Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
1085
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Psikoloji bölümü hakkında bilgi sahibi olan var mı?
C
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

hukuk ve iibf hakkında az çok bir şey duyup görüyorum ama psikoloji hakkında çok bilgim yok.Geleceği var mı,iş bulma durumu nasıl,üni çok önemli mi,yurt dışı şansı nasıl,dersler zor mu vs.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coals -- 11 Temmuz 2021; 15:52:59 >

A
3 yıl
Teğmen

Tam anlamıyla Psikolog olabilmek için 4 yıllık lisans eğitiminin ardından ücretli eğitimleri almak gerekiyormuş diye okumuştum.



Y
3 yıl
Er

4 yıllık lisans eğitimiyle klinik açamazsiniz klinik yüksek lisansı gerekli aynı şekilde diğer yüksek lisans alanları da bu şekilde okuması pahalı bir bölüm diye biliyorum.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

onu biliyorum hocam



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Yavasveofkeli
G
3 yıl
Onbaşı

Bir arkadaşım bu yıl Balıkesir psikoloji kazanmıştı. Uzaktan eğitim olsa bile illallah ettiğini, şansı olsa bırakmak istediğini vs. söylemişti. Tabi bölüm ona hitap etmiyor diye kötü bölüm anlamı oluşmaısn ama çok isteyerek kazanmıştı, bir yıl bile geçmeden bıkması garip gelmişti bana.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Binbaşı

Top okullarda kazanıyorsa oku da kötü okullarda okunmaz.



C
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

up



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
3 yıl
Er

Google ve Youtube'da oldukça fazla bilgi var, bunun dışında linkedin üzerinden bölümü okuyanlarla veya mezunlarıyla iletişime geçebilirsiniz. Ben yine de size bir video bırakıyorum, Bilkent Psikoloji ve genel anlamda psikoloji okumak hakkında.

Videoyu izlemek için tıklayınız


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 yıl
Teğmen

Ölmüş bölümlerden biridir hukuk, işletme vb gibi. Binlerce mezun, binlerce işsiz... Yüksek lisans yapmadan çalışılmıyor neredeyse, zaten iş bulabilsen maaşlar yerlerde. Okuyan arkadaşlara Allah sabır versin, mesleğin saygınlığı da kalmadı. Bu alanlara ilgilenenlere benim tavsiyem tıp okuyup uzmanlığı psikiyatri üzerine yapmaları. Hem mesleki tatmin hem de maddi açıdan çok daha iyi bir yoldur.

Bu bölümü çok iyi pozisyonlarda tanıdığı olan ve/veya kliniğe sahip bir insan taniyorsaniz okuyabilirsiniz. Ebeveynlerinizin aşırı parası varsa okuyabilirsiniz. Bunlar dışında okuyacaklara Allah sabır versin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Er

Bu arada yeni gördüm, kendisi Kanada'daki McGill Üniversitenden PhD'ye kabul almış ve Quantitative Life Sciences alanında çalışacak galiba. McGill Üniversitesi ise QS'ye göre 2022'de dünyadaki en iyi 27. üniversite seçilmiş.
Kaynak:
https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2022




Bu mesajda bahsedilenler: @Airzellon
G
3 yıl
Çavuş

eğer okulu bitirdikten sonra yüksek ücretli eğitimleri alabilirsen çok keyifli ve rahat bir bölüm çalışma şartları ortada ama fukara isen burger king muhtemelen



D
3 yıl
Çavuş

Psikoloji için artık YL'ın önemi artıyor. KPSS atamaları diyetisyenlik ve fizyoterapi gibi kötüleşiyor günden güne. Bitirdikten sonra 4 yılı alacağınız eğitimlerin önemi ve parası fazla, psikoloji yazacak birisinin bunları göz önünde bulundurması gerekir. Son olarak psikolog mesleği olarak hala bir meslek yasası yok.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.