Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
12
Cevap
826
Tıklama
1
Öne Çıkarma
1 aylık sigara içme tecrübem (SS'Lİ)
Z
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Arkadaşlar son 1 aydır sigara içiyorum. Nedenini anlatayım kısaca, çocukluktan itibaren sigara içmeyi çok saçma bulurdum. İnsanlar neden kendini zehirliyor falan diye düşünüyordum. Neyse son 1 aydır arkadaşlarımdan almaya başlayarak sigara içmeye başladım. Psikolojimin bozuk olması, yalnız yaşamaya başlamam vs derken içmeye başladım. İlk başlarda verdiği baş döndürme, uyuşturma hissi iyi geldi. Biraz özgüven tazeledim; sigara içmeye başlayınca büyüdüğümü falan düşündüm herhalde, yaş 22 ama biraz ergen kafasına girdim.

Biraz düzenli içince sigara olumsuz etkisini göstermeye başladı. Nefes almada biraz zorlanmaya başladım, burun tıkanıklığı, boğaz kuruluğu ve tahrişi oldu, iğrenç koku da var tabii. Neyse dedim yine takılmaya devam ettim. İçtikçe alışacağımı düşündüm ama resimdeki gibi başka paketlerinde yarısına kadar içip gerisini kırıp attım çünkü iğrenmeye başlıyordum. Yine verdiği hafif uyuşma efekti, iyi hissettirmesi vs hoşuma gidiyordu.

Birden fazla sigara denedim ama sonuç aşağı yukarı aynıydı. Bir noktadan sonra pek etki etmeme başladı ve sağlık sorunlarını ve kötü kokuyu daha fazla hissetmeye başladım. Ekonomik olarak zor duruma düştüm çok pahalı geliyordu sigara. Yine de içtiğimde cool hissediyordum pc de depresif şeyler izlerken yakıyordum falan.

Zamanla fark ettim ki sigara içmeden önce daha iyi bir ruh halim vardı. Sigara bana bir şey katmayı bırak bir sürü başka sıkıntı getirdi. Kötü koku (kokuya hassasımdır) , boğaz sorunları, para sıkıntısı gibi. Bugün kendimi sorguladım ve aslında sigara içmemin faydasının hiç olmamasının yanında zararının da artık katlanacak seviyede olmadığını fark ettim. Resmen kendimi zorlamaya başlamıştım.

İnternetten biraz araştırma yaptığım zaman ne kadar zararlı olduğu ortadaydı zaten ama ben bunu pek önemsememiştim zaten çok içmiyorum diye. Ama az da içsem sağlığımı ciddi etkileyen bir şey olduğu da ortada ve devam etmemin hiç bir mantığı yok. Bunu yazarken bile ellerim kokuyor mide bulantım da geçmedi.

Bugün içerken yine kendimi sorguladım ve sigaradan ne beklediğimi kendime sordum. Sigara hayatımdaki hangi boşluğu dolduruyor ki bu kadar zararlı ve faydasız olmasına rağmen içmekte ısrar ediyorum? Buna cevabım ise hayattaki sorunlarımdan kaçmak. Sigara içmek beni oyalıyor ve uyuşturuyordu ve aşırı düşünen birisi olduğum için (overthinking) beni sıkıntılarımı düşünmekten alı koyuyordu ve bu boşlukta da zihnim boş olduğu için biraz rahatlıyordum. Ama bunun yanında hayatıma bir çok yeni sorun ekledi ve sonuç olarak ben öncekinden daha kötü bir hal aldım. Sonuç olarak elimdeki tüm sigaraları, çakmakları ve küllüğü çöpe attım. Diş fırçasını neredeyse boğazıma sokacaktım öyle bir ağız temizledim. Evde sigaraya dair tüm izleri sildim ve güzelce havalandırdım.

Tamamen hevesimi almış durumdayım bir daha böyle bir şeye kalkışır mıyım hiç sanmıyorum ama şuan ki psikolojim bu yönde ileride belki değişir ama 1 ay gibi kısa sürede edindiğim bu deneyimi kolay kolay unutmayacağım. Sanırım yıllarca sigara içen insanların hangi mantıkla içtiğini hiç anlayamayacağım belki de herkesin kendisine göre bir nedeni var sigara içmek için ama anlaşılan o ki sigara kesinlikle bana göre bir şey değil. Giden parama ve zamanıma acımıyor değilim ama en azından tecrübe edinmiş oldum.



D
3 yıl
Yarbay

Sigara ve alkol bildiğin kendini zehirlemek, umarım bırakırsın en kısa zamanda, bırakmışsan da birdaha başlamazsın, ayrıca TR'de daha da saçma, zaten halkın gelir düzeyi ortada, ama adamlar vazgeçmiyor sigaradan, maddi olarak da sigara alkol çok büyük kayıp.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
3 yıl
Yarbay

Sigara içmek bende hiçbir fiziksel zarara sebep olmadı.
4 senedir içiyorum.

Şuan 21 yaşındayım.

Ancak ne zaman sigara içsem, aynı 31 sonrası gelen pişmanlık geliyordu son zamanlarda. Sağlığıma dair kaygılarım böyle büyük bi baskıya sebep oluyordu.
Bende bıraktım 10 gündür içmiyorum. Şuan canım istiyor mu? Evet istiyor. Ancak mümkün olduğunda kendimi oyalıyorum.

Bir zaman sonra çekmeyeceğini umuyorum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Binbaşı

Dünyanın en gereksiz işi sigara içmek.Bıraktım kurtuldum.Aklı olan bir süre sonra farkına varır zaten...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
3 yıl
Onbaşı

Uzun süre sigara içip bırakınca dişlerde sorunlar ortaya çıkıyormuş. İçmeye devam etsen sorun olmayacak ama . Baya ilginç bir durum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 yıl
Yarbay

sigara ile sorunlardan kaçıyorsan sorun görmemişsin.



C
3 yıl
Binbaşı

sigara kullanmıyorum gereksiz buluyorum ona o parayı vericeğine biriktir istediğini al yemek kıyafet vs



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Çok pahalı olduğu gerçek neredeyse lüks tüketime girecek



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @cem1907
Z
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

31 sonrası neden pişmanlık yaşıyorsunuz hocam



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Desider Specialist
D
3 yıl
Yarbay

Yok ben duymuyorum 31 sonrası pişmanlık.
Ama hani öyle bi olay vardır ya, aynı onu sigara sonrası duyuyorum.

31 sağlıktır



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Zihnin Geleceği
Z
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Ne kadar içtiniz hocam bırakmaya nasıl karar verdiniz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Reaper87
G
3 yıl
Yarbay

"Biraz özgüven tazeledim; sigara içmeye başlayınca büyüdüğümü falan düşündüm herhalde, yaş 22"

ezikliğin en büyük açıklamasını bizzat kendin açıklamışsın.



D
3 yıl
Çavuş

Yaş 25 7-8 senedir içiyorum günde 1.5 paket falan ilk birkaç senesi sağlık açısından pek bir zararı olmadığını hissediyordum ama zaman ilerledikçe çok büyük sorunlar ortaya çıkarmaya başladı nefes darlığı,gece ani irkilmeler nefessizlikten dolayı, saçlarımın tellerinin zayıflaması, kan akışını yavaşlattığı için sertleşme de bazı sorunlar geçenlerde halısaha yapalım dedik 5-10 sene önce en ufak kesilme yaşamadan sabahtan akşama kadar top oynayacak gücüm varken şuan maçın 10.dakikasından sonra zorlanmaya başlama, kıyafetlerinin sigara kokması,sigara içtiğin parmakların sararması,en önemlisi ise diş sağlığı dişlerim geri çürüdü ve sarardı ruhsal olarak yoksunluk hissi veriyor hayatım berbat durumda olduğu için bırakamıyorum bıraksam da geri başlıyorum ağır depresyondayım zaten birkaç yıldır evden dışarı gerekmedikçe çıkmıyorum yalnızlık çok ağır bir iş bulup çalışmıyorum ruhsal olarak bitik gibi birşeyim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.