Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
652
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Apple'ın yeni yapay zeka planı, büyük ölçüde tepki yaratabilir
A
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Apple'ın yeni yapay zeka planı, büyük ölçüde tepki yaratabilir



Wall Street Jourmal, Apple’ın otizm ve akıl hastalıklarını tespit edebilmek için yeni bir yapay zeka sistemi geliştirdiğini bildirdi. Bu sistem iPhone kullanıcıların biyometrik verilerini kullanarak çalışacak.



Kalp hastalıkları veya belirtileri belli olan diğer hastalıkların yanı sıra, otizm ve akıl hastalıklarının tespiti günümüzde doktorlar ve uzmanlar tarafından oldukça zor gerçekleştiriliyor. Otistik bireyler, hastalığı taşımayan bireyler ile aynı zihinsel ve duygusal kişiliğe sahip oldukları için ne yazık ki otizmin belli bir testi bulunmuyor.



Doğru tespit yapmak oldukça zor



Birçok otistik insan kendilerini sağlıklı olarak tanımlarken, tedavi edilmeleri gerektiği fikrini rahatsız edici olarak görüyor. Buradaki asıl nokta, iPhone’un kullanımı sırasında arka planda yer alan verileri işleyebilmesi ve zihinsel sıkıntı yaşayıp yaşamadığınızı tespit edebilecek olması. Bu durumda birçok kişi tarafından oldukça tepki çekebilir ve yanlış yapılan bir teşhis, yıkıcı sonuçlara yol açabilir.



Ayrıca Bkz.Apple sensörleri, depresyon ve demans semptomlarını tespit etmek için kullanılacak



Çoğunlukla tartışma ve gözlem yolu ile teşhis edilen bu hastalığın, Apple sensörleri tarafından anlaşılabilmesi sıkıntılı bir sürece yol açabilir. Apple’ın bu durum hakkında neler yapacağını bekleyip göreceğiz.




Kaynak:https://thenextweb.com/news/apples-working-on-iphone-feature-ai-detect-autism?utm_campaign=updog%26utm_content=tweet1%26utm_medium=social%26utm_source=twitter

 Haberi Portalda Gör

Hayat kurtardı deliyi akıllandırdı iki haber patlatırsınız çözülür sorun değil
Yoruma Git
Xloud - 3 yıl +19
Saçma. Sağlık takibi için ağırlıklı kullanılan bir araç akıllı saatler. Kişinin onayı ile eğer bu takibi yapacaksa çıkan olası yanlış sonuçlardan rahatsız olanlar takibi kapat...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Clusive - 3 yıl +3
X
3 yıl
Yarbay

Hayat kurtardı deliyi akıllandırdı iki haber patlatırsınız çözülür sorun değil



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

R
3 yıl
Yarbay

Google düzenli olarak verilerimizi topluyor zaten. Veri olmadan AI sistemlerinin çalışması mümkün değil. Google'ın ai'ın bazı alanlarında diğer şirketlerden daha iyi durumda olmasının sebebi de bu zaten.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yüzbaşı

"Apple sensörleri tarafından anlaşılabilmesi sıkıntılı bir sürece yol açabilir." otizmliyim, otizmliyim deliriceğim, ölmek istiyorum, çok sıkıntılı bir sürece girmiş olmalıyım




C
3 yıl
Binbaşı

Saçma. Sağlık takibi için ağırlıklı kullanılan bir araç akıllı saatler. Kişinin onayı ile eğer bu takibi yapacaksa çıkan olası yanlış sonuçlardan rahatsız olanlar takibi kapatabilir.

Diğer konuya gelince otizm olan insanlar kendini sağlıklı tanımladığı için biraz tepki çekebilir konusu... Bilimsel olarak bir anormallik olduğu için bunda bir yanlış söz konusu değil. Evet otizm olan bir insan otizm olmayan bir insanla aynı aktiviteleri benzer şekilde yerine getirebilir ama bu biyolojik olarak hücresel veya yapısal farklılık içerdiklerini maalesef değiştirmiyor. Bundan dolayı o şekilde algılayacak insanların sayısı az olacaktır ki bu algıda yanlıştır.




M
3 yıl
Yüzbaşı

Apple böyle bir şeye girmez




M
3 yıl
Yarbay

Person of İnterest aklıma geldi nedense.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

C
3 yıl
Yarbay

şeker ölçme yapsa ne güzel olur



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.