Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
23
Cevap
1365
Tıklama
1
Öne Çıkarma
@U2ME2 İsimli Kullanıcı İle Alış-Verişim
_
3 yıl
Er
Konu Sahibi

https://forum.donanimhaber.com/---150214881
Linkteki ilanda bulunan kulaklığı aldım arkadaştan.
Pazarlık yapıldı, ödemeden sonra ürün normal bir şekilde elime ulaştı.
Ürünü açtığımda ürün epey kirliydi saç kıl vs ama neyse o kısım temizlenir dedim çok da önemli görmedim(ben olsam güzelce temizler o şekilde gönderirdim.)
Lakin asıl problem kulaklığın çok yoğun bir şekilde sigara kokmasıydı. Neredeyse yarım metreden bile geliyor koku.
Bu durumu satıcıya hemen ilettim ve bu şekilde ben bunu kullanamam dedim. Kargo benden iade etmek istiyorum dedim.
Kendisi ilk önce padlarin yıkanabildiğini ve dış malzemenin de koku tutmayacağını söyledi. Sonrasında ise sigara hiç kullanılmadığını ürünü de sıfır aldığını kesinlikle de ürünü geri almayacağını belirtti dava açabilceğimi belirrti.(sanırım kokuyu bir bilir kişiye onaylatmam gerek :)
Ben ise tüm kargo masrafları bana ait bir şekilde göndereyim bak incele. Dediğim gibi değilse para da, ürün de sende kalsın dedim. Sonrasında asla almayacağını. Sigara kokuyor diye bir iadenin mümkün olmadığını söyledi. Ben bir daha Referansmış, Rutbeymiş bakmam artık ürün alırken. Direkt GET ilanı açandan ürün alırım. Size de belki fikir olur diye kendisinin de whtsappdan veridiği izin ile yazışmaları paylaşıyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ogz -- 27 Ağustos 2021; 14:13:25 >

Bu forumda birçok sahtekar gördüm. Hepsinin ortak özelliği şöyle konuşmalarıydı:

&
Yoruma Git
Yorumun Devamı siyau - 3 yıl +6
Kulaklığı geri göndermek isteyen arkadaşa "Artık Eskişehir'de değilim, kulaklık bana ulaşmaz" demiştiniz. Şimdi de buralarda olduğunuzu yazmışsınız.

Yalancının mumu yatsıya k...
Yoruma Git
Yorumun Devamı siyau - 3 yıl +4
N
3 yıl
Er

Üyenin rütbesinin bir önemi yok. Ref sayısı, ref aldığı ilanların maddi değeri ve reflerin yakın tarihte olması çok önemli bana göre ve bu kişinin profilindeki refler 900tl gibi bir ücreti göndermek için yeterli değil. Geçmiş olsun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noprektam9113 -- 27 Ağustos 2021; 14:35:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
3 yıl
Er

sizin adınıza cok üzüldüm ama her zaman urununun arkasından duran kişilerden alışveriş yapın ben her urun satarken her zaman iade alabilecegimi belirtiyorum malesef burda urunu satan kişi sizin iyi niyetinizi su istimal etmiş umarım konuyu çözersiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
3 yıl
Er

kardesım birbirimize ne kulaklıklar sattık allahtan boyle sorunlar yaşamadık malesef burda kulaklıgı alan kişi baya bir magdur kalmıs



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @noprektam9113
_
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Aynen hocam. İlk defa ürün almıyorum satmıyorum. Daha iki gün önce birisine baya pahalı bir kulaklık sattım. Mahcup olmamak için üzerinde toz dahi olmamasına özen gösterdim. Yine bu hafta başka birine bluetooth kulaklık sattım. Alan arkadaş denedikten sonra "şarjı %30'un altına inince bağlantı problemleri oluşuyor" dedi. Ben de normalde bende hiç bir sorun olmadığını, kaynaktan dolayı olabileceğini ama beğenmemiş ise isterse hemen iade alabileceğimi belirttim. Sonrasında bir kaç test daha yaptı sorun kulaklıkta değilmiş dedi. Satayım kurtulayım mantığı nedir anlamış değilim. Üstelik bu arkadaşın aldığı parayı başka yere harcamış olma ihtimalini de göz önünde bulundurarak, "imkanın olduğunda gönderirsin" de dedim ama yaklaşımı hoşuma gitmedi hiç. Yani ben ürün satın alırken önceliği foruma veriyorum ama demek ki fazla anlam yüklememek lazımmış.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ferhatakdag4545
F
3 yıl
Er

malesef hocam ınsanlarımız once malını nasıl iteleme calısırım ve sonra nasıl yuksek para kazanırım derdinde amac burdan urun elden cıksın karsı taraf nasıl magdur kalmıs ne olacak umrunda degıl malesef boyle ınsanlarımız cok ben her urun sattıgım kısı ıle arkadas dost olmusumdur umarım bu arkadasımızda sorununu bıran once çözume kavusturur ve satın alınan kısıden bır daha urun alırken umarım alanlar tekrar tekrar dusunur



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @_ogz
_
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Aliexpress'ten aldığım 1 dolarlık ürün için bile yanlış yollandı diye yenisini gönderiyor adam dünyanın öbür ucundan 😒



U
3 yıl
Er

Bu konuya sadece bir kere cevap vereceğim; yazılanlardan sonra sessiz kalmayı düşünüyordum ama unutulup gitmesini de istemedim kendimi ifade etmeden. Madde madde yazılan her şeyi yanıtlıyorum; Konu sahibinin yanı sıra diğer yazarlar da dahil olmak üzere her şeye cevap vereceğim.

1) Ürünü satışa koyduğumda, kendisi ürünü satmamın aciliyeti olduğunu bildiği için komik bir teklifte bulundu. Daha sonra da para toparlayacağım dedikten bir saat geçmeden yine ürünün hakkı olmayan, yine aciliyetten faydalanan bi teklifte daha bulundu ve gerçekten de paraya ihtiyacım olduğu için kabul ettim. Burayı geçiyorum; kendisinin yaptığı etik değilse de ticarette yeri vardır.

Bu yüzden üstte bir arkadaşın ürünü pahalıya sattığımı veya 'itelemeye' çalıştığımı iddia etmesi zaten yuvarlak, ne konuştuğundan bi-haber olduğunu gösteriyor.

2) Kendisinin DH ve WP üzerinden sorduğu her soruya yanıt verdim. Kendisi istememesine rağmen, 'İçin rahat etsin' diyerek faturasının, kutusunun ve ürünün kendi görselini de attım.
O gün yine çok müsait olmamama rağmen Yurtiçi Kargo'nun indirim saatleri olduğunu söylediği için güneşin alnında kalkıp yol gittim çok kargo ücreti ödemesin diye. Keşke o gün beni otogara dahi göndermeye çalışma nezaketsizliğinden, buna karşın 'Yolda otobüste bir şey olursa mağdur olmanızı istemem' diye bir kere daha iyi niyet göstermem sonrası olacakları anlayabilseymişim.

3) Gelelim ürün ulaştıktan sonra olanlara... Öncelikle, ürünü temizlememe olayına gelelim: Ben ürünün alıcısını, kulaklığın kumaş olmayan her yerini, kablolar da dahil olmak üzere gayet de temizledim. İç süngerine dokunmadım ki orası o kadar ince bir materyal ki yırtılırsa kusurlu ürün göndermiş olurum. Tutar yıkarsam; yine orijinal haliyle göndermemiş olurum. Kıl, tüy vardı vs. Çirkinsiniz, hiç kusura bakmayın.

4) İkinci maddeye döneyim: Ürünle ilgili her sorunuza yanıt verdim mi? Verdim. Size yalan söylediğim bir husus var mı? Yok. Burada sizin sorununuz, artık kokuya mı duyarlısınız, obsesif misiniz, farklı bir probleminiz mi var bilmiyorum: Sizin bana "Üründe herhangi bir koku var mı?" diye sormamanızdır.

Nitekim ben üründen bir koku alsam, bunu bir kusur olarak görür size başta söylerdim. Siz bunu sormuş olsaydınız, "Zaten bu adam illaki arıza çıkaracak saçma sapan bi şey için" diyerek size zaten bu ürünü satmazdım. Nitekim ben hayatımda bir tane insanın kulaklıkta koku var diye iade istediğini, koku var mı vs. diye sorduğunu ne gördüm ne de duydum. Allah belamı versin ki dün bütün interneti aradım taradım benzer bir şikayet var mı diye; milyonda birlik vaka da gelip beni buldu.

5) Siz bu kadar izansız olduğunuz için bunu da izah edeyim size ve mevzuyu tek bir taraftan dinleyip hüküm veren diğer arkadaşlara: Benim annem böbrek, babam kalp hastası ve kız kardeşim ile birlikte 4 kişilik bir aileyiz. Ailemizde kimse sigara kullanmaz ve bu ürün Mayıs ayında alındıktan sonra bir gün bile bu evin dışına çıkmamıştır.

6) Bende 900 TL yoksa şimdi eşimden dostumdan bulurum; sizden o ürünü iade alırım ve en az 1000 TL'ye geri satarım. O ürünün hiçbir kusuru ve problemi yok çünkü. 3 aylık, tertemiz bir ürün. Ama bunu yapmayacağım çünkü benim iki derdim var sizin tavrınızla alakalı:

  • Rahatsız olduğunuz kokudan (!) dolayı bana ilk mesajınız o kadar üst perdeden ve emr-i vaki yapar haldeydi ki ben zaten o anda sizle bi anlaşma yolu bulamayacağımızı net olarak anladım.
  • Teklif ettiğiniz şeyler o kadar anlamsız ve şüphe dolu ki: Evinde sigara içilmeyen bir kulaklığın sigara koktuğunu geri ispatlamak için kulaklığı geri yollayayım, sigara kokmuyorsa da para sende kalsın diyorsunuz. Bu ne şimdi? Elbette ben sizin beni suçladığınız gibi yalancıysam, 'kokmuyor' diyeceğim. Yok doğru söylüyorsam, yine 'kokmuyor' diyeceğim. Hele ki 'Bir ay sonra ödersin, sorun değil' demenize de hiç güvenmiyorum kusura bakmayın. Size mesaj atarken de dediğim gibi böyle bir sorumluluk niye alayım; daha koku mevzusunda güvenmediğiniz birine 1 ay paranızı göndermezken nasıl güvenebilirsiniz? Sizin, "Ürünü zaten gönderdim, artık paramı vermek zorundasın" demeyeceğinizi ve bunu da yasal olarak kullanmaya çalışmayacağınızdan hiç ama hiç emin değilim. Zaten genel olarak sizin neyin peşinde olduğunuzu anlamakta güçleniyorum 2 gündür.

7) Ben Teknosa değilim, Hepsiburada değilim, Vatan değilim, Amazon değilim... Sattığım, bütün detaylarını anlattığım, zamanında kargolayıp gerekli bilgileri verdiğim, SORUNSUZ bir ürünü karşı taraf 'beğenmiyor' diye geri alma gibi bir zaruretim yok sizin gibi; kimse kusura bakmasın. Benim kendisini haklı gördüğüm tek mevzu USB mevzusudur; istediği saate yetiştirmeye çalışırken aceleyle eksik değil yanlış ürün göndermişim ve o konuda da zararını karşılarım.

8) Bundan daha 2 ay evvel sattığım PS5'in iç kapağının en altında nokta büyüklükte bi iz var diye arkadaş elden almaya gelmeden önce bu izin birkaç açıdan fotoğraflarını atmış; dilerse satışı iptal edebileceğimizi, dilerse 50 TL daha iskonto yapabileceğimi söylemiş biriyim. Benim inancımı sorgulayan, haksız yere hakkını helal etmeyen bir aile babasını da saygıya ve terbiyeye davet ediyorum.

Nasıl ki ben, "Ürünün ses kalitesini beğenmediğinizi ve çamura yatmadığınızı nerden bileyim?" demediysem bir an bile; hatta bu örneği veresiye kadar aklımdan bile geçirmediysem herkes iki konuşmadan bir düşünmeli.

Bundan sonrası beyefendinin kendi taktirindedir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U2ME2 -- 28 Ağustos 2021; 9:11:53 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Ben de madde madde yazdıklarına cevap vereyim.
1- Ürünü 1000 liradan ilana koymuştunuz ben de 800 teklif ettim. Mümkün değil dedikten sonra da 900 teklif ettim kabul ettiniz. Yazışmalarda hiç bir absürt ya da zorlayıcı bir cümle yoktu. Ürünü satma nedenin ile ilgili ben nasıl bir yargıda bulunabilirim. 900e kabul ediyorum çünkü aciliyetten dedin anlaştıktan sonra. Pazarlık oranlarında dahi herhangi sıkıntılı bir durum yok. İlanındaki fiyatın yüzde 10 eksiğine anlaşmışız. Sen daha neyin lafını ediyorsun ki zaten ucuz falan diye. Yani senin zor durumundan mı faydalanmış oluyorum ürün satın almakla. Sen kendi kendine pahalı ya da ucuz yorumları yapıyorsun. Bununla ilgili benim hiç bir söylemim yok.

2-Yazdığım şeylere cevap vermedi geciktirdi gibi hiç bir ithamım yok. Otobüs olayı da, daha hızlı gelebilir o şekilde diye eğer size yakınsa verebilirsiniz diye sadece sordum. Sen bana uzak deyince de "tamam sadece bunu öğrenmem yeter" dedim. Sanki zorla illa ona ver demişim gibi algı yaratıyorsun boşuna. Artı kargo konusunda da yurtiçi uyar mı dedim. Olur dedin. 12:00-15:00 arası indirim olduğunu. Buna yetiştirebilirsen memnun olacağımı söyledim. Bunu hiç bir şekilde dikte etmedim zorlamadım. Kendim de aynı saatlerde başkasına ürün gönderdim ve bunu hiç sorun etmedim. Sıcağın alnında falan ne demek yani. Sen ürünü kargoya vermeyi bir lütuf olarak mı görüyorsun. Kaldı ki bunun bir sorun olduğunu da hiç söylemedin. Olmadık şeyleri olmadık şekilde içinde biriktirmişsin bence. Seninle herhangi bir sesli görüşmemiz yok. Zaten her şey yazılı. İstediğin gibi yazışmaları paylaşabilirsin.

3- Gönderdiğin üründe evet kıl tüy bolca vardı. Ama bunun bir sorun olmadığını bunun temizlenebileceğini söyledim. Nitekim tek tek temizlediğim de. Ancak ben olsam bunu temizler öyle yollardım dedim. Çirkin sözlerini sana aynen iade ediyorum o yüzden.

4- Ürün ile ilgili sigara kokusundan başka herhangi bir rahatsızlığımı belirtmedim. Ve sana dedim ki kargoyu ben ödeyeyim göndereyim bak kokuyor mu kokmuyor mu sen karar ver dedim. Eğer söylediğim gibi değil ise buna sen karar ver dedim. Sen buna dahi yanaşmadın. Bu arada o ağır kokudan rahatsız olmak için obsesif olmaya gerek yok inan ki. O kadar fazla sinmiş ki koku, sigara içen insan bile o kokudan rahatsız olur. Kulaklık bu neticede sürekli burnumun dibinde duruyor. O yüzden obsesif falan saçmalamaya gerek yok. Bundan çoğu insan rahatsız olur zaten.
5-Ailende olan rahatsızlıklar beni mutlu etmez, bilakis herkesin sağlıklı mutlu olması temennimdir. Yalnız bunu söylüyor olman da seni haklı kılmaz. Sana basit bir teklifte bulundum. Göndereyim bak kendin karar ver dedim. İade edeyim demedim. Bak incele yalan mı konuşuyorum dedim. Neyse izansız lafını da sana misliyle iade ediyorum. Ancak ailendeki diğer fertlerine de acil sağlık ve şifa diliyorum.

6- Dostum yine belirtiyorum. Ben ürüne ait herhangi bir sorun ve sıkıntıdan bahsetmedim. Sadece ağır derecede sigara kokuyor dedim ve bence bu bir sorun. Daha önce onlarca defa kulaklık aldım ve hiç başıma gelmedi. Dolayısıyla sigara kokuyor mu diye bir soru kimseye sormadım. Ancak tecrübeyle öğrenmiş oldum artık sormam gerekiyormuş.
Hangi perdeden konuşulduğu ise bence sizin hüsnü kuruntunuz. Aklıma gelen cümleyi yazdım ve herhangi bir perde veya yaptırım takıntım olmadan doğal bir şekilde söyledim. Söylediklerin kesinlikle birbiriyle çelişiyor. Hem "üst perdeden konuşuldu diye kabul etmedim" diyorsun hem de "o parayı ödeme imkanım yok" diyorsun. Ardından "ilana koyun param olunca alırım" diyorsun. Bu söylediklerinde ben tutarlı bir şey göremiyorum maalesef.
Teklif ettiğim şeyde de hiç bir tutarsızlık yok hatta senin parayı kullanmış olacağını düşünerek empati kurmaya çalıştım ve durumun olunca bir dahaki ay ödersin dedim. Bu yazılı bir beyandır. Bunun ardından sana nasıl diyebilirim yok hayır hemen ödeyeceksin diye. Aklın mantığın alıyor mu? Yoksa işi dallanıp budaklandırmaya mı çalışıyorsun.

7- Evet sen Teknosa HB değilsin. @U2ME2 isimli DH kullanıcısısın. Sana gönderdiğin üründeki karşılaştığım sıkıntıdan bahsettim ve sen de hiç oralı olmamayı tercih ettin. Ben de bunu burada olduğu gibi dile getirdim. Hatta yazdıklarından görüyorum ki ürünü satmadan önce gülücük attığın yazışmalarımızı dahi kafana takıp biriktirmiş ve kendince tuhaf kurgulara girmişsin. Bana, bariz ağır bir sigara kokusundan rahatsız olduğum için obsesif diyebilme cüretini gösteren kişinin, kendini iyice tartıp kuruntularından kurtulmasını dilerim.

8- Kabloyu unutma nedenini de bana bağladın tam oldu. Teknosa ya da HB değilsin ama şarj kablosunu yollayıver bir zahmet. En azından bunu yapabilirsin diye düşünüyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ogz -- 28 Ağustos 2021; 15:31:52 >


Bu mesajda bahsedilenler: @U2ME2
_
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Ek olarak madem tekliflerim çok tuhaftı(ki bence hiç tuhaf değil, tamamen senin menfaatine tekliflerdi), daha da tuhafını yapayım buradan talep eden isteyen arkadaş olursa göndereyim incelesin baksın. O kadar kolonya ile silmeme ve havalandırmama rağmen hala kokuyor. Muhtemelen padleri değiştireceğim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ogz -- 28 Ağustos 2021; 15:36:1 >

E
3 yıl
Er

Acaba paket güneşin altında uzun bir süre mi kaldı? O yüzden geliyor olabilir bu koku leş gibi kokar.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Bilemiyorum hocam. Yani eskiden internet kafelerde çok fazla sigara dumanına maruz kalmış ürünler gibi kokuyor. Güneşte kalmaktan böyle olur mu emin değilim. Belki de dediğiniz gibidir. Zaten yazışmalarda da görmüşsünüzdür, satıcı ilk olarak pedleri yıka diyor ardından sigara icilmedi falan diyor. Daha ilk başta, dava et DH de yaz istersen diyor. Hatta yukarıdaki mesajında sigara kokusu var mı neden sormadın diyor. Ben bu söylemleri tutarlı görmedim. Sigara kokusu olmadığından emin olan kişi bu şekilde neden söylesin. Ben kargo ücretini ödeyerek göndereyim bak inanmıyorsan dedim. Sakın gönderme ben orada değilim diyebiliyor. Keşke satan kişi de sizin gibi sorarak fikir alış verişinde bulunmuş olsaydı. Lakin bu konuyu açtıktan sonra hem buradan hem de whtsapldan yazdıklarına bakınca tam olarak kanaat getirdim ki arkadaş iyi niyetli değil. Kışkırtma amaçlı manipülatif bir sekilde yazıyor. Aynı fikirde olmadığınız bir konuda normal diyalog kurulabilecek birisi kesinlikle değil. Gelecek tepkilere önceden hazırlamış kendini. Bir kaç kez "benim sağlıkli düşünmeyen biri" olduğumu yazarak manipülatif zihin yapısıyla beni kışkırtmak istiyor. Bu şekilde ağır kokuyu sadece benim sorun edeceğimi düşünüyor enteresan bir şekilde. Emin olun bu kokuyu sigara kullanan kullanmayan herkes sorun eder. Bu konuda ağır saçmalıyor. Buradan bir uzlaşı zaten çıkmazdı ama ben de en azından olanları aktardım. Alış veriş yapacak kişi de okusun baksın ona göre yapıp yapmamaya karar versin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ogz -- 29 Ağustos 2021; 10:9:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Extreme37
F
3 yıl
Er

Bu ürünün koku durumunu elbette bilemem ama ben bir monitör almıştım forumdan inanın değil sigara tekel bayii gibi kokuyordu. O rahatsız eden kokuyu bilirim, iade sebebi mi tartışılır ama ben öyle bir durumda ürünü satmadan önce bildiririm yine de iade alırdım. İlanlarıma bakın hemen hepsinin altında "iadesi mümkündür" yazar, zira suistimal edilmeden her türlü ticari anlaşma iptal edilebilir şartlara bağlı olarak. Ben alıcı ürünü beğendim tamam diyene kadar da ticaretin bitmediğini düşünürüm. Zira herkesin farklı kıstas ve değer yargıları var. Umarım en kısa zamanda taraflar olarak anlaşırsınız.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Er

Bu forumda birçok sahtekar gördüm. Hepsinin ortak özelliği şöyle konuşmalarıydı:

"Ben aslında iade alacaktım ama sen şöyle şöyle yaptığın için artık iade almayı düşünmüyorum."


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
3 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: siyau

Bu forumda birçok sahtekar gördüm. Hepsinin ortak özelliği şöyle konuşmalarıydı:

"Ben aslında iade alacaktım ama sen şöyle şöyle yaptığın için artık iade almayı düşünmüyorum."
Sana özelden de yazdığım gibi; bana 'sahtekar' diyecek tiniyette biriysen bak hazır aynı şehirdeyiz, buyur yüzüme söyle.

İnsanların bilip bilmeden böyle klavye başında ona sahtekar, buna şöyle demesi beni delirtiyor. Kimsiniz arkadaşım siz örneğin? Mevzuya hakim misiniz? Kimin haklı olduğunu neden biliyorsunuz?

Allahınızdan bulun. Siz de, bana bu çirkefi atan arkadaş da. Çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıkar umarım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U2ME2 -- 30 Ağustos 2021; 8:23:57 >

S
3 yıl
Er

Kulaklığı geri göndermek isteyen arkadaşa "Artık Eskişehir'de değilim, kulaklık bana ulaşmaz" demiştiniz. Şimdi de buralarda olduğunuzu yazmışsınız.

Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış...

Koleksiyonum hakkında özel mesajda "inşallah hepsi yanar" demişsiniz. O ürünlerin hepsi helal para ile satın alındı. O yüzden hiçbir şey olmaz. Ama sizin cebinizde, kulaklığı sattığınız arkadaşın size helal etmediği 900 lira var. Harcarken dikkat edin, başınıza bir şey gelmesin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 30 Ağustos 2021; 10:14:7 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Er

Herkes aptal, herkes ruh hastası. Bir aklı başında olan sizsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
3 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: siyau

Herkes aptal, herkes ruh hastası. Bir aklı başında olan sizsiniz.
Ad-hominem...

İftiranız boşa gitti; utandınız mı birazcık?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U2ME2 -- 30 Ağustos 2021; 10:55:44 >

_
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Bu kadar saldırgan bir tutuma girmenin nedenini, muhataplarına sürekli söylediğin ruhsal sıkıntının, aslında sende olduğu ihtimaliyle aciklayabiliyorum ancak. Zaten burada konu açmamın amacı insanlara duyurmak ve fikirlerini almak değil mi, sizi ilgilendirmez falan diyorsunuz. "DH de konu açabilirsiniz hocam" derken açtığım konuyu sadece kendi kendime okuyacagimı düşünmediniz herhalde. Ben ilk mesajda zaten olanı olduğu gibi aktardım. Obsesif demedim, aptal demedim, tiynetsiz demedim, çirkin demedim. Mümkün olduğunca tarafsız anlatmaya çalıştım. Yazışmalar da mevcut. Okuyanlar mesajları görüyor. Konuya hakim olmadıklarını nasıl iddia edersiniz. Aramızda ayrıca bir konuşma geçti mi ki. İstediğiniz bir yazışma varsa onu da eklerim. Yani şu ana kadar yazılanların sizi desteklememis olmasindan dolayı neden millete hakaret ediyorsunuz. Biri de çıkar der ki hocam sigara kokusu bir sorun değildir. Bence iade almamak normal der onu da dinleriz. Hatta bana direkt "söylemleriniz tutarsiz, yalan konuşuyor olabilirsiniz" de denilebilir. Ama kimse bu bir sorun değil, siz obsesifsiniz vs diyemez. Haa diyenin ağzı tutulabilir mi, tutulamaz. Ancak, bu sözlerle karakterini ortaya koymuş olur. Millete had bildirmek yerine kendi haddinizi bilin diyeceğim de, sizin gibi bir tipe pek fayda edeceğini sanmıyorum. Hadi selametle.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ogz -- 30 Ağustos 2021; 11:5:14 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.