Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
50
Cevap
7193
Tıklama
19
Öne Çıkarma
Furkyleon YKS Hazırlık Sürecim ve Tavsiye Konusu [Y-SAY:1224]
G
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhabalar! Kendimi tanıyayım, ismim Furkan. YKS’de sayısal alanda 1224. oldum.
Fen lisesinden mezun oldum. İlk senemde kazandım. Üniversite olarak da Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri’ne yerleştim. Büyük ihtimalle bilgisayar mühendisliği seçeceğim.
<p class="ql-align-center"> </p>
DH’yi bu sene ocak-şubat gibi keşfettim ve sınava hazırlık sürecinde misafir olarak takip ettim.
Tavsiye konusu yazmak istediğim için üye oldum. Umarım tavsiye konum birilerine yardım olur :)
<p class="ql-align-center"> </p>< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


<p class="ql-align-center"> </p>
 
9 ve 10. sınıfı nasıl geçirdim ?
(9. Sınıf Ortalaması=95,62 + 10. Sınıf Ortalaması=96,65)
<p class="ql-align-center"> </p>  TEOG’da kazandığım çalışma alışkanlığıyla 9-10’da da günlük ders çalışmama devam ettim. Hocaların verdiği ödevleri yapmaya çalıştım, okul sınavlarını iyi hazırlandım. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Bazı günler boş geçti, bazı günler iyi çalıştım. Genelde oradan buradan not çıkartarak çalışıyordum ama çıkardığım notları çok tekrar etmiyordum. Yanlış yöntemlerle çalıştığım için çalışmalarım biraz verimsiz geçiyordu. Sözellerle gereksiz yere (aslında ortalama kasmak için) çok uğraşıyordum, bu yüzden fenlere gereken vakti ayıramamıştım ama matematiğe iyi çalıştım diyebilirim.
<p class="ql-align-center"> </p> 
 
11. sınıfta neler yaptım ?
(11. Sınıf Ortalaması=96,3718)
 
 
  Öncelikle dershane mevzusundan başlayayım. Ben sene başında dershaneye başlamadım ama belediyenin YKS hazırlık kursu tarzı bir yerine girdim. Ama güzel değildi ve bazı dersler işlenmiyordu, öğrenci seviyesi düşüktü. En son din dersi eklediler ve ayrıldım oradan :D
  
  Ondan sonra sınıftaki çoğu kişi dershaneye gittiği için dershaneye gitme hevesi doğdu tabi. İlçemdeki Fen Bilimleri’ne girdim ama orası da pek iyi değildi. Hocalar fena değildi ama öğrenci seviyesi düşüktü yine. Ona devam ettim, denemelerine girmeye çalıştım. Özdebir’e girdim birkaç kez. Pandemi çıkıp evlere kapanınca derslere girmedim, bıraktım. Evde denemeleri yazıcıdan çıkartıp çözmeye çalıştım.

  Çalışma olarak yine 9-10’daki gibi ama bir tık daha iyi çalıştım diyebilirim. Ama istediğim kadar iyi değildi yine. Okul sınavlarının bazıları güzel geçmedi, güzel çalışamadım okul sıkmaya başladı vesaire… Sürekli çalışıp çalışmamayla geçen okul sürecinde keşke birkaç gün dinlenseymişim diyorum, arada bir mola vermek gerekiyor gerçekten.
  
  Evlere kapanınca evde kendi kendime çalışmaya devam ettim. Matematik ve fen derslerinin online dersleri vardı onlara girdim, okulun aldırdıkları ve kendi aldığım test kitaplarını bitirmeye çalıştım. Kasımdan beri her gün paragraf problem çözüyordum, ona devam ettim. Biraz TYT Türkçe + TYT Matematik soruları çözüyordum ama çok planlı değildi. Mayıs gibi eskiden kalan geometri sb’sini çözdüm. TYT adına bunları yaptım diyebilirim.
 
  O zamanlar 3-4 saat çalışıyordum, daha fazla çalışmak istiyordum ama telefon, bilgisayar yüzünden istediğim kadar çalışamadım ve başka gereksiz şeylerle uğraştım. Ama 12’de evde çalıştığım süreç için tecrübem oldu. Bazı hatalarımı devam ettirmedim.
<p class="ql-align-center"> </p><p class="ql-align-center"> </p><p class="ql-align-center"> </p><p class="ql-align-center"> </p>
11-12 Yazında N’aptım?
 
 
  TYT’nin bir kısmını ve 11’i tam halletmeye çalıştım. TYT Türkçe için soru bankası bitirdim, problem paragrafa devam ettim. TYT denemesi çözdüm birkaç kez. TYT Matematiğin birkaç konusundan soru çözdüm. 11’den kalan konuları halletmeye çalıştım. Daha sonra 11’i AYT soru bankaları çözerek ve özet yazarak tekrar etmek istedim ama çok bir şey yapamadım. 17 Ağustos’ta dershane başladı, böylece 12. sınıfa geçmiş oldum.
 
 
 
12. sınıf nasıldı ?
(12. Sınıf Ortalaması= 99,7436)
<p class="ql-align-center"> </p><p class="ql-align-center"> </p>  Okullar başlamadan önce dershane başlamıştı, konular işlendikçe o konuları tekrar edip test çözüyordum. Okul açılınca (online) derslere girip 12. sınıf konularını öğrendim, test çözdüm. Youtube’dan ders dinlemedim, dershane ve biraz da okulla birlikte gittim. Dershanede işlenen konulara ve test kitaplarıma göre plan yapıp çalıştım.
 
  Deneme olarak ilk aylarda sadece dershanenin denemelerine girdim, aralık-ocak gibi TYT matematik ve Türkçe denemesi çözmeye başladım. Daha sonra TYT fen ve sosyal denemeleri de çözmeye başladım.
  
  Kendi başıma genel deneme çözmedim pek, mayıs-haziran aylarında çözdüm sadece. Haziranda da dershanenin neredeyse her gün yaptığı denemelere girdim. AYT konuları da bitti bitecek kıvamına gelince (mayıs gibi) AYT matematik ve fen denemesi aldım. Hem konuları tekrar etmeye çalıştım hem de deneme çözdüm. Bitmeyen konulara devam ettim ve konuları bitirdim. Haziran ayını da deneme + meb kitabı tekrarıyla geçirdim. Haziran sonunda da sınava girerek YKS hazırlık sürecini noktaladım.
<p class="ql-align-center"> </p><p class="ql-align-center"> </p>
 
Deneme netlerim nasıldı ve hangi sırayla çözdüm ?
<p class="ql-align-center"> </p><p class="ql-align-center"> </p>  TYT denemesi çözmeye 11. sınıfta başladım. İlk denemem özdebirdi ve 72 net yapmıştım. 11 bitene kadar 10’a yakın deneme çözdüm ve genelde farklı netler yapıyordum. Yazın birkaç denemede 100+ yaptım ama dershane başladıktan sonra 90-95 net arasında kaldım. Bu uzun süre devam etti, ocak-şubat gibi 100lere çıkmaya başladı. Sonra da 100-110 net arasına sabitledim ama zor denemelerde düşüyordu tabi. (MSÜ ise 105-106 net gibiydi tam hatırlamıyorum.)
 
  TYT çözme sıramı genelde farklı farklı yapıyordum ama bir karar vererek Türkçe-Mat-Sosyal-Fen’e çevirdim. Daha sonra Türkçe ve mat uzun gelince Türkçe 20-Mat 20-Sosyal-Fen-Türkçe 20-Mat 20’ye çevirdim. MSÜ’de Türkçeyi ikiye bölünce odaklanamadığımı anladım ve Türkçeyi birleştirip Türkçe-Mat 20-Sosyal-Fen-Mat 20 yaparak devam ettim.
 
  AYT içinse farklı farklı sıralarda çözüyordum. Sıralamanın pek önemi yok bence ama kafanıza göre ders değiştirebilirsiniz. Feni bio-kim-fiz/bio-fiz-kim olarak çözebilirsiniz, matematiğe geometriyle başlayabilirsiniz.
<p class="ql-align-center"> </p>
 
 
Sınavı anım nasıl geçti ?
 
 
  TYT’ye Türkçe ile başladım ve yapamadığım soruları direkt atladım. Bana biraz zor gelmişti ve 14 boş bırakmıştım. En sona dönüp çözerim dedim ve matematiğe geçtim. Matematik de zor gelmişti, son 20 sorunun birazını çözdüm birazının boş bıraktım. Sonra sosyali bitirdim (felseye dikkat ettim baya çünkü msü felsefe netim 0 :D), fene geçtim. Fende de biraz tedbirli gidip dikkat hatası yapmamak için yavaş çözdüm. Matematiğin ilk 20 sorusuna geçtim. Orası da son 20 soruyla aynı gibiydi ve sanırım toplam 12 boş bıraktım.
 
 Şimdi geldik en kötü yere… 30 dk kalmış ve 14 boş Türkçe, 12 boş matematik sorum var. Burada aşırı strese girdim ve ne Türkçeye adam akıllı odaklanabildim ne de matematiği doğru düzgün çözebildim. Türkçeye baktım yapamadım, matematiğe geçtim onu biraz yaptım sonra yine Türkçe, öyle öyle Türkçe’yi beş boşa, matematiği dokuz boşa indirdim. Türkçe zaten zor gelmişti, matematik de zor olunca Türkçe berbat bir şeye dönüştü. Sınavdan mutlu-mutsuz karışık bir hisle çıktım. Eve dönünce TYT’nin nasıl geçtiğini önemsemedim, AYT için kendimi hazırladım.
 
  AYT’ye matematikle başladım. Zor geldi tabi ama yapmak için uğraştım baya. En son geometride tıkanınca fene geçtim. Moralim aşırı bozulmadı ama zor olunca bir değişik oldu tabi. Feni hallettim ve biyoloji-kimya-fizik sırasıyla çözdüm. Fizikte tam emin olamadığım sorular vardı, onları sonra bakarım diye bıraktım. Matematiğe döndüm ve zorlaya zorlaya 10 boşa indirdim. Fene döndüm birkaç soruya baktım ve boş bıraktıklarımı yapmak için matematiğe döndüm. 1 saat 10 soruyla uğraştım, kalemlerin ucu kırıldı, elim terledi ve sonunda 5 boşa indirdim. Dedim ki kaç tane ABCDE var ona göre sallarım belki diye düşündüm. Baktım C az var. Risk aldım 5 soruyu da C yaptım. En kötü 1 tane tutar diye düşünüyordum ki 1 tane tuttu ama bir kazancım olmadı :D Neyse sınav bitti ve iyi geçtiğini düşündüğüm için mutlu ayrıldım.
<p class="ql-align-center"> </p> 
 
Dersler hakkında görüşlerim ve hangi kaynakları çözdüm ?
 
 
TYT Türkçe
 
  Bu ders her ne kadar geliştirilebilir olsa da biraz da yatkınlık veya şans istiyor bence. Hatta çok çalışmadan bile iyi yapanlar olabiliyor. Kitap okumakla mı oluyor yoksa kafa yapısıyla mı alakalı bilmiyorum. Ben 3-4 senedir kitap okuyordum ama çok etkisi oldu mu diye sorarsanız bence olmadı :D
 
  Dil bilgisi çalışılır yapılır ama anlama çalışmak yetmiyor, baya pratik gerekiyor. Pratik yapsanız bile sınav anında istediğiniz neti yapamayabiliyorsunuz. O yüzden yapabileceğinizin en iyisini yapmaya çalışın ama kötü yaparsanız da umutsuzluğa kapılmayın. Benim önerim kesinlikle deneme çözmeniz çünkü bir seviyeye çıkarıyor sizi.
 
  Paragraf için şu soru bankalarını çözdüm: Paragrafik, ParagrafikS, Hız ve Renk, Paragrafın Şifresi, Bilgi Sarmal. Bence paragraf soru bankası çok çözmeyin, deneme çözmek daha mantıklı. Ama illa çözeceğim diyorsanız Bilgi Sarmal veya Paragrafik/ParagrafikS’i öneririm.
 
 
·   VİP Fasikül: Kötü değil ama geliştirici de değil bence, kolay-orta sayılır. Dershane vermişti yarısını çözüp bıraktım.
·   Paylaşım Soru Bankası: Bunu da dershane verdi, bence fena değildi. Elinizde varsa çözebilirsiniz.
·   345 Soru Bankası: Güzel bence çözülebilir. Tek kaynak alacaksanız bunu alabilirisiniz.
·   Yayın Denizi Soru Bankası: 11-12 yazında çözdüm. Fena değil. 10-11 yazında çözmek için almıştım, çözmemiştim.
 
-   Uzman Deneme: İlk aldığım denemeydi. Daha iyilerini sonra çözerim diye ilk bunu aldım. Aşırı kötü de değil ama iyi de değil. Saçma sapan sorular çıkıyordu bazen. Çözümleri de kötüydü. Seviyesi ortalama, belki bir tık zor olabilir.
-   Endemik Deneme: Güzeldi beğendim, çözümleri de iyiydi. Seviyesi orta. Başlangıç için alabilirsiniz.
-   Köşebilgi Deneme: Dershane aldırmıştı. Soruları biraz zordu ve bazen çıldırtıyordu. Zorlanmak için alınabilir. (Diğer paraf yayınlarını da alabilirsiniz.)
-   Bilgi Sarmal Deneme: Orta seviyeydi. Çözerken kolay geliyordu ama bazen çok yanlışım çıkıyordu. Başlangıç için ideal. (20 tane vardı, çok bence 2’ye bölüp başka birine verebilirsiniz.)
-   3D Deneme: Mayıs-haziranda çözdüm. Biraz zor, değişik sorular var ama iyi bence. Farklı sorular görmek için alınabilir. İlk 6 tanesini çözmüştüm, bitiremedim.
-   345 Deneme: Paragrafları normal ama dil bilgisi gittikçe gereksiz yere zorlaşıyor. İlk 6 denemesini çözüp bıraktım. (Başka biri öyle yapmıştı, ondan görüp ben de öyle yaptım.)
 
 
 
TYT Matematik
 
  Çok çalışmanız gereken bir ders. Hele 9-10 temeliniz çok yoksa daha da çok çalışmak gerekiyor. Benim temelim olduğu için sadece konu anlatımı + soru bankası çözerek hallettim. Yapamadıklarımla uğraştım, çözümlerini not ettim. Temeliniz yoksa bence konuları ve soruları iyice öğrenmeye çalışın. Kendiniz soru çözerken de yapamadıklarınızla uğraşın, yapmaya çalışın. Eğer birkaç kez uğraşmanıza rağmen olmuyorsa çözümü öğrenin ve çözümü not edin, daha sonra tekrar bakın. Son aylarda soru çözüm videoları izleyebilirsiniz. Güzel ve zor sorular görürseniz kendinizi geliştirebilirsiniz.
 
  Problem için şunları çözdüm: Problematik, Bilgi Sarmal, Acil, Apotemi. Hepsi güzeldi bence. Zor olsun istiyorsanız Apotemi çözün ama normal bir şey istiyorsanız Acil veya Bilgi Sarmal çözmenizi öneririm.
 
·   VİP Fasikül: Ödev zoruyla çözdüm. Fena değildi, seviyesi ortaydı.
·   Paylaşım Soru Bankası: Bu da VİP gibi. Orta seviye.
·   Acil Soru Bankası: Biraz zorlayıcıydı. Arada yanlış olan sorular oluyordu. Uğraştırıcı ve uzun sürüyor bitirmesi. Yarısında bırakmak zorunda kaldım. Orta-zor seviyesi.
·   Bilgi Sarmal Soru Bankası: 10-11 yazında çözmek için almıştım. Çoğunu çözmüştüm ama sonra devam edemedim. Eski kaldığı için de son sene çözmedim. Yenisi de alınabilir iyidir büyük ihtimalle. Orta seviye ama bazen zorlayabilir.
 
Uzman Deneme: Bazen orta bazen zor oluyor. Eh işte diyebilirim.
Endemik Deneme: Güzeldi ve zorlayıcıydı. Orta-zor, bazen kolay oluyor. Tek kötü yanı biraz küçük boyutta olması ama yenilenmiş olabilir. Çözümleri de iyiydi. Alınabilir.
Bilgi Sarmal Deneme: Orta seviye, başlangıç için alınır. Fena değil.
-   Köşebilgi Deneme: Orta-zor. Biraz değişik soruları vardı, bitirmedim o yüzden pek bir şey demeyeceğim. Ama zor istiyorsanız alın derim.
-   345 Deneme: Son aya kaldığı için hepsini çözemedim ama vakit olsa çözecektim. Güzel yani alın derim. Orta seviye, bazen zorlaşabilir. Yazıyor zaten seviyesi, seviye belirlemek biraz öznel kalıyor zaten dikkate almayabilirsiniz bazı dediklerimi.
 
 
 
TYT Fen
 
 Çok konusu olan ama belli başlı soruların çıktığı bir test. 1-2 soru bankası çözüp bir de deneme çözmeniz yeterli olur gibi. Bazı konular için daha fazla vakit ayırabilirsiniz. Önemli şeyleri not alabilirsiniz.
 
·   Fizik VİP Fasikül: Kolay-orta. Başka bir şey çözülebilir.
·   Fizik Palme Soru Bankası: Fena değil. Biraz eski nesil sadece.
·   Fizik Nihat Bilgin Soru Bankası (TYT/AYT olan): Biraz zorlayıcı sorular var. Son seviye olarak çözülebilir. Sadece ilk kısmı çözdüm, pek fikir veremeyeceğim.
·   Kimya Palme Soru Bankası: Fena değil. Bazen sıkıyor, tüm testleri çözmeseniz de olur.
·   Biyoloji VİP Fasikül: Orta seviye. Başka bir şey çözülebilir.
·   Biyoloji Palme Soru Bankası: Güzeldi, alınabilir.
·   Biyoloji Limit Soru Bankası (TYT/AYT olan): Fena değil. Alınabilir.
 
-   3D Deneme: Güzel sorular vardı. Orta seviye sayılır. Çözümleri iyi.
-   345 Deneme: Bu da güzeldi alınır. Çözümleri fena değil.
 
 
 
TYT Sosyal
 
  Siz çalışır mısınız bilmem ama ben dershanede işlendiği için çalıştım biraz. Eğer çalışacaksanız ama çok vaktimi almasın diyorsanız deneme çözüp bilmediklerinizi not etseniz yeter. Ben hem konu dinledim hem de soru bankası çözdüm. Normal bir dersmiş gibi çalıştım aslında, deneme de çözdüm. Biraz da ara sınıflarda çalıştığım için temelim vardı.
 
·   Paylaşım Tarih/Coğrafya/Felsefe: Dershanenin kitaplarıydı. Çözdüm ama eh işte diyebilirim. Daha iyileri vardır onlara bakabilirsiniz.
 
-   3D Deneme: Güzel bir denemeydi, alınabilir. Çözümleri iyiydi.
-   Toprak Deneme: Başta beğenmedim ama sonlara doğru alıştım. Bir sürü not aldım çözerken. Eğer sadece deneme çözecekseniz alabilirsiniz, baya bilgi öğrenirsiniz büyük ihtimalle. Çözümleri de eh işte.
-   Paraf Deneme: Zor ve bilgi soruları içeren bir deneme. Seviyeniz iyiyse alabilirsiniz.
 
 
 
TYT/AYT Geometri
 
  Matematik gibi bu derse de baya çalışmanız gerekiyor. Bir sürü soru görüp soru haznenizi geliştirmeniz lazım. Bu yüzden her gün 1-2 test geometri çözmek gibi bir alışkanlık edinebilirsiniz.
 
·   Birey B Soru Bankası: 10-11 yazında çözmek için almıştım ama 11 sonunda çözdüm. Ben eski basımı çözmüştüm ama yenisi de iyi sanırım. Seviyeniz biraz iyiyse alabilirsiniz. Çözümleri de güzeldi.
·   Bilgi Sarmal Soru Bankası: Güzel bir kaynak, geliştiriyor. Çözümleri de iyi sayılır. Alabilirsiniz.
·   Acil Soru Bankası: Bunun da yarısını çözebildim. Zorluyor ve çözmesi zahmetli. Eğer seviyeniz iyiyse sadece bunu da çözebilirsiniz.
·   VİP Fasikül: Kolay-orta. Başka bir şey çözebilirsiniz.
·   Paylaşım Soru Bankası: Orta bazen zor. Fena değil ama bilinmedik olduğu için pek çözen yoktur. Bilindik şeyleri çözdüyseniz çözebilirsiniz.
    
-   Toprak Deneme: Zor, şekilli ve uğraştıran sorular vardı. Güzeldi.
 
 
 
AYT Matematik
 
  TYT Matematikle aynı görüşteyim. Kolay zor fark etmeden tüm soruları görmeye çalışın. İyi sorular görmek için youtube’dan video izleyebilirsiniz. Ben son aylarda az da olsa bakmaya çalıştım, faydası oluyor bence.
 
·   Bilgi Sarmal Soru Bankası: Güzeldi, basitten zora gidiyor. Seviyeniz biraz iyiyse ilk kitap olarak alınabilir.
·   Acil Soru Bankası: Bunun da yarısı boş kaldı. Biraz zor ama farklı sorular var. Alınabilir.
·   Apotemi LTİ: Zorluyor ve baya vakit ayırmanız gerekiyor. Bitmesi için çok uğraştım. Matematikten soğutmuş beni bir süreliğine ama geliştiriyor. Almanızı öneririm.
·   Eğitim Vadisi PDF Fasikül: Okul aldırmıştı 12. sınıf için. Derste işlerken çözdük. Başlangıç için iyi.
    
-   Bilgi Sarmal Deneme: Orta seviye. Başlangıç için ideal. Yarısını çözmenizi öneririm hepsi fazla gelir.
-   Acil Deneme: Bilgi Sarmal’la aynı sayılır. Biraz daha kolay olabilir sadece. Bunun da birazını çözseniz yeter.
-   345 Deneme: Güzel bir denemeydi. Orta-zor seviyede. Çözülmeli.
-   3D Deneme: Bunun hepsini çözemedim ama vaktim olsa çözerdim. Zor bir deneme tam 2021 YKS’lik. Keşke hepsini çözebilseydim, uğraşması zevkliydi.
 
 
 
AYT Fen
 
  AYT Fen için en önemli kısım konu çalışması bence. O yüzden konuları güzel öğrenmenizi öneririm. Bunun için 11-12 MEB Kitaplarına bakabilirsiniz. Daha sonra soru bankası çözerek bilgilerinizi pekiştirirsiniz. MEB Kitabından yeni öğrendiklerinizi ve önemli gördüklerinizi not ederseniz daha güzel olur.
 
·   Fizik Palme Soru Bankası: Fena değil. Genelde eski nesil denebilecek sorular var. Konuyu öğrendikten sonra çözülebilir.
·   Fizik 345 Soru Bankası: Güzel bir kaynak. Farklı sorular var. Çözmenizi öneririm.
·   Fizik Nihat Bilgin Soru Bankası: Biraz zor ama iyi sorular var. Ben çok azını çözdüm ama hepsini çözmek isterdim. Zor soru görmek için ideal.
·   Kimya Palme Soru Bankası: Alınabilir. İlk soru bankası olarak kullanılabilir.
·   Kimya Aydın Organik Kimya: Biraz zor gelebilir ama güzel. Bazı bilinmedik şeyler çıkabiliyor, onun dışında iyi. Palme organik kimyayı da alabilirsiniz, o bir tık daha kolay galiba.
·   Kimya 345 Soru Bankası: Bu da fena değildi. Alınabilir.
·   Biyoloji Palme Soru Bankası: Güzeldi alabilirsiniz.
·   Biyoloji Limit Soru Bankası: Fena değil. Alabilirsiniz.
 
-   Fizik Bilgi Sarmal Deneme: Ben pek beğenemedim. Sorular iyi gibi ama çözümler kötüydü. Çözümler iyileştiyse alın. Orta seviye.
-   Kimya Bilgi Sarmal Deneme: Güzel, alınabilir. Orta seviye.
-   Biyoloji Bilgi Sarmal Deneme: Başlangıç için güzel. Kolay-orta seviye.
-   345 Genel Deneme: Çok iyi kesinlikle alın.
-   Fizik Ertan Sinan Şahin Deneme: Zor ama geliştirici. Yarısını çözebildim ama beğendim genel olarak. Çözümleri de açıklayıcı ama siteden olması biraz uğraştırıyor.
-   Kimya Aydın Deneme: Biraz zor ama iyidir. Almanızı öneririm.
-   Biyoloji Köşebilgi Deneme: Bunu birkaç kişinin önerisiyle aldım. Zor ama düzgün bir deneme arıyordum ve bunu aldım. Fena değildi alabilirsiniz. Çözümlerini youtube’dan izledim. Son 8 deneme eksikti ama hepsini çözemediğim için sıkıntı olmadı.
 
TYT/AYT Genel Deneme Önerisi
 
TYT
 
  Ben dershane denemeleri dışında 3D ve 345’i çözdüm. 3D’nin matematiği zordu, Türkçesi farklıydı ve biraz zordu, fen sosyali güzeldi. Almanızı öneririm. Ama netiniz kötü gelirse çok umursamayın çünkü zor bir deneme. İlkbahar aylarında çözmenizi öneririm. 345’i de beğendim. Kolaydan zora gidiyor. Ben sadece 2-5 arasını çözdüm. En kolayla en zoru bıraktım. En zoru çözseymişim keşke hazırlık olurdu sınava :D

  Bunların dışında ne varsa en iyilerinden başlayarak çözebilirsiniz. Dershaneye gitmeseniz de sadece denemeye girebildiğiniz dershaneler var onlara başvurabilirsiniz. Türkiye geneli denemelere katılabilirsiniz.

  Benim en büyük hatam zor denemeleri umursamamak oldu. Deneme zorsa moralim bozuluyordu, zaten ÖSYM böyle sormuyor diye kendimi zorlamıyor, denemeye tam anlamıyla odaklanamıyordum. Halbuki kendimi toplayıp daha iyi çözmem ve strateji geliştirmem gerekiyordu. Siz de zor denemelere denk gelirseniz elinizden gelenin en iyisini yapın ve deneme bittikten sonra analizini yapın, zor deneme gelirse nasıl tepki vereceğinize karar verin. Her türlü senaryoya karşı bir kozunuz olsun.
 
 
AYT
  
  Genel deneme olarak sadece 3D aldım. 3 tane çözebildim ama beğendim. Zorlayıcıydı, çözmenizi öneririm. Bir de 345’in AYT matematik ve fen denemelerini birleştirip genel deneme gibi çözebilirsiniz. Başka denemelerle de yapabilirsiniz.

  AYT için genel deneme çok önemli değil ama 2-3 saat durmaya alışmanız açısından genel deneme çözseniz iyi olur. Erken bitirip tekrar soruları gözden geçirmek iyi olabilir. Dikkat hatalarını fark edebilirsiniz, boş kalan soruları yapabilirsiniz, emin olmadıklarınıza tekrar bakabilirsiniz. 3 saatiniz var sonuna kadar kullanın yani.
 
 
 
Önerilerim ve Uyarılarım
 
1) Youtube’da tüm tavsiye kanallarına bakmayın, birkaç tane belirli kanala bakın yeter. Çoğu gereksiz videolar çekiyor zaten. İşinize gelen videolara bakın. Her videoya bakıp kafanızım bulandırmayın.
 
2) Günler boyunca ders çalıştıktan sonra bir süreliğine bıkkınlık geliyor. O zamanlarda 2-3 gün ara verip kafa dinleyebilirsiniz. Kendinize dikkat edin çünkü ders çalışmak kadar psikolojiyi korumak da önemli.
 
3) Çok fazla soru bankası, deneme almayın. Bir süre sonra tekrar amaçlı çözerim dediğiniz kitaplara bakamıyorsunuz bile. İleride deneme çözmeniz gerekiyor, tekrar amaçlı kitaplar rafta kalıyor. Dershanenin verdiği kitaplar fazla olunca biraz kafanız karışıyor, onları çözmeyecekseniz direkt kaldırın bence hiç ellemeyin. Fazla kitabın olması hem strese sokuyor hem de paranız boşa gidiyor. Eğer fazladan aldıysanız çözmediklerinizi göz önünden kaldırın, unutun.
 
4) Saat tutarak çalışıyorsanız ve telefonda uygulama arıyorsanız şunları öneririm.
Boosted Productivity: Kronometre olarak işliyor. Ayrı ayrı dersler açıp süre tutabilirsiniz. Tek kötü yanı timer’ın premiumlu olması. İsterseniz Premium APK indirin isterseniz satın alın.
Focusmeter: Timer var, tasarımı sade ve güzel.
Nox Ocean: Tasarımı çok güzel değil, özellikleri az ama bir gruba girip başkalarının toplam kaç saat çalıştığını görebiliyorsunuz. Ben son aylarda indirdim beni biraz gazlamıştı. O yandan kullanılabilir.
Eğer kronometreli/zamanlayıcılı saat arıyorsanız decathlondaki saatlere bakabilirsiniz.
 
5) Yapamadığınız soruları kaydetmek için Transno uygulamasını kullanabilirsiniz. Hem not yazıp hem de fotoğraflar ekleyebiliyorsunuz. Ayrı ayrı dersler için klasör açıp o derslere konular için klasör açabilirsiniz. Tasarımı da sade ve hoş. İnternet ortamına kaydediyor isterseniz bilgisayardan da bakabiliyorsunuz. Kesip yapıştırmaktansa bu daha iyi bence, telefonda olacağı için her yerde bakabilirsiniz. Hem de vaktinizi çalmaz.



Bu arada "c keyfî bir sabittir."
 
 
 
 





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B6F6EEF8 -- 19 Eylül 2021; 21:9:26 >

J
3 yıl
Er




M
3 yıl
Onbaşı

G
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Teşekkürler d-dostum




Bu mesajda bahsedilenler: @MyLuckyInteger
K
3 yıl
Onbaşı




< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
3 yıl
Çavuş




< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
3 yıl
Onbaşı

Hayırlı olsun. Yapıyosun bu sporu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
3 yıl
Teğmen




< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Er

AYT Fen taşımış hocam tebrikler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Teşekkürler hocam, genel olarak AYT taşıdı aslında TYTyi de fen sosyal taşıdı :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sedozm
K
3 yıl
Er




< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1
3 yıl
Onbaşı

Çok açık ve dürüst bir konu olmuş eline sağlık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Er

beni de ayt geri attı obp kafama sıktı :D




Bu mesajda bahsedilenler: @Furkyleon
D
3 yıl
Er

Tebrikler hocam



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

C
3 yıl
Binbaşı

tebriks



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

T
3 yıl
Er

Tebrikler hocam elinize sağlık



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

G
3 yıl
Yüzbaşı

Tebrikler hocam. Kendi hatalarınızın farkına varmanız ve bizlerle paylaşmanız da ayrı bir güzel olmuş



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
3 yıl
Er

Tebrikler ,uygulama önerileri de iyi olmuş.Kimse buna değinmediği için baya denemek zorunda kalmıştım.Noxocean çok şarj yedi bende. BeFocused kullanıyorum.Etüt şeklinde çalışanlar bakabilir.Başarılarınız daim olsun



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Onbaşı

Konya hukuk geliyorken sabancida mühendislik yazmak sizin çok idealist bir kişiliğe sahip olduğunuzu gösterir , tebrik ederim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Bir sürü uygulama deneyip değiştirdiğim için aklımda fazlaca yer etti. İşime yaradığı için yazmak istedim :D Teşekkür ederim :))




Bu mesajda bahsedilenler: @divergentttt