Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
369
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Afganistan'in yeniden cokusu - 350bin nufuslu, Dostum'un sehri Kunduz Taliban'a gecti
R
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Taliban Kunduz'u almis.

Bilmeyenler icin Kunduz Afganistan'in en buyuk 4 cu sehri falan. Son haftada dusen sehirlerden bir tanesi. Kunduz ayni zamanda 2001 harekatinda ABD ile beraber hareket eden Rasit Dostum'un da sehriydi, dogal olarak psikolojik onemi de var.

Buna ek olarak, Afganistan'in kuzeyindeki en buyuk sehir ve Kabil'e giden yolun tam ustunde.

Kunduz'un dusmesinin disinda Iran sinir kapisi da Taliban'in kontrolune gecmis. Pakistan, Tacikistan ve Iran kapisi su an Taliban'in elinde.

2022'yi gormeden Afganistan'in tamami Taliban'da olacak, gorunen bu.


https://time.com/6088635/taliban-afghanistan/

Bu arada aklima takildi, "biz talibanla ayni dusunuyoruz" demisti cayci dede. Taliban'in dusmani Afgan ordusunun egitimi Turkiye'de an itibariyle. Kabil dusunce ne olacak, Taliban'a "eyyyy Taliban" mi diyecegiz ? Kacan Afgan ordusunu TSK bunyesine mi katacagiz ? Ve en onemlisi, Taliban bu ise ne diyecek?

Benim son gelismelerden okudugum, Taliban multeci ayagina Turkiye'yi militanlariyla doldurmakla mesgul. Ayni stratejiyi bundan 40 sene once Pakistan uzerinde de uyguladilar. Zamaninda Sovyet isgaliyle daga kacmak durumunda kalan Taliban milisleri, multeci ayagina Pakistan'in kuzeyine yerlesti. Yine dunyanin cesitli ulkelerinden gelen cihatcilar, Pakistan'in kuzeyini bir toplanma/ureme alani olarak kullandilar. Multeci, gecici gelenler, yerlesti, yerel halka karisti. O gunden buyana da Pakistan'in kuzeyi her zaman bir Taliban ureme alani olarak kaldi.

Taliban aynisini Turkiye'ye uyguluyor su an.

Turkiye ayni zamanda lokasyonu itibariyle Avrupa'nin dibinde. 2001 savasindan Taliban'in cikardigi sonuc, 'kafirleri' ulkelerinde vuramasiydi. Turkiye sayesinde bu sorun ortadan kalkacak, bati ulkeleri saldiri icin menzile girmis olacak. Taliban'in uzun donemde plani sanirsam Turkiye'yi Pakistan'a cevirmek. Yani ureyebilecegi, dergahlasabilecegi, elinin altinda gerek Avrupa, gerek israil, gerekse ortadoguya kolay erisecebilecek menzili saglayabilecek bir ureme alani olusturmak.

Turkiye de bu ise kabul demis, Biden'la olan gorusmeden cikan vaziyet bu.

Neyse ya yuzde 50 halinden memnun cok da sey etmemek lazim.



Buraya şrriat falan gelmez. Olsa olsa istiklal mahkemesi gelir ve bizi daha düzgün bir topluluk haline getirir.
Yoruma Git
Tugrul_512bit - 3 yıl +5
T
3 yıl
Yarbay

Buraya şrriat falan gelmez. Olsa olsa istiklal mahkemesi gelir ve bizi daha düzgün bir topluluk haline getirir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 yıl
Yarbay

"6,5 Milyon Afgan Türkiyeye Gelecek",Abd İle Anlaşma Yapıldığı Söyleniyor,
Süratlı Şekilde Geliyorlar 11 Milyon Suri+6 Milyon Afgan 2023 Kadar Ülke İyicene Cehennem Olacak



M
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Buraya şrriat falan gelmez. Olsa olsa istiklal mahkemesi gelir ve bizi daha düzgün bir topluluk haline getirir.
Bu olağanüstü durumla gelebilir.

Dikkat edilmezse artan nüfus çoğunluğu ile 5 seneye olmazsada kötü ekonomik gidişat azınlıkların çoğunluğa çoğunluğun azınlığa dönmesi ve milliyetçilik türklük kavramının bitmesi ile 2040lar veya 2030larda mümkün olacak.

Faal hali ile bende gelmez diyordum ama bu göç işi iyice durumu kötüleştirdi.Bunlara vatandaşlık ve oy kullandırılması ile ortalık karışık yeterki bir defa onay alınması ile tıpkı irandaki gibi olur burası misalen iran devriminde de en başta ılımlı mesajlar ve cumhuriyet sözü verilmişti bu şekilde oy kullanıldı ve son hali ile şeriate döndü.Tabi iranda molla çoğunluğu vardı.Türkiye'de de bu eksiği afgan paki ve surilerle ıraklılarla yaratacaklar gibi.



L
3 yıl
Yüzbaşı

https://www.youtube.com/watch?v=wX-reM44HNo&ab_channel=ObaidBashir
Afganistan böyle bir orduya sahipken Taliban tüm ülkeyi ele geçirmesinde ne yapsın?

Amerikan ordusunun verdiği askeri kıyafetlerle,onların verdiği silahlarla,onların verdiği zırhlı araçlarla ordu olunsaydı herhalde Afganistan ordusu 'ordu' olurdu.Şu hale bakın...Alayı sırf maaş alabilmek için asker olmuş..Zaten Talibanı görünce anında silah bırakmaları,savaşmamaları adamların amacının sadece maaş almak olduğunu gösteriyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 9 Ağustos 2021; 17:55:53 >

B
3 yıl
Teğmen

Sıkıntı yaratmasa tam 2-3 nükleer atılacak yer



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.