Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
800
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sorunsuz Kullanabileceğim Modem Önerisi
A
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Uzun zamandır evden çalışıyorum ve böyle de devam edecek artık, evden çalışma deneyimim çok az olduğu için modemi pek önemsemedim. Çalışma odasında ve diğer alanlarda tüm cat6 kabloları kaldırdım göz kirliliğinden dolayı, ama ttnet'in verdiği modemle kablosuz bağlantıda sorunlar yaşıyorum.

Farazi olarak evin çizimini ekliyorum. Evin odalarının çekim gücüne göre köşe alanlarına numara verdim. Modeme bağlı cihaz sayısı, 2 telefon, PS4, TV, iş bilgisayarı (Kasa-Sürekli), iş bilgisayarı 2 (Kasa-Sürekli), laptop (Ara ara), bazen kullandığım 3. bilgisayar (Kasa).

Fiber/Vdsl/Adsl desteklerse iyi olur. Şuan ki bağlantım Vdsl 24mbit'e kadar ve hızı tamamen alıyorum.

Kullandığınız veya deneyimlediğiniz modem varsa önerilerinize açığım.

Bütçe: 500 TL civarı / bütçeyi arttırarak daha fazla verim alabileceğim bir cihaz varsa düşünebilirim.
< Resime gitmek için tıklayın >



T
3 yıl
Binbaşı

Hocam merhaba,
Çoklu cihaz başarımı için en azından AC yani çift bant modem şart. Yeni teknoloji olan AX ler şimdilik çok pahalı. Piyasanın biraz doyması lazım.
Yalnız burada bir sorun var, eviniz geniş olduğu için 5 Ghz tüm odalara ulaşması sıkıntılı olabilir. Mevcut pozisyonda özellikle mutfak ve çocuk odası büyük ihtimal yetersiz kalacaktır. 2,4 Ghz iyi kötü tüm odalara gider.
Kendimde aynı planda bir evde oturduğum için net olarak çözümü şöyle buldum; modemi salona konumlandırdım ve kablo bağlantısı ile access point cihazı çocuk odası veya yatak odasına tekabül edecek odaya götürdüm. Şu an 5 Ghz bütün odalarda full çekiyor.
Umarım en uygun çözümü bulursunuz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba, access point aklıma gelmemişti sunduğunuz çözüm mantıklı göründü. İnternet kablolama hattını bulmam lazım, şuan çalıştığım odaya duvar içerisinden getirmişler kabloyu, buat içerisinden tv anten kablosundan çekmişler interneti. Etrafta kablo dolaşmasını pek sevmiyorum, ama koridorda salona yakın bir yerde konumlayabilirim modemi, cat6 ile yatak odasına access point kurabilirim.

Önerebileceğin ürün grubu var mı? Hem modem hem access point.

Modem için, TP-Link Archer VR300 AC bu ürünü beğendim, inceleme videolarını izledim, anladığım kadarıyla benim için uygun bir modem. AP içinde yine aynı markanın ürünlerine bakabilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tcebeci1
T
3 yıl
Binbaşı

Ben access point olarak Tplink RE305 kullanıyorum. Çok memnunum. Çift bant AC1200 destekli bir ürün. Kablosuz menzil genişletici veya kablolu access point olarak her iki şekilde kullanma imkanı var. Kablo hattım olduğu için böyle tercih ettim. Modem ile birbirini karşılıklı görmeleri kaydıyla kablosuzda kullanabilirsiniz.
Şimdiki kullanım şekliyle evde iki modem varmış gibi verim alıyorum. nPerf testleri evin her iki bölümünde de aynı çıkıyor.
Mi nin yarı fiyata aynı özelliklere sahip ürünü var. Kullanmadım bilmiyorum, yorumlara bakılabilir.
Yine Keenetic in çift bant olmak kaydıyla repeater-access point destekli ürünlerinede bakabilirsiniz.
Kabloda ısrar etmemin sebebi şu; repeater modunda çalışırken online toplantılarınızda veya oyunlarda ping sorunu sebebiyle sıkıntılar yaşarsanız resmen hayat kurtarıyor. Hatta şu şekilde kullanıp sorunlardan kurtulanların yorumlarını okudum; modem+repeater+repeaterin kablo çıkışına bağlanmış bilgisayar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @UcanPanda35
A
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam çok teşekkürler, bu iki ürün benim için yeterli. Alınacaklar listesine eklendim :).




Bu mesajda bahsedilenler: @tcebeci1
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.