Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1007
Tıklama
0
Öne Çıkarma
özü işletme
J
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

işletme fakültesi bölümleri hakkında neler düşünüyorsunuz? özü ybs yazmak istiyorum ama bi yandan boğaziç ybs bi yandan da gsü işletme iktisat göz kırpıyor. bu aralıkta neler düşünürdünüz?



R
3 yıl
Yüzbaşı

Bu aralıkta boun ybs ve gsü daha mantıklı gibi. İibf ve hele işletmede okulun ismi ve network sağladığı stajlar bağlantılar önemli. Özü yeni bir okul boun ve gsü gibi kült okullarla henüz yarışabilecek ligde değil bence.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Onbaşı

Boun ybs ile Gsü arasinda kaldiysan benim önerim Boun ybs olur çünkü GSÜ cidden iyi okul olsa da iktidar çok fena sıkıştırıyor ve Fransızca gibi bir külfet var ha tabii mezun olana kadar İngilizce'de öğrenmek zorundasın zaten ama ne biliyim ek bir şeye gerek yok gibi

Kampüs vs önemsiyorsan zaten cevap belli.Yazılıma Ilgın varsa (benim yoktu mesela ODTÜ işletme yazacam o yüzden.)direkt boun ybs yazılabilir.

Özyeğin Ray'in dediği gibi yeni bir okul hani hocalarına baktım cidden iyi hocalar var ama yeni



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

hocam fransızcaya açıkçası lisenin başından beri ilgim var ve tmye ilk geçtiğim zamanlarda gsü işletme istiyordum. bi yandan yurdu olmaması büyük bi üniversite olmaması ve boğaziçine gidebilecek olmam kafamı karıştırıyor. bi yandan özyeğinin burs imkanları yurtdışı staj olayı olsun bir sürü şeyiyle çok ilgimi çekiyor. aşırı kararsız kaldım. biraz rahatıma düşkün biriyim aslında hocam. özünün bana vereceği para benim için gerçekten çok iyi olur ama sırf para için de tercih edecek değilim. konuştuğum kişiler staj imkanları konusunda çok olumlu şeyler söylediler bana


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @boun_econn
G
3 yıl
Onbaşı

Hocam şimdi sen Özü konusunda benden daha bilgilisin onu diyeyim.Ben Özü'nün imkanlarının kesinlikle iyi olduğunu düşünüyorum üstüne arkasındaki güç belli zaten.
Sana yurt veriyor olması üstüne de belli bir miktar para verecektir birde KYK çıkabilir dersen nereden baksan 2k civarı net gelirin var gibi duruyor (yuvarladım)ha okul içi yemekhane fiyatları vs nedir bir bak yani aldığın para yemekhaneye gidecekse okul da biraz uzak biliyorsun yani öyle dışarıdan yemek vs çok tutmayabilir okul içi daha iyi o yüzden bir oraya bak yani.

Yurtları valla mis gibi hocam Özü'nün benim en çok beğendiğim yurtlardan ilk 3'e girer(Bir ara Boun gelmez diye düşünüyordum taa 11'in ikinci dönemi ve o ara Özyeğin'i araştırmıştım.).

Staj konusunda dediğim gibi biraz bilgisizim ve okul yeni olduğu için mezunları çok yaygın değil diye biliyorum lakin bunların katalog tarzı bir şeyi var ve orada mezunlar vs nerede hep yazmışlar (eğer gormediysen hocam oradan isimlere bakıp LinkedIn üzerinden o insanlara ulaşabilirsin aklında olsun.).

Fransızca Ilgın var da hocam bunu Fransa-Kanada'nin belli kesimleri ve birkaç ülke dışında pek kullanacağın yer yok yani dersen ki hedefim buralara gitmek vs bence çok büyük artı katar ama onun dışında cv'de ek bir dil(elbette bu da çok iyi) ama gideceğin okullarda dili en kotu kursuna giderek bile halledebilirsin yani bu Elzem bir şey değil.

Gsü konusunda ben de düşündüm aklımı ilk olarak yurt olmaması çok karıştırdı çünkü okul ucuz yerde değil ya yakın semtlere gidersin ama okul sana bildiğim kadarıyla burs falan vermiyor bu da büyük sorun.Su an yapılan baskılar ise apayrı bir sorun

Artılarında ise iktisat seçersen Sorbonne diploman olacak işte ne olursa olsun 2 dil bilmiş olarak mezun olacaksın ve okul butik tarzı olduğu için hocalarla bence görüşme imkanın daha fazla olacaktır lakin burada işte devreye biraz kişisel faktörler giriyor.

Yazılım ilgin varsa ÖZÜ YBS ile Boun ybs kiyaslamasi sende valla benim 2 gram yazılım ilgim yok o yüzden kafadan eledim şimdi sana ne dersem hata yapmış olurum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Jeffrey Dahmer
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.