Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
331
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Herkesin Ortak Sorunu ÖĞRENME
B
3 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar bir kaç ay öncesine kadar kpss çalışıyordum daha sonra bıraktım bırakmamın sebebi yapamamak olmaması gibi nedenler değildi bu kez. Bu sefer çok fazla sıkılmıştım sadece matematik çalışıyordum ve bu düzeni ancak 1 ay devam ettirebildim günde en az 5 saat çalıştım ufakda olsa bir ilerleme kaydettim belkide bırakmasaydım başarıya bile ulaşacaktım ama değil o zaman devam ettirmek şuan dahi devam ettirme isteğim yok (1-2 ay geçmesine rağmen) Sıkıntım burda başlıyor arkadaşlar 25 yaşındayım benden genç ve benden daha yaşlı arkadaşlarım burada birbilerine tavsiye veriyorlar benimle aynı sorunları binlerce insan yaşıyor bununda bilincindeyim fakat merak ettiğim bir şey yan odada kardeşim var lise öğrencisi sabah erken uyanıp saatlerce tüm derslerine çalışıyor ve lise öğrencisi olmasına rağmen derslerinde değil kırık 90 aşağısı not yok. Bunu nasıl başarıyorlar ben bir işe başlıyorum başladıktan bir yerden sonra ya başaramam diyip motivasyonum düşüyor bırakıyorum ya da ben kim bu iş kim diyorum yada aşama kaydetmeme rağmen sıkılıyorum son ya da ise öğrenmekte bir takım zorluklar yaşıyorum.
nasıl öğrenirim ? öğrenme konusundaki zorlukları nasıl aşarım ?bazı insanlar nasıl daha kolay öğrenir ? bende o insanlar gibi kolay öğrenmem mümkünmü ? Öğrenirken sıkılmamak mümkünmü mümkünse bunu nasıl sağlarım. bu soruların cevaplarını arıyorum.
25 Yaşındayım özel bir ünide sosyal hizmet bölümü okudum yarı burslu olarak. böyle bir bölümü özelde okumamın tek sebebi zekamın olmadığına inanıyorum çünkü benim zamanımdaki olan ygs lys sınavına çalıştıkça puanım artıyordu bir çok öğrenci derslerine günlük çalışırken ben ise 3 yıl boyunca kitap yüzü açmamış derslerimi kopyayla çoğu zamanda şansa geçmiştim. bu konuyu buraya açma neden şuanda dil öğrenmek gibi bir hayalım var (ingilizce) bunu nasıl sabırla başarırım bilmiyorum. İlk 1 ay eminimki güzel gidecektir bir çok şeyi anlayacağımdır ama sorun öğrenmekten de çok öğrenmekten sıkılmakta yani bir yerden sonra olmuyor aşama kaydedip kaydetmemenin de bir önemi yok. Ders çalışırken sıkılıyorum oyun oynarken bile artık sıkılıyorum bir filmin ilk 20 dk sına sabredemediğim için sıkılıp kapattığımda çok oldu. Şimdi bakıyorumda örneğin Celal Şengör bu adam bilgiden daha güzel öğrenmekten daha güzel bir şey olmadığını söylüyor. Bizim bu aşamaya gelmemiz için ne gerekli yada bu aşmaya gelmek mümkün mü bu insanlar bize göre daha kolay mı öğreniyorlar yoksa aynı zorlanmaların üstüne giderek zamanla kapasiteleri mi yükselmiştir. (celal şengörü örnek olarak verdim bu şekilde düşünen çokca hoca vardır eminim) Evet arkadaşlar bu isteklerimin arkasında yatan bir en genel neden kendimi geliştirmektir hayatımı değiştirmektir. vereceğiniz her cevap için teşekkürler.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.