Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1070
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bedelli Ne Zaman Başvurmalıyım , Hangi Celp ile Gideri
Y
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhabalar, 25 şubat 2022 ye kadar askerliğim tecilli , aktif olarak çalışıyorum bedelli yapmak istiyorum ne zaman başvurup ne yapmam lazım ve hangi celple giderim yardımcı olursanız sevinirim



A
3 yıl
Yarbay

Daha önce askerlik yoklaması (askerlik muayenesi için aile hekimine görünme) yaptırmadıysanız 31 aralık 2022ye kadar zamanınız var.

Bedelli ücretine 6 ayda 1 zam geldiğinden paranız da hazırsa beklemenize gerek yok. 31 aralık 2021e kadar bedelli başvurunuzu yapınız. Seneye 1 ocak ve 1 Temmuzda 2 zam alacak. Temmuz zammı ile 50 bini bulacak gibi. Fazladan ödeyeceğiniz 3-5 bin size 3-5 gün eksik askerlik yaptırmayacak.

Başvuru ile ilgili youtubeda birçok video var.
Kısaca
Edevletten Asal Yoklama Başvurusu yapıyorsunuz.
Daha sonra aile hekimine gidip askerlik muayenesi oluyorsunuz.
2-3 gün içinde muayene onaylanır.
Muayene onayı sonrası Askerlik Hizmet tercihinden bedelli istiyorum'u seçip adımları devam ediyorsunuz.
Celp tercihini kendinize göre sıralarsınız.
Ücretini de ilgili bankaya yatırınca bedelli kapsamına alınırsınız.

2021 Yılı içinde başvurunuzu tamamlarsanız 2022 yılı içinde 1 ay askerlik görevini icra edeceksiniz. Ocak - şubat 2022'dehttps://asal.msb.gov.tr adresinde bedelli sınıflandırma duyurusu yayınlanır. Hangi tarihte hangi birliğe gideceğiniz belli olacak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.