Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
435
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Üni tercih konusu
D
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar arkadaşlar,

Malum üniversite sınavları yapıldı, şimdi önümüzde tercih süreci var. Bu sene ben de tekrar üniversite hayatı yaşayabilmek adına şansımı denedim ve güzel de bir sıralama yakaladığımı düşünüyorum. (Yabancı dil yerleştirme puanı 385 ve 16.000 sıralama)

Kafamda yalnızca İstanbul Avrupa yakasındaki üniversiteler var. Burada bir kaç tane tam burslu vakıf üniversiteleri belirledim, 10-12 tane yerleşme ihtimalimin kuvvetli olduğu bölüm buldum. Bunların çoğu İngiliz Dili ve Edebiyatı, ancak bir kaç tanesi Mütercim Tercümanlık ve Turizm Rehberliği bölümleri. Şimdi benim kafamdaki soru bu bölümlerden hangisinin bana daha faydalı olacağı. Bölümler hakkında detaylı bilgi sahibi olmadığından doğru kararı verme konusunda desteğe ihtiyacım var. Çevremden çeşitli yorumlar var, ben sizinkileri de merak ettim.

Not: Önceki bitirdiğim bölüm Muğla Sıtkı Koçman Üni. Turizm Fak. Konaklama İşl. lisans bölümü. Yani dersleri de karşılaştırdığımda Turizm Rehberliği benim için çok daha rahat bir bölüm olur gibi duruyor ancak benim için önemli olan en iyisini seçmek.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.