Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
673
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Focus 2.5 1.6Tdci Motor Modifiye hakkında
W
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhabalar 183.000'de bir 1.6 dizel 110luk focusum var. Severek aldım ve severek biniyorum. Aracımın geçmişi belli 3. sahibiyim bakımları aksatılmamış bir araç kendisi. Yaklaşık 8 ay önce u.s performancede yazılım attırarak tahmini değerler üzerinden konuşursak 110hp den 135hp ye ve 235nm torkdan 320nm torka yükseldik. Ancak aracımın baskı balatası zayıf olduğundan dolayı sert kalkış yaptığımda tamamen kaçırıyor ve araba boşa düşmüş gibi yürümüyor. Biraz usturuplu kalktığımda yine vites geçişlerinden de kıstığımda 9.7sn gibi 0-100 süresi yakaladım. Şimdi aracımda sadece stage 1 yazılım var gerçekten keyifli halde araç şuan. Ancak çok ciddi değişiklikler yapmadan aracımın motorunu biraz daha güçlendirmek istiyorum. Bu konuda bilgili arakdaşlar var ise sizlerin görüşleri çok önemli benim için. Çünkü malum aracın bazı zayıf noktaları var turbo hortumları gibi kronik sıkıntı çıkarmaya meyilli parçalar bunları da güçlendirmek lazım diye düşünüyorum. Açık hava filtresi gibi elamanlar ilede stage 1 den alabileceğimiz maximum verim ne olur ? Neler yapabiliriz? Benim araçdan beklentim böyle sıfırdan dip gaz kalkıp 0-200 uzamak değilde altımda torklu bir aracın olmasını istiyorum. Bastığımda beni mutlu edecek torkun hissiyatı. Ara hızlanmalarda tork farkı ile sevindirecek neler yapabiliriz ? Bu blok neler kaldırır ?



önce baskı balatayı değiştir
Yoruma Git
berkaydj - 3 yıl +3
B
3 yıl
Yarbay

önce baskı balatayı değiştir


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

O yapılacak zaten hocam diğer konumuz önemli baskı balata olayını zaten sarf malzeme...




Bu mesajda bahsedilenler: @berkaydj
B
3 yıl
Yarbay

Modifiyede herşey birbirine bağlı baskı balatada olduğu gibi , büyük turbo takayim dersen , büyük intercooler gerekli , turbo hortumları daha kaliteli kuvvetli ve iyi bağlantı kelepçeleri gerekli , daha kuvvetli piston segman gerekli vs vs vs hepsi birbirine bağlı

Ama stage 2 diye düz boru yaptıran var , açık hava filtresi vs gibi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam dediğim gibi stage 2 gibi bir düşüncem yok. Aracıma pek zarar vermeden en verimli şekilde stage 1 de kullanmak. Stage 1 için nasıl eklemeler ayda nasıl güçlendirmeler yapabilirim ?




Bu mesajda bahsedilenler: @Brother ToLGa
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.