısını boşaltırsa aracınız ciddi hararet görür ve komple motor yaptırmaya gidebilecek kadar ağır sonuçlar yaşayabilirsiniz.Sizinde maddi durumunuz benim gibi iyi değilmiş, en iyisi aracı yaptırana kadar pek kullanmamanızı tavsiye ederim en azından ben öyle yapıcam.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yarbay

Genleşme kabı kontrol
Genleşme kabı kapağı kontrol
Hortumlarda ufak çatlak delik vs kontrol
Devirdaim pompası kontrol
Radyatör kontrol.

Bu kadar



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

aynen hocam malesef maddi durum feci ama uzun yola da sık çıkıyorum. en iyisi bir ustaya doğru gidelim ancak dediğiniz gibi her yere baktım hiçbir yerde kaçak izi göremedim. Usta nasıl bulacak bilemedim.




Bu mesajda bahsedilenler: @winding roads
D
3 yıl
Yarbay

Hocam kapağı kontrol ettiniz mi ? Ayrıca yukarıda da bahsedilmiş VW için G12 olan antifrizlerden kullanmanız sanıyorum daha etkili olabilir.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.