Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
370
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bilgisayar Kasasına Yaklaşınca Şalter Atıyor, Uzman Yardımı Gerekli
_
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba, ilginç bir sorunum var.

Yaklaşık 10 yıldır kullanımda olan ocz 650 watt güç kaynağım var ve bu güç kaynağında i7 10700, rtx 3060 ekran kartı mevcut fakat konumuz bu değil, ayrıca bundan önce gtx 1060 vardı aynı yükü çeken onda da durum aynıydı. Güç kaynağı %100 yükte sorunsuz şekilde çalışıyor. Yani, %100 yüke bindirince bir elektrik atması, res, kapanma vs yok. Test ettim, vsync kapadım işlemciye ekran kartına %100 verdim vs bilgisayar tık demedi.

Sorun şu;

Boş yükte bilgisayar kasasının üzerinden elimi geçirince(kasaya dokunmuyorum, temas etmiyorum, sadece havadan elimi yaklaştırıyorum) güç kaynağından çatır çıtır çıtırtı sesleri geliyor ve güç kaynağı kendini şalteri de attırarak kapıyor.

Bilgisayar kasasının arkasına elimi değdirmeden havada belli bir mesafeden yaklaştırınca güç kaynağından yine çatır çıtır çıtırtı sesleri geliyor ve şalter atıyor.

Güç kaynağına dokunmuyorum, elim belli bir mesafeden havada kasaya yaklaşıyor ve şalter atıyor. Ayrıca, evde kedim var, kedim kasanın yanından geçince bilgisayar yine çatırdayıp kapanıyor. Yani kedi yanından geçse dahi güç kaynağı şalter attırıyor.

Kasaya yaklaşmadan %100 yüke sistemi soktuğumda hiçbir sorun oluşmuyor, makine sıkıntısızca devam ediyor. Şuan kasa uzakta ben uzakta uzaktan bakışarak kullanıyorum platonik aşıklar gibiyiz.

Güç kaynağı mı bozuldu? Bozuksa neden %100 makine yükünde sorun çıkarmayıp elimi kasaya yaklaştırınca sorun çıkarıyor? Toprak hattı mı çekmem gerek sorun fişlerde mi? Evin elektrik sistemini mi değiştirmeliyim, sorun nedir?

Uzman yardımı gerekli. Teşekkür ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 20 Temmuz 2021; 19:43:33 >

M
3 yıl
Yarbay

Çok garip ilk defa gördüm böyle bir sorun.😦



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Yüzbaşı

topraklı priz kullan



D
3 yıl
Yarbay

vücutta ki elektrik akımından etkileniyor olabilir. bence psu değiştir



A
3 yıl
Yarbay

Güç kaynağı içi uzun bir süre, yeni sisteme geçmemle birlikte 6 yıllık psu'yu değiştirdim, elektronik ürünlerde temkinli olmak lazım. PSU revize işleminden sonra bir sorun kalmayacak bence, zaten değişmesi lazım.

Kaçak olduğu belli, ister temas et ister yakınlaştır akım olduğu için yaşadıkların normal. Kasaya topraklamada yapabilirsin, ama psu değiştirdiğinde sorun çözülecek gibi.



_
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba. Bildirim bug olmuş, gelmemiş. Cevaplar için teşekkür ederim.

Psu sorunsuz imiş.

Elektrik kablolarını komple değiştirince sorun tamamiyle düzeldi, aynı psu ile sorunsuzca devam ediyorum.

Teşekkürler.



U
3 yıl
Yüzbaşı

Böyle sorunuda ilk defa görüyorum :D



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.